Neler Yeni

Ethereum alıp satmak için gerekenler nelerdir?

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
Selamlar. Aklıma takılan bazı sorular var bilenler cevaplayabilirse sevinirim.

1. Ethereum alım satımı yaparken internetten mağaza açıp satış yapmak için gerektiği gibi vergiye kayıt olmak gerekiyor mu? Vergiyi devlet nasıl ve yüzde kac alıyor alım satimda?
2. 1000 TL lik ethereumu bozdurmak istediğimizde 1000 TL olarak mi geliyor yoksa kesintilere uğrayıp 800-850 olarak mi geliyor (site kesintisi,vergi vs).
3. Ethereumu istedigimiz sıklıkta alıp satabiliyormuyuz misal sabah aldım öğlen sattım gibi?
4. Küçük yatırımcı için 1000 TL yeterli midir?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Arda Demirci
2. sorunuza cevap vereyim diğerlerinin cevabını bilmiyorum çünkü. Binance kullanırsanız 1000tl'lik ethereum'u bozdurduğunuzda 980 civarı para kalıyor sanırım. %1 komisyon var papara ve binance'de.

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Şu an bildiğim kadarıyla bir vergi yok. Kripto paralar şu an çok ses getiriyor, belki devlet el atabilir. Bu benim tahminimdir, belki geçmişe yönelik vergi bile gelir. (Örnek YouTuberlar.)
Ben TRBinance kullanıyorum, al - sat yaparken komisyon kesmiyor gibi bir şey. (Şu an 0 komisyon kampanyası var galiba ondan kaynaklı.)
Evet, istediğin zaman alıp - satabilirsin.
Alt limit 100 TL olması lazım. 1000 TL yeterlidir.
Kripto paralar ani inip çıkabilir, alıp unutmak isterseniz en azından günlük kontrol edin. Yatırım tavsiyesi değildir.

Bergee

80+ Silver
Şu an bildiğim kadarıyla bir vergi yok. Kripto paralar şu an çok ses getiriyor, belki devlet el atabilir. Bu benim tahminimdir, belki geçmişe yönelik vergi bile gelir. (Örnek YouTuberlar.)
Ben TRBinance kullanıyorum, al - sat yaparken komisyon kesmiyor gibi bir şey. (Şu an 0 komisyon kampanyası var galiba ondan kaynaklı.)
Kripto paralar ani inip çıkabilir, alıp unutmak isterseniz en azından günlük kontrol edin. Yatırım tavsiyesi değildir.
Devlet yapar :D

wh1te

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
özgür küçükdoğan
İlgilendiği Kategoriler
kripto paralar,mining,OC/soğutma,donanım,borsa
Instagram
ewq_wh1te_qwe
Twitter
KucukdoganOzgur
Facebook
ozgur.kucukdogan.39
Discord
wh1te#4220
Şu an bir vergi yok. Kripto paralar şu an çok ses getiriyor, belki devlet el atabilir. Bu benim tahminimdir, belki geçmişe yönelik vergi bile gelir. (Örnek YouTuberlar.)
Ben Binance kullanıyorum, al - sat yaparken komisyon kesmiyor gibi bir şey. (Şu an 0 komisyon kampanyası var galiba ondan kaynaklı.)

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben fazla ilgilenmeyi düşünüyorum günlük degisimlerden arada kar etmek gibi :) 1 günde fiyatı binlerce lira oynayabiliyor çünkü :) cevabınız için teşekkürler.

Top Bottom