Neler Yeni

En iyi filtre kahve demleme yöntemi

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Hem pratik hem de kafeini kaybettirmeden en üst düzeyde verebilecek bir yöntem arıyorum. Önerileriniz nelerdir?

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan
Hem pratik hem de kafeini kaybettirmeden en üst düzeyde verebilecek bir yöntem arıyorum. Önerileriniz nelerdir?
Tasinabilir olmasini istiyorsan v60 alabilirsin ama chemex de guzel is yapar yine pour over'dir ve kendi haznesi vardir. Onun disinda french press'te aromalar ve tadin guzel aciga ciktigini dusunmuyorum.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tasinabilir olmasini istiyorsan v60 alabilirsin ama chemex de guzel is yapar yine pour over'dir ve kendi haznesi vardir. Onun disinda french press'te aromalar ve tadin guzel aciga ciktigini dusunmuyorum.
Taşınabilir olması iyi olur, pour ovder falan ilgimi çekmedi, sanırım V60ı 2 numara kağıtla kullanırım.

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan
Taşınabilir olması iyi olur, pour ovder falan ilgimi çekmedi, sanırım V60ı 2 numara kağıtla kullanırım.
Mantikli olur hocam eger espresso'da seviyorsaniz makine vs. alicak kadar butceniz yoksa moka pot'a da bakabilirsiniz makinelere gore biraz aci yaparlar tam bir espresso olmaz ama espresso'ya en yakin kahve olur.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
yılların french presscisi olarak net v60
French press kagıtsız olduğu icin ister istemez filtreleme performansı daha düsük ve aromaları daha az veriyor. Ama çok pratik,dağda bile kahve yapmıştım

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Mantikli olur hocam eger espresso'da seviyorsaniz makine vs. alicak kadar butceniz yoksa moka pot'a da bakabilirsiniz makinelere gore biraz aci yaparlar tam bir espresso olmaz ama espresso'ya en yakin kahve olur.
Hocam benim tek sevdiğim kahve türü ACI :D şu anda toplumda benim gibi içen var mıdır bilmiyorum, kahveyi de sert idman attığım için alıyorum. V60 alırım dediğim gibi, ihtiyacım olan sadece dripper, bir de filtre kağıdı değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dışarıya falan da çıktığımda yazın kahve dünyasında fix iced americano içerim. Diğerleri çocuk sütü gibi geliyor.

French press kagıtsız olduğu icin ister istemez filtreleme performansı daha düsük ve aromaları daha az veriyor. Ama çok pratik,dağda bile kahve yapmıştım
V60 da çok zor değil diye biliyorum.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Hocam benim tek sevdiğim kahve türü ACI :D şu anda toplumda benim gibi içen var mıdır bilmiyorum, kahveyi de sert idman attığım için alıyorum. V60 alırım dediğim gibi, ihtiyacım olan sadece dripper, bir de filtre kağıdı değil mi?

Dışarıya falan da çıktığımda yazın kahve dünyasında fix iced americano içerim. Diğerleri çocuk sütü gibi geliyor.

V60 Zor değilde,Masraflı. bir baslangıç seti min 1000tl. Press gene iyi bir tane alsan bile 300-600 arası.

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan

Hocam aci kahve seviyorsaniz moka pot'ta yapilmis double shot espresso tam sizlik olur hem makinalara gore daha aci ve govdeli bir kahve oluyor moka pot'ta tabi espresso sevmiyorsaniz ayri.

Buna bakabilirsiniz icerisinde 40 filtre kagidi bulunuyor ayrica plastik oldugundan kirilma gibi bir durum olusmaz ayrica isitmak daha kolay olur seramige gore de.

Onun disinda sadece kendinize yapicaksaniz 200Ml'lik bir kupaya yaparsiniz ancak arada sirada 2-3 kisilik yapicaksaniz uzerinde ml yazan cam surahi almanizda fayda olur. Hario'nun 500Ml'lik cam beherleri de oluyor onlara da goz atabilirsiniz.

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Sadettin Y
V60 Zor değilde,Masraflı. bir baslangıç seti min 1000tl. Press gene iyi bir tane alsan bile 300-600 arası.
hocam v60 dedigimiz ne oluyor? v60 dripper dedigimiz sey 50 tl degil mi zaten?

ben her sabah ve aksam eve geldigimde makinada filtre kahve icerim hocam, Pratiklik acısından. Eger guzel bir kahve icmek istersem de mokapot kullanıyorum. Espresso mantıgına yakın ama aynı basıncı saglayamadıgından aynı tadı alamazsın. Gayet sert olur ben de spordan once iciyordum.

Top Bottom