Neler Yeni

Yardım Elektrikli araç almak mantıklı mı?

Tolgax güneş

80+ Bronze
Arkadaşlar elektrikli araç almak mantıklı mı ? Yakıt açısından fiyat farkı ne olur dizel ve benzine göre ? Ve mesela elektrikli araç aldım şarjı hemen bitermi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar elektrikli araç almak mantıklı mı ? Yakıt açısından fiyat farkı ne olur dizel ve benzine göre ? Ve mesela elektrikli araç aldım şarjı hemen bitermi ?
Ve evde garajda şarj edilebilir mi bunun maliyeti nedir ?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Evde garajda aparat ile şarz edebilirsin
Aldığın marka aparatı da veriyor zaten
Menzil doldurusan şarzın biter menzil doldurmadan şarzın neden bitsin?
100 km 10 tl vs. Gibi şeyleri bin kere gördüm duydum
Benzinden hesaplayalım düz 8 tl olsun
8 litre yakan araba 64 tl yakacak arada 54 tl fark var gerisini sen hesap et

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Ömer Keskin
Şuan için pek mantıklı bulmuyorum. Biraz daha yaygınlaşması gerekiyor. Bunun bakım maliyeti ne olur batarya ne kadar masraf çıkarır belirsiz. Onun yerine şimdilik benzin&Hybrid modellere yönelebilirsin. Eğer İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsan trafikte yakıt konusunda baya avantajlı duruma geliyorsun. Birde mevcut elektirikli araçlar içerisinde performans olarak seni mutlu edebilecek bir araç bulabileceğini sanmıyorum en azından benim açımdan öyle :) Tesla gibi über sonik hızlı araçlar almayacaksan tabikide. Biraz daha yaygınlaşıp, parça maliyetleri bakım maliyetlerinin daha makul seviyelere inmeden şahsen ben elektrikli araç almam.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Şarj istasyonları çok yaygın değil ve çoğu yerde dolu oluyor. Benzine kıyasla çok daha uyguna geliyor ve çevre dostu. Ayrıca garajına şarj istasyonu koydurabiliyorsun. 1 saat de %100 dolup 350km giden araçlar vardı alacağınız arabanın sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tolgax güneş

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şarj istasyonları çok yaygın değil ve çoğu yerde dolu oluyor. Benzine kıyasla çok daha uyguna geliyor ve çevre dostu. Ayrıca garajına şarj istasyonu koydurabiliyorsun. 1 saat de %100 dolup 350km giden araçlar vardı alacağınız arabanın sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Evde garajda aparat ile şarz edebilirsin
Aldığın marka aparatı da veriyor zaten
Menzil doldurusan şarzın biter menzil doldurmadan şarzın neden bitsin?
100 km 10 TL vs. Gibi şeyleri bin kere gördüm duydum
Benzinden hesaplayalım düz 8 TL olsun
8 litre yakan araba 64 TL yakacak arada 54 TL fark var gerisini sen hesap et
Cevaplarınız için teşekkürler Audi e tron SUV modelini istiyorum ne kadar mantıklı olur ?

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Hocam bilemiyorum riskli ya.Bİ arızası çıktığı zaman ustası çok az.Şarj konusuna gelirsek dolum yerleri ülkemizde az Trabzon için konuşayım yok mesela :D

Tolgax güneş

80+ Bronze
Hocam bilemiyorum riskli ya.Bİ arızası çıktığı zaman ustası çok az.Şarj konusuna gelirsek dolum yerleri ülkemizde az Trabzon için konuşayım yok mesela :D
Kocaeli de yaşıyorum sadece şehir içi kullanıcam sadece tatile Balıkesir'e gidiyorum o kadar başka bir yere gitmiyorum Türkiye de olan istasyonlara baktım baya var aslında.

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Kocaeli de yaşıyorum sadece şehir içi kullanıcam sadece tatile Balıkesir'e gidiyorum o kadar başka bir yere gitmiyorum Türkiye de olan istasyonlara baktım baya var aslında.
istasyon konusunda yanılmışım haklısın kusura bakma fakat ben olsam girmezdim o topa ya bilmiyorum çok arada bi karar kanki

Hocam 1-1.5 Trilyon bandında 10numara arabalar var düşünürseniz yardımcı olabilirim elektrikli arabalardan anlamam.

Tolgax güneş

80+ Bronze
istasyon konusunda yanılmışım haklısın kusura bakma fakat ben olsam girmezdim o topa ya bilmiyorum çok arada bi karar kanki
Ben burda bakım için servis olduğunu düşünüyorum yoksa neden Türkiye de satış yapılsın. Bakımları diğer araçlara göre daha ucuzmuş ve pahalı değilmiş.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Ve evde garajda şarj edilebilir mi bunun maliyeti nedir ?
https://youtube.com/c/TeslaTurkvlog
Bu kanalda elektrikli araçlar hakkında her türlü bilgi var hocam. Şarj istasyonları biraz sıkıntı ama git gel tek şarj yeterse garajında şarj imkanın olur.

Tolgax güneş

80+ Bronze

Hocam 1-1.5 Trilyon bandında 10numara arabalar var düşünürseniz yardımcı olabilirim elektrikli arabalardan anlamam.
1.2 sınırım var SUV lazım.

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Şahsen şehiri içi ise 1-1.5 trilyon vermekte pek mantıklı gelmiyor açıkçası sürekli dur kak halinde olacaksın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,528
Üyeler
164,861
Son üye
ysf.plvc
Top Bottom