Kamina
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
O zaman kaliteyi artırıyorum ve bunu öneriyorum.Evet hocam öğrendikten sonra aynı gitarı kullanmaya devam edeceğim.
O zaman kaliteyi artırıyorum ve bunu öneriyorum.Evet hocam öğrendikten sonra aynı gitarı kullanmaya devam edeceğim.
Hocam gitarı direkt nasıl bilgisayara bağlayacağım?Bağlamam mümkünse amfiyi sonradan almam daha iyi olur.Yine de bütün bütçemi gitara verebileceğimi sanmıyorum.Gitar için max 2500TL düşünüyorum.Yukarıda önerilen Blackstar V3 benim de çok beğendiğim bir amfi modeli.
Eğer ev ortamın ve ekipmanların müsait ise.
Gitarı direkt olarak PC'ye bağlayarak kullanma imkanın varsa, amfiye ihtiyaç duymazsın.
Haliyle amfinin bütçesini de gitara koyabilirsin.
İleride istersen yine amfi alırsın.
Bu da alternatif bir seçenek olarak aklında bulunsun.
Ben de yeni gitara başlamayı planlayan biri olarak söylüyorum. Şahsen başlangıç için hareketli köprüye sahip bir gitar ile başlamak zorluk çıkartabilir. Temizliği, bakımı, akoru falan. Sabit köprü daha iyi olur diye düşünüyorum başlangıç için.O zaman kaliteyi artırıyorum ve bunu öneriyorum.
Hareketliden kastın tremolo kolundan mı bahsediyorsun ?Ben de yeni gitara başlamayı planlayan biri olarak söylüyorum. Şahsen başlangıç için hareketli köprüye sahip bir gitar ile başlamak zorluk çıkartabilir. Temizliği, bakımı, akoru falan. Sabit köprü daha iyi olur diye düşünüyorum başlangıç için.
"Audio Interface" dediğimiz ses kartları ile bağlayabiliyorsun.Hocam gitarı direkt nasıl bilgisayara bağlayacağım?Bağlamam mümkünse amfiyi sonradan almam daha iyi olur.Yine de bütün bütçemi gitara verebileceğimi sanmıyorum.Gitar için max 2500TL düşünüyorum.
Hocam bu yöntem bahsettiğimiz amfinin verebileceklerini bana verebilir mi?"Audio Interface" dediğimiz ses kartları ile bağlayabiliyorsun.
Genel olarak bunlar biraz maliyetli olabiliyor.
Alıntıyı görüntüle
Ama Behringer'in uygun fiyatlı modelleri var.
Araştırılabilir.
Alıntıyı görüntüle
"Guitar Link" veya "iRig" gibi bu işler için üretilmiş USB aparatlar ile bağlayabiliyorsun.
Bunlar uygun fiyatlı olduğundan dolayı, çok tercih ediliyor. İnternette videoları mevcut.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bir de bazı pedallar direkt olarak PC'ye bağlanmanı sağlayabiliyor, ama alacağın modelin bunu destekliyor olması lazım.
Ek olarak ülkemizde prosesör/pedal fiyatları gitar fiyatları ile hemen hemen aynı seviyede olduğundan, bu yöntem ileri seviyede düşünülebilir.
Alıntıyı görüntüle
Bu yöntem sadece gitarı bilgisayara bağlamanı sağlıyor.Hocam bu yöntem bahsettiğimiz amfinin verebileceklerini bana verebilir mi?
Teşekkürler hocam aklımda bulunduracağım.Bu yöntem sadece gitarı bilgisayara bağlamanı sağlıyor.
Gitarı bilgisayara bağladıktan sonra bir amfinin vereceğinden çok daha fazlasını alabilirsin.
Evet.Hareketliden kastın tremolo kolundan mı bahsediyorsun ?
Hocam bütçeyi harcama konusunu sıkıntı etmeyin.Amfiden şu anlık vazgeçtim,daha sonra alacağım.Ses kartını listeme ekledim.Mümkünse 2100 TL civarında gitar önerebilir misiniz?Başlangıçta bütçenin tamamını harcamayı şahsen doğru bulmuyorum. Belki 2 ay sonra hevesiniz geçecek ve kenara atacaksınız. Belki de ilerde tarzınız değişecek ve farklı manyetik kombinasyonlu gitar ihtiyacı doğacak.
Sıfır olması şartsa şöyle bir ikiliyle başlanabilir:
Cort X100 ~1750 TL
Behringer UM2 Ses Kartı ~450 TL
2. el düşünürseniz 1000-1250 TL civarına tarzınıza uygun gitarlar karşınıza çıkabilir.
Kalan bütçeyi de kursa ayırabilirsiniz. Özellikle başlangıç seviyesinde iyi bir kurs hocasının çok faydasını görürsünüz. Çünkü temelden bazı şeyleri yanlış öğrenirseniz sonra düzeltmesi zor olur.
Jackson JS11 Dinky veya bir önceki sayfada @lşık 'ın attığı Ibanez'ler.Hocam bütçeyi harcama konusunu sıkıntı etmeyin.Amfiden şu anlık vazgeçtim,daha sonra alacağım.Ses kartını listeme ekledim.Mümkünse 2100 TL civarında gitar önerebilir misiniz?