Elime 2. el bir elektro gitar geçti onu bakım yapıp kullanmak istiyorum fakat 0 bir ses kartına ihtiyacım var 3bin tl bütçem var sizce hangisini almalıyım Behringer U-Phoria UM2 2 Kanal, Fifine SC1, Midex GLX-4000, M-Audio M-Track Solo
Üzerinden bir ay geçmiş olsa da sana bir önerim olacak: M-Audio M-Track Solo. Başkalarının da faydalanması için nedenini küçük bir hikâye ile anlatayım.
Ben bas gitar öğrenmek için Rocksmith 2014 oynamak istiyordum fakat oyunun orijinal kablosu (Real Tone Cable) Türkiye'de satılmıyor. Oyunu bu kablo olmadan çalıştırabilmek için ASIO adında bir teknolojiye ihtiyaç var. Yurt dışındaki bazı kullanıcılar, çeşitli yazılımlar ve araçlar kullanarak bu durumu ses kartı olmadan aşabilmişler ancak ben denemelerimde başarılı olamadım. Ülkemizde her donanım bulunmadığı için daha fazla riske girmek de istemedim.
Sonrasında, oyunun orijinal kablosuymuş gibi algıladığı ses kartlarını araştırmaya başladım. Yaptığım araştırmada, M-Audio M-Track Solo'nun bu kartlar arasında Türkiye'de ulaşılabilir en uygun fiyatlı seçenek olduğunu gördüm.
Ancak dikkat etmeniz gereken ilginç bir detay var: Oyun eski olduğu için en güncel sürücü (driver) ile çalışmıyor. Yalnızca sürüm numarasının sonu ".3" ile biten eski bir sürücüyü yüklemeniz gerekiyor; aklınızda bulunsun.
Şu an ses kartını sorunsuz ve sıfır gecikmeyle kullanıyorum.