Hocam 2 farklı doktora gittim ikiside farklı şeyler söylüyor yalan söylüyor demiyorum hangisinin dediğine inanacağımı şaşırdığım için burada bilgisi olan arkadaşlardan yardım amaçlı açtım konuyu niye bu kadar saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz anlamadım? Doktor yalan mı söylüyor diye bir soru sormadım. Kırık var mı yok mu diye soru sordum bir bilginiz yoksa gereksiz yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen teşekkürlerDoktorun sana niye yalan borcu olsun ki olanı söylemiştir işte.
Sakin ol öyle dedin demedik zaten doktorun dediklerine inanmıyorsan kimsenin yapacak pek bir şeyi yok dostum.Hocam 2 farklı doktora gittim ikiside farklı şeyler söylüyor yalan söylüyor demiyorum hangisinin dediğine inanacağımı şaşırdığım için burada bilgisi olan arkadaşlardan yardım amaçlı açtım konuyu niye bu kadar saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz anlamadım? Doktor yalan mı söylüyor diye bir soru sormadım. Kırık var mı yok mu diye soru sordum bir bilginiz yoksa gereksiz yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen teşekkürler![]()
İçerlemedim cehalet dolu soru yazan var sinirlendim. Sadece kime inanacağımı bilemediğim için forumda anlayan varsa diye paylaşmak istedim.Sakin ol öyle dedin demedik zaten doktorun dediklerine inanmıyorsan kimsenin yapacak pek bir şeyi yok dostum.
Ha bir de bir daha kimseye bu kadar içerleme sakin ol![]()
Sağolun hocam. Şöyle bir şey var ki röntgene beraber baktık kırıkları bende görmüştüm sonra sisteme ilk röntgende görüldüğü gibi o düşünce ve başka doktora kontrole gidince doktorun 2 haftada nasıl bu kadar kaynadı sanki hiç kırık yok gibi demesi içime kurt düşürdüGeçmiş olsun. Kırık çıkık konularında Baltalimanı gibi işin ehli yerlere veya en az 2, duruma göre 3 doktora görünmekte fayda var. Genelde acil doktorları sallıyor röntgenleri.
aynı sorun 7-8 yıl önce benim başıma geldi gerçekten arkadaşı yargılamanızı anlayamadım işini layikiyle yapmayan o kadar çok doktor varki kendilerini gerçekten bulunmaz hint kumaşı zannedip acayip acayip tavırlara bürünüyolar benim kolum kırılmştı ama alçıya o kadar kötü aldılarki gülerek önemsemeyerek bel altı şaka yaparak acildeki refakatçi hemşirelerle kolumu sardılar ve kırığım da parçalı kırıktı bana 3-4 gün sonra tekrar gelmem gerektiğini durumun gidişatına göre tedaviye devam ya da ameliyat olacağımı söyledi o 3-4 gün nasıl geçti bilmiyorum korkudan hareket bile etmedim günün sonunda tam olarak kolumu sarmadığı için alçının içinde kolum hareket etmeye başladı sonra kontrol günü geldi ve kayma olduğunu ameliyat olacağımı ve platin takacağını söyledi (platin de kalıcı olacaktı) bu olaylar devlet hastanesinde yaşandı doktorun bizimle olan üslubu hoşumuza gitmeyip tanıdık bir doktordan tavsiye üzerine özel hastaneden ortopedi doktoruna gittik o doktorun cvsi çok sağlamdı platine gerek olmadığını 5 çivi ve uzunlamasına bir platinin durumu çözeceğini söyledi kemik kaynamaya başlayınca da uyguladığı işlemleri çıkaracağını söyledi yaklaşık 14-15 gün onlar kolumda kaldı ve çıktı fizik tedavi yardımıyla kolum eski haline geri döndü yani demem o ki düzgün alçıyla bu işlemlere gerek bile kalmayacaktı..Güncelleme: Alçı çıkarıldı ve elimde kesinlikle kırık olmadığı ve ilk doktorun baktığı röntgende başkasının röntgeni ile karışma olmuş.
Ön yargılı davranan arkadaşlara demem o ki önyargılı davranıp saçma sapan konuşmalarınız yerine her insan hata yapabilir falan deyip olabilir böyle şeyler diyebilirsinizSonuçta hatasız kul olmaz sizin ya da başkalarının bildiği doğrular bazı kısım insanlar için yanlıştır. Burnunuzun dikine gidip her şeye herkese laf sokma cabasına girip bunun cehaletlik olduğunu düşünüp en cehalet içinde olanın kendinizin olduğunuzun farkına varmanız dileğiyle iyi forumlar
Dip not; Başınıza böyle bir şey gelirse doktorun bana yalan borcu mu var doğrudur koca doktor yıllarca okumuş diye düşünmeyin. Sağlığınız için gerekirse 3 doktora gerekirse 5 doktora gösterin.
