Tekrar başa dönelim , kazanma ve kaybetme değişken, ikisinden biri kesin olacak demek ki 50% kazandın ve %50 kaybettin .Evt çıkma çıkmama %50 dir ama kazanma ve kaybetme şansı katılan kişiye ve verilen ödül sayısına bağlı
Tekrar başa dönelim , kazanma ve kaybetme değişken, ikisinden biri kesin olacak demek ki 50% kazandın ve %50 kaybettin .Evt çıkma çıkmama %50 dir ama kazanma ve kaybetme şansı katılan kişiye ve verilen ödül sayısına bağlı
Eğer 2.defada tekrar 1.aldığın topu koyarsan ve tekrar çekersen aynı şanslar hep tekrarlıcak ya tutacak ya tutmayacak o şansNiye düşsün ki aynı topu içine yine bıraktığında yine 20 top olacak, yine maviyi çekme ihtimalin 5% olacak, dışarıya bırakmayı seçen sensin , kendini kandırmakta özgürsün tabii dışarı bırakarak. Ama bu çekiliş bitene kadar hiç bir top dışarı bırakılmayacak.
Evet sende kazanma kaybetmede haklısın ama hayatı bu kadar basit düşünmemek gerek.Tekrar başa dönelim , kazanma ve kaybetme değişken, ikisinden biri kesin olacak demek ki 50% kazandın ve %50 kaybettin .
Ya tutacak ya tutmayacak dedin demi, komik olan burada sadece 2 ihtimal var. Bir savaşa girerken de aynıdır, ya kazanırsın ya kaybedersin (ha bir de berabere kalma gibi bir durum var ama onu katmıyorum), iki ordu savaşırsa birisi galip gelir her şeyden bu örneği çıkarabilirsin.Eğer 2.defada tekrar 1.aldığın topu koyarsan ve tekrar çekersen aynı şanslar hep tekrarlıcak ya tutacak ya tutmayacak o şans
Evet bundan bahsediyorum, teori(matematikteki teori, bilimdeki kuram ile karıştırmayın) pratiğe geçirilene kadar gerçeklik ifade eder, eylem olduktan sonra bir anlamı yoktur.Arkadaşlar birden fazla olasılık çeşidi var, mesela madeni bir paranın teorik olasılığa göre bir yüzünün ( yazı ya da tura ) gelme olasılığı 1/2'dir. Bir de deneysel olasılık var, o da önceki atışlarına göre hesaplarsın. Olaylar birbirine karışmış.
https://wn.nr/7dmJgyKatıldım bile.
Ben çoktan katıldım.https://wn.nr/7dmJgy
arkadşalar bu linkten katılırmısınız 10 puan geliyor en alttaki şey tamamlanıyor ikimizede geliyor galiba lütfen
KAZANMA İle KAYBETMEYİ bir başlık gibi düşünYa tutacak ya tutmayacak dedin demi, komik olan burada sadece 2 ihtimal var. Bir savaşa girerken de aynıdır, ya kazanırsın ya kaybedersin (ha bir de berabere kalma gibi bir durum var ama onu katmıyorum), iki ordu savaşırsa birisi galip gelir her şeyden bu örneği çıkarabilirsin.
Maç bitene kadar eşit.KAZANMA İle KAYBETMEYİ bir başlık gibi düşün
Kazanma kaybetme
%50. %50
/ \
2 olasılık var ya kazancak
Yada kaybedicek %50 eder
Fakat bu olayların gerçekleşme şansı vardır ve bu verilere göre değişir 2 takım vardır futbol takımı
A Ve B takımı A takımı daha iyi oyunculara sahip sence hangisinib kazanma ihtimali daha fazla
Neyse dostum, bu bir sıkıntı değil. Daha cidden uzatmamıza da gerek yok,KAZANMA İle KAYBETMEYİ bir başlık gibi düşün
Kazanma kaybetme
%50. %50
/ \
2 olasılık var ya kazancak
Yada kaybedicek %50 eder
Fakat bu olayların gerçekleşme şansı vardır ve bu verilere göre değişir 2 takım vardır futbol takımı
A Ve B takımı A takımı daha iyi oyunculara sahip sence hangisinib kazanma ihtimali daha fazla