Neler Yeni

Ethereum kazmak günah mı ?

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
alperen taha demir
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
alperen taha demir
Reis sorularla islamiyet tarzı sitelere sorabilirsin/bakabilirsin. Aramızda haramdır fetva verecek kadar yetkili birinin olacağını sanmıyorum.
İşte oralarda hep alıp satmakla ilgili kazmakla ilgili bişey bulan olursa diye konu açtım
Mesaj otomatik birleştirildi:

borsa da haram değil diye biliyorum sonuçta yatırım buda
Borsa haram

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Kripto para madenciliği de gerçek madencilik gibi işliyor ve işin içinde "rastgele" mantığı yok değil, emek var; maliyet var ve risk var. Kimseden çalma yok, dileyen kişiler de borsadaki diğer tüm paralar gibi alıp satabiliyor, bana sorarsan para basmaktan kayda değer bir farkı yok. Devletler para basarken haram veya günah olmuyorsa kripto parada da olmaz. İşin aslında çok derin ayrı bir boyutu var merkez bankalarıyla falan ilgili ama oralara girmeyelim, beni de epey aşıyor zaten :)

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Diyaneti falan boş ver.

Olay senin emek harcamadan kazanmandan kaynaklı. Emek harcamadığın için o para helal olmaz. Haram para kazanmış olursun.

Sen emek harcamaz isen kazandığın para Helal olmaz.

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
İşte oralarda hep alıp satmakla ilgili kazmakla ilgili bişey bulan olursa diye konu açtım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Borsa haram
Anladım saat 8 de soru sorma yerini açıyolar ordan kendin özel olarak da sorabilirsin. İtilaflı bir konu.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
alperen taha demir
Diyaneti falan boş ver.

Olay senin emek harcamadan kazanmandan kaynaklı. Emek harcamadığın için o para helal olmaz. Haram para kazanmış olursun.
Emek olmayan her iş harammı hem de az da olsa emek var

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Caizdir aman kurban olim yapman etmen

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
alperen taha demir
Ne alakası var günahla? Mining yapmak için sonuçta bir yatırım yapılıyor (ben miner değilim) ve yatırımım sonucu bir gelir elde ediyorum.

O halde hiçbir ticari faaliyete girmeyelim. Hiçbir yere yatırım yapmayalım.
İşte hiçbir yerde belli bişey yazmıyor mantıklı olarak bana da öyle geliyor

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
446
İsim
alperen taha demir
Burada madeni kazan sen değil, ekran kartları. O yüzden kazandığın para helal değil.
Ama ekran kartını ayarlamak bilgisayarda kazdığını takip etmek emek sonuçta senin dediğine göre yazılımcı olup para kazanmak da günah

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Burada madeni kazan sen değil, ekran kartları. O yüzden kazandığın para helal değil.
Hocam bence biraz yanlış bir düşünce. E gerçek hayata uyarlayalım, altın madeni açsanız makineler madeni kazsa cevheri çıkartsa haram mı olacak? Sermaye ile kurulan ve bizzat çalışılmayan her iş için böyle. O adam ekran kartlarına bir sermaye yatırıyor, elektriğe düzenli para veriyor ve vay efendim sistemin düzenli soğutulması, dinlendirilmesi, kartların macunlarının yenilenmesi derken bir emek de sarf etmiyor değil.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,026