Neler Yeni

Elimde Birikmiş 10K TL Var Nereye Basmalıyım?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
11. sınıf öğrencisi aile evinde. Harçlıklarını neredeyse hiç harcamaz cüzdana atar. Aylık 1500 tl burs parası geliyor. Parası oturduğu yerden değerini kaybedince üzülmüş. Zaten aile evinde yaşıyor. "Anneannesi git bilezik al" demiş bu çocuğa. Çocuk çok gelenekçi bulmuş ve emin olamamış. Acaba başkaları da az çok bunlarla ilgilenmiş diye forumda konu açmak istemiş. Bu çocuk ne yapsın. "Sen bir şey bilmezsin daha reşit bile değilsin" deyip altın al mı demeli yoksa bu çocukta bir şey öğrenebilir mi? Öğrenebilirse nereden öğrenmeli?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,375
İsim
Hamza Ziya Üstün
Ben olsam altın alır en azından değerini korumasını sağlardım. Sonrasında araştırma yapıp aklıma en uygun yatırım aracını seçerdim. Şu anlık altın alıp araştırma yapması daha mantıklı gibi

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yatırım tavsiyesi vermek yasak maalesef
Youtube kanalı istiyor bu çocuk. Allah rızası için diyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben olsam altın alır en azından değerini korumasını sağlardım. Sonrasında araştırma yapıp aklıma en uygun yatırım aracını seçerdim. Şu anlık altın alıp araştırma yapması daha mantıklı gibi
Anneannemden biliyorum kadın 74 yaşında hala gençliğinden beri altın alıyor. Harcadığı da yok. Tek derdi düğünlerde giymek o bilezikleri yüzükleri. Tüm emekli maaşını oraya yatırıyor. Çok büyük önyargım var altına karşı. Gümüş nasıldır hocam? Altına göre daha büyük bir katlanma yaşıyormuş diye duyumlarım var.

~helloworld

80+ Bronze
çok işlenmiş altın almasın mümkünse az işlenmiş bileklik kolye tarzı şeyler alsın altın hem taksın görüntüsü olsun hem taktıkça zaman geçtikçe değerini kaybetmesin tam tersi değer kazansın şunu kimse akıl edemiyor mu ya. Borsaya girse biliyorum ki kaybedecek o paranın %20 sini birkaç ayda. Dediğim gibi altın alsın mümkünse az işlenmiş alsın

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
çok işlenmiş altın almasın mümkünse az işlenmiş bileklik kolye tarzı şeyler alsın altın hem taksın görüntüsü olsun hem taktıkça zaman geçtikçe değerini kaybetmesin tam tersi değer kazansın şunu kimse akıl edemiyor mu ya. Borsaya girse biliyorum ki kaybedecek o paranın %20 sini birkaç ayda. Dediğim gibi altın alsın mümkünse az işlenmiş alsın
Az işlenmiş derken sadece bilezik mi? 24 ayar dediğimiz altınlar çok kırılgan olmuyor mu? Saklanabilecek cinsten mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
ismail sağlam
Az işlenmiş derken sadece bilezik mi? 24 ayar dediğimiz altınlar çok kırılgan olmuyor mu? Saklanabilecek cinsten mi?
ceyrek altın al kanka

bendede 30 bin küsür var altın alıcam altın alıcam diyorum altın almaya karar verdiğim günden beri alsam 1 2 bin kar ederdim bi türlü fırsat bulamadım kuyumcuya gitmeye

~helloworld

80+ Bronze
aslında şunu demek istedim az işlenmiş derken kolye bileklik tarzı şeyler işçilik oluyor. Şimdi çok abartı kolyeler oluyor çok işçilik gerektiren .işlenmiş derken onu kastettim. Daha sade çok desenli mesenli olmayan bir kolye veya bileklik olabilir bileklik daha iyi olabilir hatta daha sadesini bulabilirsiniz. Kolyelerde bilekliklerde farklı madenler de kullanılıyor ama işçilik artarsa onların oranları artıyor mu emin olmadığım için bence daha sadesi daha iyidir. Ha çok da heveslenmem kolyeye bilekliğe derse direkt gram altın daha iyi. Full gram altın alsın o durumda . Çeyrek falan almasın

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
ceyrek altın al kanka

bendede 30 bin küsür var altın alıcam altın alıcam diyorum altın almaya karar verdiğim günden beri alsam 1 2 bin kar ederdim bi türlü fırsat bulamadım kuyumcuya gitmeye
gram altın bile 3 ayda inanılmaz artmış

1726592709530.png

Top Bottom