Uzmanı değilim malesef, ben de öğrenme aşamasındayım. Gitar ve amfi arasındaki ton farklarını hissedecek dereceye gelmek için de bayağı bir öğrenmek gerekiyor bence. Zaten kulaklık kullanacaksan (ki öğrenirken ben de bunu tavsiye ederim, çevredeki insanlar için

) o kadar amfinin bir önemi yok diyebilirim bu fiyat aralığında. İnternetten biraz daha araştırıp seçimini yapabilirsin. Youtube'da çok fazla video var bunun için. Bir kaç gününü bununla geçirirsen kararını daha net verirsin. Ama dediğim gibi bu ton alma meselesinde ilk önce gitarı düzgün çalabilmek lazım. Öğrenme aşamana ve ayıracağın vakite göre öğrenme süren değişecek. Yine de az çok bildiğim kadarıyla, elektro gitarda rock metal için 2 humbucker (HH) manyetiği olan bir gitar tercih ediliyor. Ben mesela emin olmak için dinlediğim müzik gruplarının gitaristlerinin kullandıklarına baktım. Rock Metal kullananların hepsi HH manyetik kullanıyor. Ayrıca amfilerin de ton farkı var. Bunları inceleme izleyip karşılaştır. O bütçede çok fark eder mi bilmem. Ben ID Core 40 v4 kullanıyorum ama neredeyse %95 kulaklık kullanıyorum şimdilik. Başlangıç için güzel bir amfi ama bütçeyi aşıyor. Öğrenmek için daha çok önerilen olarak ID Core 10 öneriyorlar. Çoğu özelliği var be bilgisayardan kontrol ediliyor. Şahsen ben 40 yerine 10 alsam yetermiş diye düşünüyorum. Ama bu manyetiktir, amfidir cart curt bunları öğrenmeden hemen alma. Bir kaç video izlemeni tavsiye ederim.