Neler Yeni

Ethereum kazmak günah mı ?

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
alperen taha demir
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Ne kadar saçma bir düşünme şekli
Üsteki Fetva Hukukuna Göre mantık Kurması lazım. Fetva Hukuku Sadece Kuranı Kerimden Olusmuyor, Mesela Namazlar Kaç Rekat Kuranda Değil Sünnete Vardır. Bu Durum bilerek Allah Tarafından Ortaya Konulmuştur, Sünneti Korumak amacıyla.

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,315
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Neden günah olsun ki?
Bir ose enerci harcamadan ugrasmadan kazanmak haram olur mesela kamar kucuk bir miktar yatirarak haksiz yere ugrasmadan para kazaniyorsun aslinda miningde haram olabilir mantiken :D

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Tabii herkesin hatası oluyor ancak niyet çok önemli öyle değil mi? Ben Diyanet için konuştum, zaman zaman (bence) kendisiyle ilgili olmayan konularda açıklamalar yaptığı gibi yaptığı bazı açıklamalar da açıkça makul değil, az önce örnek verdiğim üzre. Sonuç olarak ben kendilerinin niyetlerinden şüpheliyim, eğer daha güvenilir fetva veren kaynaklar varsa bence Müslümanlar onları takip etmeyi değerlendirmeli. Maalesef ben bugün pekçok sözde dini önderin yaptıklarına karşı durmak durumundayım, biraz klişe olacak ancak altın mikrofondan fakir çocuklar için dua edilmez... Umarım her şey dinini güzelce yaşayan herkesin gönlünce olur, herkes de iyi niyetli liderleri kendine rehber beller. İyi akşamlar :)
Hocam Son Söz icin diyorum, Ehli Sünnet Liderleri Belirlemek lazımdır. Sizdede İyi Aksamlar, Selametle.

EHL-i SÜNNET​

Hz. Peygamber ile ashabın dinin temel konularında takip ettikleri yolu benimseyenler anlamında bir tabir.​

Dambıldor

80+ Silver
Bir ose enerci harcamadan ugrasmadan kazanmak haram olur mesela kamar kucuk bir miktar yatirarak haksiz yere ugrasmadan para kazaniyorsun aslinda miningde haram olabilir mantiken :D
Hocam nasıl enerji harcamıyosunuz? O rigleri kurması sıkıntı çıkarınca uğraşması emin olun her gün kontrol etmesi eziyet.
Bide bu iş bi nevi güneş panelleri ile aynı şeye geliyor onda da bi kere kuruyorsunuz pasif gelir sonra ama ona haram diyen yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada madeni kazan sen değil, ekran kartları. O yüzden kazandığın para helal değil.
güneş panelleri de elektriği onlar kazanıyor oda mı haram ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Furkan
Ben bu konuyu araştırdım, bitcoin veya etherium satın alıp borsa beklersen yükselsin vs diye o mekruhmuş çünkü ortada bi para yok ,elle tutulur karşılığı yok ,zekatını verebileceğin bir şey yok....daha bir kaç nedeni daha var fakat yanlış anlatmak istemiyorum link bırakırım ,kazmak ile ilgili bir şey yok diye biliyorum.

kaynak:

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Alperen
Nesil teknoloji nesli günah günah diye bu tarz şeyleri kafaya takmamak gerekiyor ki günah olduğunu da düşünmüyorum. Bundan önemli sorunlar mevcut.

Dambıldor

80+ Silver
Aynı mantık değil! Güneş Allah'ın nimetidir. Aynı şekilde madenlerde. Altın mesela. Allah bunları yararlanalım diye yaratmış.

Yanlış karşılaştırma.
Siz emek verilmeden para kazanılıyorsa haram yazmışsınız o yüzden sordum ekran kartı da sonuçta madenlerden yapılmıyor mu o mantıkla ?

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,315
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Nesil teknoloji nesli günah günah diye bu tarz şeyleri kafaya takmamak gerekiyor ki günah olduğunu da düşünmüyorum. Bundan önemli sorunlar mevcut.
Haklisin daha onemli konular var bu cokk arkada kalir

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Heryere baktım ama kazmakla ilgili bişey bulamadım alıp satmak borsa sayıldığı için günah ondan eminim ama kazmakla ilgili hiçbir bilgi yok
Ekran kartım garantide eğer günah değilse başlamayı düşünüyorum şöyle amacım büyük para kazanmak değilde hem bir meşgale olsun hem de birazcık para getirir diye başlıyıcam
Nasıl kazıldığını falan araştırıyorum şuan vereceğiniz bilgilerede açığım
@Efe Aydal

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Siz emek verilmeden para kazanılıyorsa haram yazmışsınız o yüzden sordum ekran kartı da sonuçta madenlerden yapılmıyor mu o mantıkla ?
Güzel kardeşim, altın kazmak ile sanal gerçek olmayan bir şeyi kazmak aynı mı?

Sen ekran kart ile insanı karşılaştıracağına ekran kartı ile ethereum u karşılaştırıyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,345
Üyeler
160,683
Son üye
Aliyev0
Top Bottom