Neler Yeni

elektrikten anlayan arkadaşlar yardım edermisiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat Kocabay
arkadaşlar attığım soruyu cevaplarmısınız çok acil lazım. şimdiden teşekkürler.

resim_2021-03-12_191654.png

En İyi Cevap
1
Bu nasıl elektrik bizim evde böyle değil elektrik duvarda priz var fişi takıyorsun elektrik geliyo (!)

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
Ben de merak ettim ara ara konuya girip bakıyorum çözen var mı diye. 🤔

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre
PLC projesidir, start stop içeren ve K1 kontaktörü mühürlü 3 fazlı ve sigortalı motor devresi :) Start butonuna basıldığında K1 kontaktörü enerjilenir ve k1 rölesini çekerek mühürleme işlemiyle süreklilik sağlanır. Aynı zamanda motora 3 faz enerji geçişini sağlayan 3 fazlı K1 röleleri motoru enerjilendirir. Motor devresinde termik manyetik şalter kullanarak da motor aşırı akım durumunda motorun sargılarını koruyacaktır. Stop tuşuna basılması durumunda kontağa giden enerji kesileceğinden motor duracaktır.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
PLC projesidir, start stop içeren ve K1 kontaktörü mühürlü 3 fazlı ve sigortalı motor devresi :) Start butonuna basıldığında K1 kontaktörü enerjilenir ve k1 rölesini çekerek mühürleme işlemiyle süreklilik sağlanır. Aynı zamanda motora 3 faz enerji geçişini sağlayan 3 fazlı K1 röleleri motoru enerjilendirir. Motor devresinde termik manyetik şalter kullanarak da motor aşırı akım durumunda motorun sargılarını koruyacaktır. Stop tuşuna basılması durumunda kontağa giden enerji kesileceğinden motor duracaktır.
PLC projesi diye yazmasına gerek yok. 3 Fazlı Asenkron motor kumanda ve güç devresi.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Aslında evet, haklısınız. Kumanda yöntemlerinden biri olarak PLC söylenebilir.
Diğer yazdıklarında sorun yok zaten cevabı odur. Bu soru sorulduysa muhtemelen daha en baştalar PLC görmemişlerdir. Bu projenin kitaplarda yazan adı 3 fazlı asenkron motor kumanda ve güç devresidir. Yada biraz daha ilerledilerse Tek Start Tek Stop Butonu ile Asenkron motor kumandası olabilir. Bundan sonrası çift start tek stop. En sonda da tek buton ile asenkron motor çalıştırma ve durdurmadır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Murat Kocabay
Hay Allah senden razı olsun kardeşim be. Çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

elektrik tabi zorunamı gitti jkasjfkasf

Son düzenleme:
Top Bottom