Neler Yeni

Elektro Gitar ve Amfi Önerisi

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhaba, bayramdan gelen harçlığım ile elektro gitar ve amfi almak istiyorum.Alacağım gitarla öğrenmeye başlayacağım ve uzun süre kullanacağım bir gitar olması gerekiyor. Seçme konusunda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz?Amfi ve elektro gitar için ayırdığım bütçem 3500tl.Amfiye alternatif ses kartı vs. de önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Kamina @Evil Belief hocam daha önce böyle konulara cevap verdiğinizi görmüştüm,yardımcı olabilir misiniz?

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Amfi olarak @Evil Belief'in de bana önerdiği Blackstar id:core 10 V3 alabilirsin. Üstünde efekte modülü de var, başlangıç için pedala vs ihtiyacın kalmaz.

Gitar için de manyetik seçimi önemli, çalacağın tarza göre bir şey alman lazım. Hard Rock/Metal çalacaksan HH bir gitar öneririm. Jazz/Blues çalacaksan SSS bir gitar öneririm. SSS gitarla Hard Rock/Metal çalınmaz mı? Çalınır fakat pek tatmin etmez.

@Evil Belief daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilir.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amfi olarak @Evil Belief'in de bana önerdiği Blackstar id:core 10 V3 alabilirsin. Üstünde efekte modülü de var, başlangıç için pedala vs ihtiyacın kalmaz.

Gitar için de manyetik seçimi önemli, çalacağın tarza göre bir şey alman lazım. Hard Rock/Metal çalacaksan HH bir gitar öneririm. Jazz/Blues çalacaksan SSS bir gitar öneririm. SSS gitarla Hard Rock/Metal çalınmaz mı? Çalınır fakat pek tatmin etmez.

@Evil Belief daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilir.
Hocam Hard Rock/Metal çalmayı düşünüyorum.Amfiyi listeme ekledim.Gitar olarak ne önerirsiniz?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam Hard Rock/Metal çalmayı düşünüyorum.Amfiyi listeme ekledim.Gitar olarak ne önerirsiniz?
Başlangıç için Cort markasının Humbacker manyetikli modellerine bakabilirsin. Cort üst kalite bir marka olmamakla birlikte kötü bir marka değildir. F/P ürünüdür. Öğrenme gitarıdır.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Ben de bu aralar gitar arayışındayım ve ben de Metal tarzda bir şeyler çalmayı planladığım için HH bir gitar bakıyorum. Aklımda iki model var, Ibanez GRG131DX ve GRG121DX. Görünüş olarak da çok hoş modeller.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlangıç için Cort markasının Humbacker manyetikli modellerine bakabilirsin. Cort üst kalite bir marka olmamakla birlikte kötü bir marka değildir. F/P ürünüdür. Öğrenme gitarıdır.
Hocam link olarak atabilme şansınız var mı?

Ben de bu aralar gitar arayışındayım ve ben de Metal tarzda bir şeyler çalmayı planladığım için HH bir gitar bakıyorum. Aklımda iki model var, Ibanez GRG131DX ve GRG121DX. Görünüş olarak da çok hoş modeller.

Bunlar çok güzel gözüküyor.Hangisini alacağınıza karar verebildiniz mi?

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam link olarak atabilme şansınız var mı?

Bunlar çok güzel gözüküyor.Hangisini alacağınıza karar verebildiniz mi?
Cort'un bu modeli başlangıç için en çok tercih edilen modellerinden biridir. Tavsiye edilir. Kendini geliştirdiğin vakit daha iyisini alabilirsin.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bence Cort almasın.
Bütçesine göre daha iyilerini alma imkanı varken değerlendirsin.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bence Cort almasın.
Bütçesine göre daha iyilerini alma imkanı varken değerlendirsin.
Daha iyileri tabii ki alınır fakat devamını getirmek önemli. Öğrenme aşamasında olacağı için Cort önerdim.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Daha iyileri tabii ki alınır fakat devamını getirmek önemli. Öğrenme aşamasında olacağı için Cort önerdim.
Farkındayım.

Sanırım öğrendikten sonra da aynı gitarı kullanmaya devam etmeyi düşünüyor.
E bütçesi de gayet yeterli.
Almışken iyisini/güzelini alsın.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Farkındayım.

Sanırım öğrendikten sonra da aynı gitarı kullanmaya devam etmeyi düşünüyor.
E bütçesi de gayet yeterli.
Almışken iyisini/güzelini alsın.
Evet hocam öğrendikten sonra aynı gitarı kullanmaya devam edeceğim.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Evet hocam öğrendikten sonra aynı gitarı kullanmaya devam edeceğim.
Yukarıda önerilen Blackstar V3 benim de çok beğendiğim bir amfi modeli.
Eğer ev ortamın ve ekipmanların müsait ise.
Gitarı direkt olarak PC'ye bağlayarak kullanma imkanın varsa, amfiye ihtiyaç duymazsın.
Haliyle amfinin bütçesini de gitara koyabilirsin.
İleride istersen yine amfi alırsın.
Bu da alternatif bir seçenek olarak aklında bulunsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,727
Üyeler
166,075
Son üye
dinozorkemiği
Top Bottom