Fotoğraf aticaktim da yüklenmediKasadaki fanlar nereye takılı onu da belirt.
kasaya bakınca klostrofobim oldu tşk .Bu şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fotoğraf aticaktim da yüklenmedi
Aslinda daha iyi bir fotoğraf atacaktım ama yüklemedi nedenseKasa bu sistem için çok ufak. Sıvı soğutmayı 4 fanlı yapacaksan kaliteli fanla yapman lazım diğer türlü anca gürültüsünü çekersin işe yaramaz. Üste bir tane daha dışarıya üfleyecek şekilde taksan yeter. Alttaki fan işlevsiz muhtemelen hava çekebileceği yer yok çünkü.
Kasa böyle tıkışıkken ne yaparsan yap kayda değer bir fark göremezsin maalesef.Aslinda daha iyi bir fotoğraf atacaktım ama yüklemedi nedense
Aslında sıvı soğutmanın altında bir fanlık boşluk daha var ve fotoğrafta görünenler dışında iki tane sistem fanım var
1 inci boşluk en üstte zaten onu görüyorsunuz
2 ncı boşluk altta tek duran fan'ın yanındaki boşluk
3 üncü boşluk sıvı soğutmanın altındaki tek fanlık yer
Sıvı soğutmaya gelirsek dışarıdaki soğutmanın zaten kendi fanı, içerideki iki fanı daha yeni ekledim amacım oradan da biraz hava gelsin diye çünkü dışarıdan gelen hava sıvı soğutmadan geçince içeride fazla sirkülasyon yapmıyor.
Sıvı soğutmanın altında bir fan daha eklersem eğer "2 nci boşluk" olarak belirttiğim yerde hava sirkülasyonu olmaz mı? Çünkü ikinci boşluğun altında önden gelen havayı yukarı itebilecek bir alan var
çok dağınık kasa biraz küçük gelmişBu şekilde
Küçük kasada hava sirkülasyonu daha iyi olmaz mı yanlışım varsa düzeltin lütfençok dağınık kasa biraz küçük gelmiş
Hocam peki bendeki sıvı soğutmanın altına intake takıp alttan yukarı üfleyen bir fan daha taksam etkili olur mu önden gelen havayı direkt yukarı vercek şekildepsu ile gpu arasında intake kullanmak yerine arkada ve üstte exhaust kullansan (görseldeki gibi, dışarı veren) daha etkili olur diye tahmin ediyorum. Psu'nun üstünde etki edeceğini sanmam
tam anlamadım ama fazla fan çoğu zaman pek düşürmüyor sıcaklıkları, güzel ledlere sahipse görselliği artıyorHocam peki bendeki sıvı soğutmanın altına intake takıp alttan yukarı üfleyen bir fan daha taksam etkili olur mu önden gelen havayı direkt yukarı vercek şekilde
Bi montajlayip fotoğraf atıyım isterseniz daha iyi anlaşılır demek istediğim
Psu için intake fan yapabilirsin ekran kartının altındaki intake psuyu rahatsız edebilir, dalga geçen lavuklara bakma elinden geleni yap knkmBu şekilde