Neler Yeni

erken yaşta spora başlarsam boyum kısa kalır mı

VorleN

80+ Silver
Fitness'a git ama çok ağırlık çaışma mesela dambılda 10 sağ 10 sol kolu geçme kemikler tam gelişim çağında çünkü. (Başlangıçta 2.5 2.5 başla)

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Ben kesinlikle spora herkesin başlamasından yanayım. Vücudunu geliştirmeyen aksine zarar veren insanları asla anlamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fitness'a git ama çok ağırlık çaışma mesela dambılda 10 sağ 10 sol kolu geçme kemikler tam gelişim çağında çünkü. (Başlangıçta 2.5 2.5 başla)
Hareketi doğru yaparsan ne eklemi etkiler ne de kemiği. Kademeli olarak çok daha yüksek ağırlıklara çıkabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Fatih Aksoy
İlgilendiği Kategoriler
NFT, WEB3, BIST100, Arsa
Instagram
_aksoy._
Twitter
SadeceAksoyy
Discord
aksoyum
15 yaşındayım boyum 1.75 hala daha uzuyor spora gidicem fiziğimden memnun olmadığım için ama büyüme zamanımda olduğum için boyumda bi duraklama olur mu spora gidersem bilenler yazarsa çok mutlu olurum

edit: spor salonu yanlış yazmışım üstte
genelde kondisyon yap ağırlık çalışma düzenli beslen 2-3 sene sonra falan başlarsın önce temeli oluştur

VorleN

80+ Silver
Ben kesinlikle spora herkesin başlamasından yanayım. Vücudunu geliştirmeyen aksine zarar veren insanları asla anlamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hareketi doğru yaparsan ne eklemi etkiler ne de kemiği. Kademeli olarak çok daha yüksek ağırlıklara çıkabilir.
Yine de 15 yaşında biri için 10+10 kiloyu geçmemeli dambılda bence ağır çalışacağına hafif çalışsın çok tekrar yapsın daha çok verim alır.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Antrenörünün isteğini göz önüne aldığı ve sana özel hazırladığı programı uygular, hareketlerini baştan savma veya hatalı yapmazsan sporun vücuduna sadece iyi etkisi olur.
Yaşın erken, bence kas yapmayı düşünme. Yağlarını yakıp kendini fit bir vücutta dengele, iyi bir kondisyon hayat boyu her hareketinde eşlikçin olacaktır.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Sporda boy kısalması tarafında çok yanlış bir algı var.
Fitness'tan bahsediyorsun sanırım ona göre konuşacağım.
Fitness'ta boy kısalmasının açıklaması üstüne yük bindikçe omuriliğin arasındaki boşlukların azalmasıdır.
Omuriliğim arasındaki boşluklar azalır, zaman içinde tekrar o boşluklar eski haline döner.
Fitness yapmak kalıcı olarak boy kısalmasına yol açmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Yine de 15 yaşında biri için 10+10 kiloyu geçmemeli dambılda bence ağır çalışacağına hafif çalışsın çok tekrar yapsın daha çok verim alır.
Dambıl dediğin dumbell curl ise geliştikçe 10 kilonun üzerini rahat görür. Olumsuz etkileyecek bir yanı yok. Kas gücü ile ağırlığı doğru orantılı arttırırsa bir şey olmaz.

Son düzenleme:

Ariseks

80+ Gold
Bak ben yüzücüydüm 13 yaşında bize ek olarak fitness yaptırıyorlardı sağlık topları 10kg 2 dambıl biri 5 kilo falan benim boyum uzadı
15 im şuan
Ama güzel bir vücudu ağırlıksızda yaparsın
Boy %80 genetik

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eğer fazla ağır çalışırsan kasların fazla güçlenip kemiklerini sıkacağı için boyunun uzaması durabilir, halkımız da buna dayanarak söylüyor onu ve haklılarda.

Mona Lisa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Efe Sait Kakdaş
Eğer fazla ağır çalışırsan kasların fazla güçlenip kemiklerini sıkacağı için boyunun uzaması durabilir, halkımız da buna dayanarak söylüyor onu ve haklılarda.
fazla ağırdan kastın ne kadar ağır ve zaten şu anda yeniyi istesemde çok ağı çalışamam

Top Bottom