Neler Yeni

Eski bilgisayara yatırım yapmak

hihihiha

80+ Bronze
Merhaba 6-7 yıllık bir bilgisayarım var.Bilgisayarda;
-I5 4210U
-8 GB ram
-NVIDIA 840M 2 GB ekran kartı
-500 GB HDD bulunmaktadır.
Sizce nasıl bir yatırim yapılabilir.(Bilgisayar laptop) Ben soğutucu almayı düşünüyorum. bilgisayar valorant gibi çoğu oyunu kaldırıyor.Başka ne gibi yatırımlar yapılabilir?

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ram'i 16 yaparak ve bilgisayara ssd ekleyerek bide soğutucu alarak

belki yanına monitör de koyabilirsin

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
-I5 4210U
-8 GB ram
Sizce nasıl bir yatırim yapılabilir.(Bilgisayar laptop) Ben soğutucu almayı düşünüyorum. bilgisayar valorant gibi çoğu oyunu kaldırıyor.Başka ne gibi yatırımlar yapılabilir?
eğer daha destekliyorsa 2x8 ram yapılabilir. 240 lık bir ssd takıp win10'u oraya kurabilirsin daha fazlası için bilgisayarcıya götürmen lazım.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Fazla masraf yapma bence. İleride yenisini alırsın.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
-I5 4210U
-8 GB ram
ram olarak 2 slot varsa ram yükseltebilirsin. bazı pcler tek slot oluyor. o şekildeyse yükseltemezsin. hdd yerine ssd alabilirsin. onun dışında yapabileceğin bir şey yok. en fazla monitör, klavye, mouse alıp masaüstü gibi kulanırsın.

hihihiha

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer daha destekliyorsa 2x8 ram yapılabilir. 240 lık bir ssd takıp win10'u oraya kurabilirsin daha fazlası için bilgisayarcıya götürmen lazım.
Anakartın ne kadara kadar ram desteklediğini bilmiyorum.Nerden görebilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fazla masraf yapma bence. İleride yenisini alırsın.
En kötü 5 ay sonra yenisini alacağım.

ram olarak 2 slot varsa ram yükseltebilirsin. bazı pcler tek slot oluyor. o şekildeyse yükseltemezsin. hdd yerine ssd alabilirsin. onun dışında yapabileceğin bir şey yok. en fazla monitör, klavye, mouse alıp masaüstü gibi kulanırsın.
Slotu nerden öğrenebilirimki.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Yenisini alacaksan hiç masraf yapma. O para sonra eksik gelir.

hihihiha

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yenisini alacaksan hiç masraf yapma. O para sonra eksik gelir.
Kenarda ayırdığım param var laptop benden sonra kardeşime kalacak o oyun oynarken üzülmesin diye yapıyorum.

içini açıp bakabilirsin, yada laptopun kendi sitesinden özelliklerine bakabilirsin. varsa orada yazar.
Tamamdır.Teşekkür ederim. Peki soğutucu almalı mıyım laptopa

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kenarda ayırdığım param var laptop benden sonra kardeşime kalacak o oyun oynarken üzülmesin diye yapıyorum.

alma soğutucu zaten 100 tlden başlıyor onun yerine en azından 2. el ssd falan alabilirsin bi şekilde

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

laptoptan laptopa değişir. senin laptop zaten u serisi işlemciye sahip. fazla ısınacağını sanmam. yine de sıcaklıkları takip edip çok ısınıyorsa alabilirsin.

hihihiha

80+ Bronze
laptoptan laptopa değişir. senin laptop zaten u serisi işlemciye sahip. fazla ısınacağını sanmam. yine de sıcaklıkları takip edip çok ısınıyorsa alabilirsin.
Valorantta 70 dereceyi gordugu var biraz ondan korkarım fakat laptop icin normal bir değer.

Tamam teşekkürler.

Win10 zaten kurulu ssd ye nasil kurarım bilmiyorum internette bu bilgisayarın 1 tb ssd olan modelinde 16 gb a kadar ram destekledigi yazıyor.

Valorantta 70 dereceyi gordugu var biraz ondan korkarım fakat laptop icin normal bir değer.

Tamam teşekkürler.

Win10 zaten kurulu ssd ye nasil kurarım bilmiyorum internette bu bilgisayarın 1 tb ssd olan modelinde 16 gb a kadar ram destekledigi yazıyor.
Pardon 1 tb hdd

Top Bottom