Neler Yeni

Eth Madencilik Yardım

Baran*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Baran
Merhaba arkadaşlar
bayadır madenciliği araştırıyordum
bu video sonrasında da girmeye karar verdim
sistemim
gtx 1080
ryzen 5 3600
16 gb ram 3200 mhz
sadece 1 ekran kartıyla girsem aylık kazancım ve tahmini elektrik faturamı söyleyebilicek birileri çıkar mı çok merak ediyorum

GTX 1080 tek kart ile full açık kaldığında 2.20 dolar ile 2.40 arası günlük kazandırır. Ayda ortalama 100 lira elektrik faturası gelicektir, tabi sistemindeki diğer güç tüketen bileşenlerin değerlerine göre artış gösterebilir.

onr1818

80+ Bronze
Normal bir kasa içinde tek br kart ile madencilik yapmanın pek bir mantığı yok

Normal bir kasa içinde tek br kart ile madencilik yapmanın pek bir mantığı yok
Aksine, oyun oynamak için alınan bir bilgisayarla madencilik yapmanın mantığı var. Bilgisayarının taksidini ödersin bir yandan. Tabi oyun oynarken madencilik programını kapaman lazım. Seni aydınlatmak için yazıyorum bunu, oyun oynamak, madencilik yapmaktan daha çok yorar ekran kartını. Oyun oynarken ekran kartının performansında değişmeler olup bunun sonucunda voltaj dengesizlikleri olmakta. Zaman zaman 50W ile gelirken elektrik zaman zaman 100W ile gelebilir. Madencilik ise oyun oynamanın aksine sabit voltaj olduğu için daha stabil daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

onr1818

80+ Bronze
Aksine, oyun oynamak için alınan bir bilgisayarla madencilik yapmanın mantığı var. Bilgisayarının taksidini ödersin bir yandan. Tabi oyun oynarken madencilik programını kapaman lazım. Seni aydınlatmak için yazıyorum bunu, oyun oynamak, madencilik yapmaktan daha çok yorar ekran kartını. Oyun oynarken ekran kartının performansında değişmeler olup bunun sonucunda voltaj dengesizlikleri olmakta. Zaman zaman 50W ile gelirken elektrik zaman zaman 100W ile gelebilir. Madencilik ise oyun oynamanın aksine sabit voltaj olduğu için daha stabil daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
:) Burada uzun uzadıya açıklardım 1080 gibi bir kart ile tek kart mining yapmanın çok mantıklı bir olay olmadıgını ama sığ insanlara birley anlatmaya çalışmıyorum artık bu arada toplam 500mh lık 2 adet rigim var bi cacık bilmeden çok bilmiş laflar etmeyin kendinizi küçük duruma düşürüyorsunuz genç arkadaşlar

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
:) Burada uzun uzadıya açıklardım 1080 gibi bir kart ile tek kart mining yapmanın çok mantıklı bir olay olmadıgını ama sığ insanlara birley anlatmaya çalışmıyorum artık bu arada toplam 500mh lık 2 adet rigim var bi cacık bilmeden çok bilmiş laflar etmeyin kendinizi küçük duruma düşürüyorsunuz genç arkadaşlar
Gtx 1080 ortalama 35MH/S veren bir kart.
Bu da aylık 1000tl civarı yapar.
Elektrik faturası da 100 150 gelse en kötü 850tl bırakır.
Mantıklı mı değil mi bu senin kararın olamaz.
Bu paraya senin ihtiyacın yoktur, arkadaşın vardır.
Ayrıca bu üslupla devam ederseniz çok da barınamazsınız onu belirteyim.

cnut

80+ Bronze
Gtx 1080 ortalama 35MH/S veren bir kart.
Bu da aylık 1000tl civarı yapar.
Elektrik faturası da 100 150 gelse en kötü 850tl bırakır.
Mantıklı mı değil mi bu senin kararın olamaz.
Bu paraya senin ihtiyacın yoktur, arkadaşın vardır.
Ayrıca bu üslupla devam ederseniz çok da barınamazsınız onu belirteyim.
Dediğine katılıyorum. Uyku dışında günün sadece 2-3 saatini evde geçiriyorum yaklaşık olarak 20 saat bilgisayarım boşta duruyor. Elimde 1060 6GB Ekran kartı var. 24 MH/S ile mining yapıyorum. Ortalama olarak aylık 600 TL gibi bir getirisi oluyor. Hiçbir uğraş olmadan bu parayı elde ediyorum, kesinlikle mantıklı bir karar.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Çok bilmiş arkadaş yanlışınız var. Arkadaş burada ben çok para kazanıyım demiyor harçlığımı çıkartıyım gibi şeylerin derdinde. Mining her zaman tek kart olsa da 25-30mh üstü ile mantıklıydı zaten.

Baran*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Baran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğine katılıyorum. Uyku dışında günün sadece 2-3 saatini evde geçiriyorum yaklaşık olarak 20 saat bilgisayarım boşta duruyor. Elimde 1060 6GB Ekran kartı var. 24 MH/S ile mining yapıyorum. Ortalama olarak aylık 600 TL gibi bir getirisi oluyor. Hiçbir uğraş olmadan bu parayı elde ediyorum, kesinlikle mantıklı bir karar.
hocam çok güzel bir yere değindin sana soru yöneltmem gerek anladığım kadarıyla günde 20 saat kadar açık kalıyor pc ve bu 20 saatte madencilikle mi geçiriliyor?
ve fatura ne kadar yansıyor hocam açıklarsan sevinirim
teşekkürler:)

cnut

80+ Bronze
hocam çok güzel bir yere değindin sana soru yöneltmem gerek anladığım kadarıyla günde 20 saat kadar açık kalıyor pc ve bu 20 saatte madencilikle mi geçiriliyor?
ve fatura ne kadar yansıyor hocam açıklarsan sevinirim
teşekkürler:)
Bilgisayarı ortalama olarak 3 saat kullanıyorum diğer saatler boşta duracağına bari bir işe yarayıp mining yapsın 2-3 kuruş cebime harçlık girer kafasında bu yola çıktım. Bilgisayarım 7/24 saat açık ama 24 saatin sadece 21 saatini mining olarak geçiriyor diğer saatlerde ben kullanıyorum.
Elektrik faturası konusuna gelirsek ekran kartı 105W harcıyor. Aile evinde kaldığım için ne kadar elektrik faturası geliyor bilmiyorum çünkü fatura sabit gelmiyor bundan dolayı ben faturanın 60-70 TL'sini ödüyorum. Yanlış hesaplamadıysam 50 TL falan elektrik harcıyor. Bunu hesaplayan internet siteleri var orada günlük 0.08 cent elektrik harcadığını belirtiyor.

Senin gibi bilmeyenlere uzun uzadıya anlatırdım ama neyse. Zaten kendin 500 mh lık gibi küçük mininglerle uğraştığını söylemişsin :))) Umarım anlarsın ne kadar büyük mininglerle çalıştığımı

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bu arada profilini de gizliye almışsın. Yaşın küçük belli çünkü profiline baktığımda her konuda saçma sapan yorum yapıp boş gülücük atmandan potansiyelin belli oluyor ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,743
Üyeler
161,745
Son üye
KerneL32
Top Bottom