Yardım Engelli Araç İndirimi HK.

Reaksiyon skoru
31
Anneannemin yüzde 52 engelli raporu mevcut,
- Bu rapor ile yüzde kaç indirim sağlıyorlar?
- Hangi araçlardan faydalanabiliyorum?
- Yaşından dolayı ehliyet sınavında başarılı olamaz, onun yerine bende ehliyet mevcut, bu sorun yaratır mı?
Kısacası süreç hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Ortopedik bir engeli mi var ?
Anneannemin yüzde 52 engelli raporu mevcut,
- Bu rapor ile yüzde kaç indirim sağlıyorlar?
- Hangi araçlardan faydalanabiliyorum?
- Yaşından dolayı ehliyet sınavında başarılı olamaz, onun yerine bende ehliyet mevcut, bu sorun yaratır mı?
Kısacası süreç hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Ortopedik engeli yoksa alamazsınız engelli indirimi ile :)
Tam bilmiyorum belki vardır, diyelim ki var, süreç hakkında şimdi bilgi verebilir misiniz?
Post automatically merged:

Ha birde bu rapor 2014'e düzenlendi, ilerleme olduğunu da düşünüyor kendisi.

Tam bilmiyorum belki vardır, diyelim ki var, süreç hakkında şimdi bilgi verebilir misiniz?

Ha birde bu rapor 2014'e düzenlendi, ilerleme olduğunu da düşünüyor kendisi.
İsterse yüzde 99cengelli olsun ortopedik hariç alınmıyor. Benim de 45 oranım var alinmio dediler :) kardeşimin üzerine aldık lakin kendisi belirlenemeyen engelli çocuk grubunda olduğu için oran 90 ve fonksiyon kaybı olduğu için zar zor verdiler 2 ay uğraştık birçok şeyle

Yakınlarım yaklaşık 1 sene önce aldılar. Garanti bir iş olması için yüzde 90 ve üzerinde rapor olması gerekiyor. Eş, çocuk ve aynı ilde yaşayan 1. derece akrabalar aracı kullanabilir. Aracın satışını 5 sene yapamazsınız eğer yapmak istiyorsanız ÖTV gibi masrafları ödeyip yapmanız gerekiyor. Bayileri arayıp indirim vb. durumlarını konuşmanız gerekiyor. Egea cross urban 1.4 fire 95hp modelini vermişlerdi.

Ortopedik engeli yoksa alamazsınız engelli indirimi ile :)
alakası yok. benim babam işitme engelli birazda göz rahatsızlığı var ona rağmen engelli indirimi alabiliyor. Ona rağmen engelli indirimden yararlanabildi. %89 engellilik oranı var %90 olsaydı tüm vergilerden muaf olacaktı ama olamıyor malesef.

alakası yok. benim babam işitme engelli birazda göz rahatsızlığı var ona rağmen engelli indirimi alabiliyor. Ona rağmen engelli indirimden yararlanabildi. %89 engellilik oranı var %90 olsaydı tüm vergilerden muaf olacaktı ama olamıyor malesef.
Uzuv kaybı olması şartı var diye biliyorum

Screenshot_20230831_133826_Google.jpg

Uzuv kaybı şartı var diyor

Alıntıyı görüntüle
Uzuv kaybı şartı var diyor
araştırdım da bir sitede

r. Canlı organizmalarda, belli başlı görevleri yerine getiren ve canlılığın devamını sağlayan organlara uzuv denir. Uzuvlar, bulundukları yere ve görevlerine göre birçok türe ayrılır. Örneğin, beş duyu organımız, dil, deri, göz, burun ve kulaktır.​

diyor. demekki bu tür engellilik durumlarıda dahil.

zaten en az %40 oranında uzuv kaybı demiş. Yani bir yerden bir kaybının olması gerekiyor ztn. uzuv kaybı olmadan nasıl engelli olunur zaten. senin kastettiğin uzuvları anladım

araştırdım da bir sitede

r. Canlı organizmalarda, belli başlı görevleri yerine getiren ve canlılığın devamını sağlayan organlara uzuv denir. Uzuvlar, bulundukları yere ve görevlerine göre birçok türe ayrılır. Örneğin, beş duyu organımız, dil, deri, göz, burun ve kulaktır.​

diyor. demekki bu tür engellilik durumlarıda dahil.

zaten en az %40 oranında uzuv kaybı demiş. Yani bir yerden bir kaybının olması gerekiyor ztn. uzuv kaybı olmadan nasıl engelli olunur zaten. senin kastettiğin uzuvları anladım
Metabolik engelim var benim uzuv kaybın yok ama 45 oranında engelliyim var nasıl olcak o

Tek diyebileceğim cherry suv arabanın piyasası 1.500.000 olması gerek arkadaşım kuzenin üstüne 500 Bin TL'ye aldı

Geri