Neler Yeni

Ender 3 V2 İlk Baskı Sorunum.

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
Arkadaşlar Ender 3 V2 yazıcımla ilk baskımı alacaktım. Her şey tamamdı ve baskı başladı ama bir kaç saniye sonra fark ettim ki nozzle ucundan filament gelmiyor. Bastığım şey ise şu 3DBenchy dosyası yani herkesin bastığı o küçük gemi. Extruder kafası basım haraketlerini yapmaya başladı ama ucundan filament gelmedi. Nasıl çözebilirim ?

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Arkadaşlar Ender 3 V2 yazıcımla ilk baskımı alacaktım. Her şey tamamdı ve baskı başladı ama bir kaç saniye sonra fark ettim ki nozzle ucundan filament gelmiyor. Bastığım şey ise şu 3DBenchy dosyası yani herkesin bastığı o küçük gemi. Extruder kafası basım haraketlerini yapmaya başladı ama ucundan filament gelmedi. Nasıl çözebilirim ?
Filamenti iyice ittirdiniz mi?

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

senayi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Senayi Epli
Merhaba;

Filamenti Hot End sonuna kadar ittirdiğinize emin olunuz. Baskı almadan öncede nozzle sıcaklığını ortalama 200 derece civarına getirip Menu-> Prepare->Move Axis->Extruder kısmından 5 cm civarı filament ilerletiniz.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
hocam belki nozzle da ısıtma sorunu vardır yani sonuçta flament eritiliyor ve düzleme baskı yapılmaya başlanıyor (flament çekiliyor dediğinize göre çekiliyordur ama erimiyordur) yada nozzle nin ısısı kullanılan flamenti eritmeye yetmiyordur ilk olarak ısı veriliyormu ikinci olaraksa ısı flamenti eritirmi ona bakın

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam belki nozzle da ısıtma sorunu vardır yani sonuçta flament eritiliyor ve düzleme baskı yapılmaya başlanıyor (flament çekiliyor dediğinize göre çekiliyordur ama erimiyordur) yada nozzle nin ısısı kullanılan flamenti eritmeye yetmiyordur ilk olarak ısı veriliyormu ikinci olaraksa ısı flamenti eritirmi ona bakın
Isı veriliyor nozzle 200 dereceye çıktı ama filament ucundan gelmedi.

senayi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Senayi Epli
Dediğim şekilde extruder dan filamenti ittirin. Eğer extruderdan geri atma (Tıklama, kayma vs.) sesi gelirse nozzle tıkanmıştır. Ancak henüz baskı almadığınız için pek mümkün olacağını sanmıyorum.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
öyleyse ya tıkanma vardır bi şekilde orayı açıp tıkanıklığı giderin yada flament iyi itilmediğinden gitmiyordur (dediğiniz gibiyse 200 derecede erimesi gerekirdi)

Raze8165

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Atakan Küçükgökçe
Merhaba;

Filamenti Hot End sonuna kadar ittirdiğinize emin olunuz. Baskı almadan öncede nozzle sıcaklığını ortalama 200 derece civarına getirip Menu-> Prepare->Move Axis->Extruder kısmından 5 cm civarı filament ilerletiniz.
İlerlettim. Fakat hiç bir şey olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,476
Üyeler
166,004
Son üye
denizxc
Top Bottom