Neler Yeni

eski windowsun yerine uefi windows nasıl kurulur

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Beyler yakın bir zamanda yeni bir sisteme geçeceğim. Ryzen 5 1600 ve Gigabyte B450M S2H anakart ve 8 GB RAM alacağım ekran kartım zaten var ama şöylebir şey var haliyle ben eski bir BIOS var UEFI değil ama yeni anakart UEFI ben Windows 10 Pro kullanıyorum bunu yeni sistemde kullanabilir miyim? Yoksa yeniden Windows kurmam gerekli mi ve bunu nasıl kurarım aynı şekilde mi kuruluyor. Bir sürü video var ama anlamayadım ben UEFI diyorlar diskler GPT falan olmalı diyorlar karışıyor.Bu disklerin MBR-GPT olması durumunun UEFİ ile alakası nedir tam olarak.

BeKo'O

80+ Silver
Diskinde Windows 10 64-bit kurulu ise sıkıntı yok UEFİ olması sana fazla bir artı getirmez. Eski tip BIOS ile kullanmaya devam edebilirsin.

BeKo'O

80+ Silver
sağ olun peki bu uefi ne işe yarıyor sisteme ekstra ne özelliği var.
Sistemin 2TB ve üstü diskleri desteklemesine yarıyor. Onun dışında SSD disk kullanıyorsanız pek bir fark yaratmaz ama sistemin 1-2 saniye daha hızlı açılmasını sağlar (HDD'de daha belirgin bir hız farkı olur). Başka pek bir getirisi yok yani, eski tip BIOS kuruluysa eski tip kullanmaya devam edebilirsiniz bir sıkıntı yaratmaz ama sisteminize format atacağınız zaman ya da sıfırlayacağınız zaman üşenmezseniz UEFİ kurulum da yapabilirsiniz.

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemin 2TB ve üstü diskleri desteklemesine yarıyor. Onun dışında SSD disk kullanıyorsanız pek bir fark yaratmaz ama sistemin 1-2 saniye daha hızlı açılmasını sağlar (HDD'de daha belirgin bir hız farkı olur). Başka pek bir getirisi yok yani, eski tip BIOS kuruluysa eski tip kullanmaya devam edebilirsiniz bir sıkıntı yaratmaz ama sisteminize format atacağınız zaman ya da sıfırlayacağınız zaman üşenmezseniz UEFİ kurulum da yapabilirsiniz.
Hocam benim bildiğim iso dosyasını uefi olucak şekilde usb"ye yazdırıyoruz kurulum sırasında diskleri biçimlerdiriyoruz gpt olsun diye gerisi normal windows kurulumu değil mi ?

BeKo'O

80+ Silver
Hocam benim bildiğim iso dosyasını uefi olucak şekilde usb"ye yazdırıyoruz kurulum sırasında diskleri biçimlerdiriyoruz gpt olsun diye gerisi normal windows kurulumu değil mi ?
Aynen öyle hocam, Rufus ile USB kurulum yapıyorsanız UEFİ ve gpt disk seçmeniz gerekecektir. Format atmayacaksınız gerek yok illa UEFİ kurulum yapmaya böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen öyle hocam, Rufus ile USB kurulum yapıyorsanız UEFİ ve gpt disk seçmeniz gerekecektir. Format atmayacaksınız gerek yok illa UEFİ kurulum yapmaya böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.
tmm hocam gpt ve uefi seçicem format atıcam zaten.

Top Bottom