Elementary OS ve KDE Plasma

Reaksiyon skoru
3
1619879001572.png

Arkadaşlar, sistemim yukarıda gördüğünüz gibi artık Windows 7 eskidiği için yeni bir işletim sistemi kurmaya karar verdim. Sizce sistemime KDE Plasma mı yoksa Elementary OS mu kurmalıyım? Mint önermezseniz sevinirim sadece bunların dış görünüşünü beğendim. Şimdiden teşekkürler.

ElementaryOS Pantheon masaüstünü kullanıyor. KDE Plasma ise bir dağıtım değil, masaüstü. Eğer KDE Plasma kullanan bir masaüstü ortamı isterseniz Kubuntu ya da KDE Neon'a bakabilirsiniz. Eğer ElementaryOS vs KDE Neon/Kubuntu şeklinde karşılaştıracak olursak ben KDE Neon/Kubuntu'yu seçerdim. KDE Plasma masaüstü Pantheon masaüstüne göre çok daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor.

ElementaryOS Pantheon masaüstünü kullanıyor. KDE Plasma ise bir dağıtım değil, masaüstü. Eğer KDE Plasma kullanan bir masaüstü ortamı isterseniz Kubuntu ya da KDE Neon'a bakabilirsiniz. Eğer ElementaryOS vs KDE Neon/Kubuntu şeklinde karşılaştıracak olursak ben KDE Neon/Kubuntu'yu seçerdim. KDE Plasma masaüstü Pantheon masaüstüne göre çok daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor.
Dostum, peki ikisininde kullanımı Windows gibi mi?

Geri