Gelde bunu cehalet dolu ülkemize anlataynı sorun 7-8 yıl önce benim başıma geldi gerçekten arkadaşı yargılamanızı anlayamadım işini layikiyle yapmayan o kadar çok doktor varki kendilerini gerçekten bulunmaz hint kumaşı zannedip acayip acayip tavırlara bürünüyolar benim kolum kırılmştı ama alçıya o kadar kötü aldılarki gülerek önemsemeyerek bel altı şaka yaparak acildeki refakatçi hemşirelerle kolumu sardılar ve kırığım da parçalı kırıktı bana 3-4 gün sonra tekrar gelmem gerektiğini durumun gidişatına göre tedaviye devam ya da ameliyat olacağımı söyledi o 3-4 gün nasıl geçti bilmiyorum korkudan hareket bile etmedim günün sonunda tam olarak kolumu sarmadığı için alçının içinde kolum hareket etmeye başladı sonra kontrol günü geldi ve kayma olduğunu ameliyat olacağımı ve platin takacağını söyledi (platin de kalıcı olacaktı) bu olaylar devlet hastanesinde yaşandı doktorun bizimle olan üslubu hoşumuza gitmeyip tanıdık bir doktordan tavsiye üzerine özel hastaneden ortopedi doktoruna gittik o doktorun cvsi çok sağlamdı platine gerek olmadığını 5 çivi ve uzunlamasına bir platinin durumu çözeceğini söyledi kemik kaynamaya başlayınca da uyguladığı işlemleri çıkaracağını söyledi yaklaşık 14-15 gün onlar kolumda kaldı ve çıktı fizik tedavi yardımıyla kolum eski haline geri döndü yani demem o ki düzgün alçıyla bu işlemlere gerek bile kalmayacaktı..
çoğu ayın 15 ini bekliyo maalesef çok teşekkürler hocam size de geçmiş olsunGelde bunu cehalet dolu ülkemize anlatSağlığım söz konusu ise doktor yalancıda olur farketmez. Dediğiniz gibi devlet hastanelerinde ki doktorlar umursamaz olabiliyor. Sizede geçmiş olsun hocam sizin durum dahada kötüymüş bana da parçalı kırık dendi göstediğide öyleydi röntgen ama bana ait değilmiş
![]()
hcm anatomi kitaplarım fakultedeki dolabımda kaldı malesef. :C fakulte de hatayda.@cici kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama sen de doktor sayılırsın bak bakalım bizden iyi bilirsin![]()
Gerçi el üst ekstremite fln pek bilmiyorum. ben alt ekstremite zamanında dersleri ka(şapkalı a ama klavyemde yok)le almaya başlamıştımhcm anatomi kitaplarım fakultedeki dolabımda kaldı malesef. :C fakulte de hatayda.
yanlış bu arada. doktorlar diğer meslekler gibi değil hata payı gibi bir şansları hiç yok. doktor insan değil yanılamaz.Geçmiş olsun, doktorlarda insan yanilma paylari haliyle olacak. Rontgen cihazlarinin kalitesi de tabii ki bu yanilma payina etki ediyordur.Sen saglik olarak kendini iyi hissediyorsan gerisi önemli değil.
asırı dogru insanlar hekimliğin arka planından bihaber oldukları için her şeyi basit veya illa anlaşılabilir zannediyorlar oysa orada bambaşka bir dünya var. forum gibi yerlere sorulacak seviyeye gelecek en son konu bile değil. sanaldan edinilen sağlık bilgilerinin doğruluğu/kesinliği/güvenilirliği vs., din hakkında edinilen bilginin doğruluğu/kesinliği/güvenilirliği vs. gibi tartışılır seviyede.İlk defa böyle bir cahalet dolu soru gördüm. röntgen yalan söylemez kırık varsa kırıktır hele doktor söyledi ise adamlar film izlemek için okumuyor bunun fotoğrafını bize atmışsın kendin bakıp kendi tedavini yapsaydın çok iyi biliyorsan hastaneye ne gerek vardı
yanılan doktorların başına diğer insanlardan ziyade neler neler geliyor...doktor insan değil yanılamaz.