Neler Yeni

Elektro Gitar ve Amfi Önerisi

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yukarıda önerilen Blackstar V3 benim de çok beğendiğim bir amfi modeli.
Eğer ev ortamın ve ekipmanların müsait ise.
Gitarı direkt olarak PC'ye bağlayarak kullanma imkanın varsa, amfiye ihtiyaç duymazsın.
Haliyle amfinin bütçesini de gitara koyabilirsin.
İleride istersen yine amfi alırsın.
Bu da alternatif bir seçenek olarak aklında bulunsun.
Hocam gitarı direkt nasıl bilgisayara bağlayacağım?Bağlamam mümkünse amfiyi sonradan almam daha iyi olur.Yine de bütün bütçemi gitara verebileceğimi sanmıyorum.Gitar için max 2500TL düşünüyorum.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben de yeni gitara başlamayı planlayan biri olarak söylüyorum. Şahsen başlangıç için hareketli köprüye sahip bir gitar ile başlamak zorluk çıkartabilir. Temizliği, bakımı, akoru falan. Sabit köprü daha iyi olur diye düşünüyorum başlangıç için.
Hareketliden kastın tremolo kolundan mı bahsediyorsun ?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hocam gitarı direkt nasıl bilgisayara bağlayacağım?Bağlamam mümkünse amfiyi sonradan almam daha iyi olur.Yine de bütün bütçemi gitara verebileceğimi sanmıyorum.Gitar için max 2500TL düşünüyorum.
"Audio Interface" dediğimiz ses kartları ile bağlayabiliyorsun.
Genel olarak bunlar biraz maliyetli olabiliyor.
1627249155072.png

Ama Behringer'in uygun fiyatlı modelleri var.
Araştırılabilir.
1627249222639.png

"Guitar Link" veya "iRig" gibi bu işler için üretilmiş USB aparatlar ile bağlayabiliyorsun.
Bunlar uygun fiyatlı olduğundan dolayı, çok tercih ediliyor. İnternette videoları mevcut.
1627249310494.png
1627249146430.png

Bir de bazı pedallar direkt olarak PC'ye bağlanmanı sağlayabiliyor, ama alacağın modelin bunu destekliyor olması lazım.
Ek olarak ülkemizde prosesör/pedal fiyatları gitar fiyatları ile hemen hemen aynı seviyede olduğundan, bu yöntem ileri seviyede düşünülebilir.
1627249136410.png

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
"Audio Interface" dediğimiz ses kartları ile bağlayabiliyorsun.
Genel olarak bunlar biraz maliyetli olabiliyor.
Alıntıyı görüntüle

Ama Behringer'in uygun fiyatlı modelleri var.
Araştırılabilir.
Alıntıyı görüntüle

"Guitar Link" veya "iRig" gibi bu işler için üretilmiş USB aparatlar ile bağlayabiliyorsun.
Bunlar uygun fiyatlı olduğundan dolayı, çok tercih ediliyor. İnternette videoları mevcut.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bir de bazı pedallar direkt olarak PC'ye bağlanmanı sağlayabiliyor, ama alacağın modelin bunu destekliyor olması lazım.
Ek olarak ülkemizde prosesör/pedal fiyatları gitar fiyatları ile hemen hemen aynı seviyede olduğundan, bu yöntem ileri seviyede düşünülebilir.
Alıntıyı görüntüle
Hocam bu yöntem bahsettiğimiz amfinin verebileceklerini bana verebilir mi?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hocam bu yöntem bahsettiğimiz amfinin verebileceklerini bana verebilir mi?
Bu yöntem sadece gitarı bilgisayara bağlamanı sağlıyor.
Gitarı bilgisayara bağladıktan sonra bir amfinin vereceğinden çok daha fazlasını alabilirsin.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bu yöntem sadece gitarı bilgisayara bağlamanı sağlıyor.
Gitarı bilgisayara bağladıktan sonra bir amfinin vereceğinden çok daha fazlasını alabilirsin.
Teşekkürler hocam aklımda bulunduracağım.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Başlangıçta bütçenin tamamını harcamayı şahsen doğru bulmuyorum. Belki 2 ay sonra hevesiniz geçecek ve kenara atacaksınız. Belki de ilerde tarzınız değişecek ve farklı manyetik kombinasyonlu gitar ihtiyacı doğacak.

Sıfır olması şartsa şöyle bir ikiliyle başlanabilir:
Cort X100 ~1750 TL
Behringer UM2 Ses Kartı ~450 TL

2. el düşünürseniz 1000-1250 TL civarına tarzınıza uygun gitarlar karşınıza çıkabilir.

Kalan bütçeyi de kursa ayırabilirsiniz. Özellikle başlangıç seviyesinde iyi bir kurs hocasının çok faydasını görürsünüz. Çünkü temelden bazı şeyleri yanlış öğrenirseniz sonra düzeltmesi zor olur.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Başlangıçta bütçenin tamamını harcamayı şahsen doğru bulmuyorum. Belki 2 ay sonra hevesiniz geçecek ve kenara atacaksınız. Belki de ilerde tarzınız değişecek ve farklı manyetik kombinasyonlu gitar ihtiyacı doğacak.

Sıfır olması şartsa şöyle bir ikiliyle başlanabilir:
Cort X100 ~1750 TL
Behringer UM2 Ses Kartı ~450 TL

2. el düşünürseniz 1000-1250 TL civarına tarzınıza uygun gitarlar karşınıza çıkabilir.

Kalan bütçeyi de kursa ayırabilirsiniz. Özellikle başlangıç seviyesinde iyi bir kurs hocasının çok faydasını görürsünüz. Çünkü temelden bazı şeyleri yanlış öğrenirseniz sonra düzeltmesi zor olur.
Hocam bütçeyi harcama konusunu sıkıntı etmeyin.Amfiden şu anlık vazgeçtim,daha sonra alacağım.Ses kartını listeme ekledim.Mümkünse 2100 TL civarında gitar önerebilir misiniz?

Xayphelix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Ahmet Çakır
Daha 2 ay önce yeni gitar aldım ve biraz kendimi geliştirdim sen sen ol başlarken ses kartı alma bana İnan hangi gitarı alırsan al pazarlıkla 1300 1200e alacağın idcore10 çok çok daha iyi bilgisayara bağlama sonraki aşamalar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,485
Üyeler
164,851
Son üye
oguzhanozgu
Top Bottom