Neler Yeni

Engelli kardeşinizin olması.

Kloroz

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emirhan mete
Abilerim küçüklerim yaşıtlarım herkese merhaba. konuya direk gireyim engelli bir kardeşim var o 17 yaşında .ben ise 16 yaşındayım .Bazen düşünüyorum büyüyünce ne olacak,ne yapacağım diye. her gün,her akşam ,her allahın günü bunu düşünüyorum. bazen o ağlıyor . o ağladığı zaman ağlamamak için kendimi zor tutuyorum acaba bir yeri mi ağrıyor diye. ben küçütüm ilkokuldaydım herkesin annesi babası çocukları almaya gelirdi bende kısakandım tabi diğer çocukları. kapının önünde gözümün yaşını silip zili çalıyordum gülerek giriyordum her gün eve.bazende acaba hayallerimden vazgeçmek zorunda kalacakmıyım diye sorarım kendim. Aileme anlatamadığımı siz anlatıyorum dostlar umarım aranızda beni anlayan birisi vardır 😢. şimdi ne yapmalıyım?

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Abilerim küçüklerim yaşıtlarım herkese merhaba. konuya direk gireyim engelli bir kardeşim var o 17 yaşında .ben ise 16 yaşındayım .Bazen düşünüyorum büyüyünce ne olacak,ne yapacağım diye. her gün,her akşam ,her allahın günü bunu düşünüyorum. bazen o ağlıyor . o ağladığı zaman ağlamamak için kendimi zor tutuyorum acaba bir yeri mi ağrıyor diye. ben küçütüm ilkokuldaydım herkesin annesi babası çocukları almaya gelirdi bende kısakandım tabi diğer çocukları. kapının önünde gözümün yaşını silip zili çalıyordum gülerek giriyordum her gün eve.bazende acaba hayallerimden vazgeçmek zorunda kalacakmıyım diye sorarım kendim. Aileme anlatamadığımı siz anlatıyorum dostlar umarım aranızda beni anlayan birisi vardır 😢. şimdi ne yapmalıyım?
Allah sabır versin. Ama hiçbir şey senin hayallerine engel değil inan bana.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,914
İsim
Mehmet
Kardeşini çok sevdiğini anlayabiliyorum. Eğer ebeveynleriniz vefat eder de siz sağ kalırsanız ikinizi de zor bir süreç bekliyor olacak. Çok zor bir süreç olacağını baştan kabullenirsen bence ikiniz birlikte gereken her engeli aşarsınız. İkinize de bol şans diliyorum dostum. Tabii ki umarım aileniz uzun yıllar sizinle olur.

Annecik

80+ Bronze
Hocam öncelikle sizi üzersem çok özür dilerim....

Benim akrabalarımın çoğu engelli bireylerden. Down sendromlu da var %80 felçlide...
Annenizin babanızın sizi küçükken almaması bir eksiklik değil bence veya sizi eskiden almamalarıda sizi sevmedikleri anlamına gelmez.Ben daha ilkokuldayken babam görevlere giderdi Ağrının ayazında okuluma giderdim.
Ayrıca içinizi rahatlatacaksa, kardeşiniz hem size hem ailenize bir emanet.
Hayallerinizden vazgeçmeniz için bir sebep yok...

Son düzenleme:

robin

80+ Silver
Hocam öncelikle sizi üzersem çok özür dilerim....

Benim yakın akrabalarımın çoğu engelli bireylerden. Down sendromlu da var %80 felçlide...
Annenizin babanızın sizi küçükken almaması bir eksiklik değil bence veya sizi eskiden almamalarıda sizi sevmedikleri anlamına gelmez.Ben daha ilkokuldayken babam görevlere giderdi Ağrının ayazında okuluma giderdim.
Ayrıca içinizi rahatlatacaksa, kardeşiniz hem size hem ailenize bir emanet.
Hayallerinizden vazgeçmeniz için bir sebep yok...
-neyse uğraşmak istemiyorum, sildim-

Annecik

80+ Bronze
Akrabalarının niye çoğu engelli? Bende seni üzmek istemem ama akrabaların sülalede engelli çocukların olduğunu görünce hiç mi test yaptırmamışlar?
Tek bir nesilden değil hocam.
Annemin halasının 2 kızı var 1 i down sendromlu.
Babamın amcasının oğlunun çocuğu da felçli doğmuş.

Kloroz

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Emirhan mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu şans mı?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Tek bir nesilden değil hocam.
Annemin halasının 2 kızı var 1 i down sendromlu.
Babamın amcasının oğlunun çocuğu da felçli doğmuş.
Anlatmayın ona hocam anlamaz . Her konuya girip toxic toxic mesajlar atıyor. Sonra da hemen siliyor öyle bir değişik yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Seni anlıyorum moralini bozma . Hayatta hiç bir şey hayallerini yıkacak kadar güçlü değildir . Ama hayatta bir derece bir geri safhaya gitmişin üzülme sebebin de bu . Bence bu konuyu ailene danış ve gerekirse psikoloğa git sana terapinin alası olacaktır emin ol .
Mesaj otomatik birleştirildi:

-neyse uğraşmak istemiyorum, sildim-
Ne kadar toxic bir üyesiniz ya da trollsünüz. Bir aile bir şeye karar verirse buna sen karışamazsın. Her konuya gidip emribaki konuşup saçma sapan yorumlar atmak zorunda değilsiniz .Yapacağım derseniz de banınız en kısa zamanda gelir inşallah çok boş yapıyorsunuz çünkü.

Son düzenleme:

robin

80+ Silver
Ne kadar toxic bir üyesiniz ya da trollsünüz. Bir aile bir şeye karar verirse buna sen karışamazsın. Her konuya gidip emribaki konuşup saçma sapan yorumlar atmak zorunda değilsiniz .Yapacağım derseniz de banınız en kısa zamanda gelir inşallah çok boş yapıyorsunuz çünkü.
-bunuda siliyorum çünkü boş cevap vereceksin.-

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları bilsen keşke. Neymiş aile karar veriyormuş. Ama acıyı o engelli arkadaş çekiyor?
Acıyı engelli arkadaş çekiyor evet ve tedavisi olan engeller de var aklında bulunsun. Neden her yere toxic yorumlar yazıyorsunuz peki?? Konuyu açtım gelip çalış o zaman yazıyorsunuz 5 dakika kalmıyor siliyorsunuz . Korkuyorsanız yazmayın. Çok toxicsiniz.

robin

80+ Silver
Acıyı engelli arkadaş çekiyor evet ve tedavisi olan engeller de var aklında bulunsun. Neden her yere toxic yorumlar yazıyorsunuz peki?? Konuyu açtım gelip çalış o zaman yazıyorsunuz 5 dakika kalmıyor siliyorsunuz . Korkuyorsanız yazmayın. Çok toxicsiniz.
-deleted-

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yazmaya korkuyor muyum :d? Bak bu yüzden sildim işte. Bomboşsun.

Gaziosmanpaşa Beşyüzevler
Noldu alta adres yazdınız ee ne oldu ? Bomboş derken neyi kastediyorsun. O zaman her aile engelli çocukları yetimhanelere versin aldırsın bu mu olsun?? Bu kadar iyisin ya burada laf yetiştirmeye çalışacağına hepsine git aynı şeyleri söyle o zaman. Alta adres yazmayla falan korku salmaya çalışma @Mehmet Yılmaz

Top Bottom