erayotuzdort
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 568
Bu videoyu özetlemek gerekirse adam ekran kartını gidip eski ekran kartı ile birlikte kullanıp normalde max 30 fps aldığı oyunları sabit 240 fps oynayabiliyor. Lossles scaling in bir özelliği. Yaptığı şey kısacası ana ekran kartından fps i alıyor, ekran kartı anakarta gönderiyor kareleri, anakart kareleri eski ekran kartına gönderip arasına kare koydurtuyor ve eski ekran kartı kareleri monitöre veriyor, bu sayede normalde 30 olan fps 240 fps e çıkıyor. 2 adımlı frame generation olarak düşünebilirsiniz. Kısacası frame generation u bir ekran kartının ufak bir kısmının yapması yerine başka bir ekran kartı frame generation için bütün gücünü veriyor. Detaylar aşşağıda yazıyor olacak.
Bunun düzgün yapılabilmesi için 3 şart var bildiğim kadarıyla (düzeltin hatam varsa)
1) Oyunun desteklemesi lazım (bazı oyunlar desteklemiyor
2 )Güç kaynağı yeterli olması lazım.
3) Anakartın ekran kartı girişlerinin bant genişliğinin ekran kartına tam verim vermesi lazım.
4) Online rekabetçi oyunlar hala ufak gecikme yüzünden oynaması zevkli değil o yüzden tavsiye edilmiyor.
Ekstra soru : Ben bunun nvidia nın yaptığı rezillikler üstüne başka bir rezillik olduğunu düşünüyorum. Eski bir ekran kartı ile frame generation aşırı rahat bir şekilde yapılabiliyorsa ne gerek var 5090/5060 a? ne anlamı kaldı yani, fazladan 300/ 200/ 800 dolar vermenin manası kaldımı sırf frame generation için? Özellikle Nvidianın içerk üreticilerine yaptığı zorlamadan sonra rezillik bence.
Bunun düzgün yapılabilmesi için 3 şart var bildiğim kadarıyla (düzeltin hatam varsa)
1) Oyunun desteklemesi lazım (bazı oyunlar desteklemiyor
2 )Güç kaynağı yeterli olması lazım.
3) Anakartın ekran kartı girişlerinin bant genişliğinin ekran kartına tam verim vermesi lazım.
4) Online rekabetçi oyunlar hala ufak gecikme yüzünden oynaması zevkli değil o yüzden tavsiye edilmiyor.
Ekstra soru : Ben bunun nvidia nın yaptığı rezillikler üstüne başka bir rezillik olduğunu düşünüyorum. Eski bir ekran kartı ile frame generation aşırı rahat bir şekilde yapılabiliyorsa ne gerek var 5090/5060 a? ne anlamı kaldı yani, fazladan 300/ 200/ 800 dolar vermenin manası kaldımı sırf frame generation için? Özellikle Nvidianın içerk üreticilerine yaptığı zorlamadan sonra rezillik bence.
Son düzenleme: