Neler Yeni

Elraenn 200 BİN TL'lik Çekiliş [ Ana Konu ]

Erdimb

80+ Bronze
Aslında depolama alanı, işlemci soğutucu ya da klavye çıksa güzel olur da çıkmayacağını bildiğim için katılmıyorum.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Matematiği bana çok mu yanlış öğretmişler, gel senle felsefe içinde matematik tartışalım ne dersin? Bana kaç tane ihtimal olduğunu söyler misin, genel bir çerçeve içinde: ben sana söyleyeyim;
1) sana çıkması
2) sana çıkmaması
yeterince açıklayıcı olmuşumdur umarım.
Matematikteki bu saçmalığı hiç anlayamadım, içinde 20 tane aynı toptan bulunan bir kaseye elini daldırırsan ve 20 topun 1 tanesi maviyse, elini çıkardığında elinde görebileceğin iki top ihtimali vardır:
mavi, diğer renk. Maviyi çekme olasılığın bir bakıma %50’dir. Hala mı anlamadın?
Bu gün ölme ihtimalin ölmemene eşittir, kimse sana bu gün ölürsen ama neden sittir tane gün yaşadığı halde bu gün öldü diye sormaz, ya ölüsündür ya da yaşıyorsundur. Ve ihtimal eşittir.
Felsefe içinde matematikten bahsetmiyorum ben karıştırma şimdi reis 20 top var dersek 19 kırmızı 1sarı top var ise gözümüz kapalı seçtiğimizdede sarı top gelme ihtimali %5 dir gelmeme ihtimali ve kırmızı top gelme ihtimali %95 dir mesala

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
İhtiyacın yoksa katılma ben satmıcam kullancam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Matematiği çok yanlış öğretmişler dostum sana keşke şansımız %50 olsadı ama değil :( kazanma şansı bu katılım ile %1 den daha az
Hala anlamadığını varsayarak sana son bir kere daha anlatacağım:

Matematik diye sana dayatılan şey ile pratikte olan şey arasında uçurum kadar fark var dostum, senin mantığınla düşünürsem içinde 2 top olan kaseden 2. topu çekişimde kesinlikle mavi top gelmesi lazım değil mi? A-a değil, belki milyon defa da çeksem o iki toptan sarı olan gelecek, bana gelmeyeceğini nasıl kanıtlayabilirsin, yüzdelik dilimlerle mi? Matematik bu değil ne yazık ki bu sadece öğretilen.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Arkadas davet etmeye 40 puan veriyor yani 40 kisi daha fazlasn
4 arkadasini cagirsan onlar 480 kisi oluyorlar(davet etmezlerlse baskasini)
Yani 40 kisi aliyorsun ama 480 kisilik rakibin oluyor. Zararli is kimseyi davet etmemek lazim

Erdimb

80+ Bronze
Matematiği çok yanlış öğretmişler dostum sana keşke şansımız %50 olsadı ama değil :( kazanma şansı bu katılım ile %1 den daha az
XD, çıkma ve çıkmamadan bahsetmiş yani 2 örnek uzayımız var bu da her biri için 1/2 yapıyor eğer çekilişte sana gelme olasılığından bahsetseydi kaç kişinin katıldığını da göz önünde bulunduracağımız için senin dediğin gibi olurdu. ;)

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Felsefe içinde matematikten bahsetmiyorum ben karıştırma şimdi reis 20 top var dersek 19 kırmızı 1sarı top var ise gözümüz kapalı seçtiğimizdede sarı top gelme ihtimali %5 dir gelmeme ihtimali ve kırmızı top gelme ihtimali %95 dir mesala
Ama eğer bizim tartıştığımız şey kaç kişiden kaçı olduğun ve bunun sonucunda sana gelme ihtimaliyse diyebilirsin ki gelme ihtimali 0,057294 falan diye. En nihayetinde sana ya gelir ya gelmez. Neyse bu konu uzamasın ki zaten yoruma açık.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Hala anlamadığını varsayarak sana son bir kere daha anlatacağım:

Matematik diye sana dayatılan şey ile pratikte olan şey arasında uçurum kadar fark var dostum, senin mantığınla düşünürsem içinde 2 top olan kaseden 2. topu çekişimde kesinlikle mavi top gelmesi lazım değil mi? A-a değil, belki milyon defa da çeksem o iki toptan sarı olan gelecek, bana gelmeyeceğini nasıl kanıtlayabilirsin, yüzdelik dilimlerle mi? Matematik bu değil ne yazık ki bu sadece öğretilen
Benim mantığımla öyle değil 2. Defa top çekildiğinde ve ilk te kırmızı geldiğinde kırmızı gelme şansı düşer sarı gelme ihtimali 1.top çekmeye göre daha fazladır ama ilkte sarı gelirse ve 2.top çekmede kırmızı gelme ihtimali %100 olur sarı ise olmadığı için %0

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
XD, çıkma ve çıkmamadan bahsetmiş yani 2 örnek uzayımız var bu da her biri için 1/2 yapıyor eğer çekilişte sana gelme olasılığından bahsetseydi kaç kişinin katıldığını da göz önünde bulunduracağımız için senin dediğin gibi olurdu. ;)
Bu yüzden olasılığın dünyadaki en anlamsız şey olduğuna eminim, yarın ölme olasılığın bu günküne eşit, aksi iddaa edilemez bu gün bitene kadar. Öldüğünde ben 1% ihtimali gerçekleştirdim demek yerine ben 50%’lük ihtimali gerçekleştirdim dersin.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Evt çıkma çıkmama %50 dir ama kazanma ve kaybetme şansı katılan kişiye ve verilen ödül sayısına bağlı

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Benim mantığımla öyle değil 2. Defa top çekildiğinde ve ilk te kırmızı geldiğinde kırmızı gelme şansı düşer sarı gelme ihtimali 1.top çekmeye göre daha fazladır ama ilkte sarı gelirse ve 2.top çekmede kırmızı gelme ihtimali %100 olur sarı ise olmadığı için %0
Niye düşsün ki aynı topu içine yine bıraktığında yine 20 top olacak, yine maviyi çekme ihtimalin 5% olacak, dışarıya bırakmayı seçen sensin :), kendini kandırmakta özgürsün tabii dışarı bırakarak. Ama bu çekiliş bitene kadar hiç bir top dışarı bırakılmayacak.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Bu yüzden olasılığın dünyadaki en anlamsız şey olduğuna eminim, yarın ölme olasılığın bu günküne eşit, aksi iddaa edilemez bu gün bitene kadar. Öldüğünde ben 1% ihtimali gerçekleştirdim demek yerine ben 50%’lük ihtimali gerçekleştirdim dersin.
Felsefe olarak eşit ama işin içine evrendeki tüm kurallar girince eşitlik bozulur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,944
Üyeler
161,167
Son üye
atakaya01
Top Bottom