Başka bir arkadaş detaylı bir şekilde yazmıştım. Buyur bakabilirsin.
Öncelikle selam, yeni ödeme politikasında artık işlem ücretleri havuz tarafından değil, madenci tarafından karşılanacaktır.
Nasıl karşılayacağım, ne kadar ödeyeceğim diye sorular soruyorsanız hemen cevaplayayım.
Paramızı çekmek için gwei (yakıt) kullanacağız. Gweinin kaç para olduğunu takip etmek istersen siteyi aşağıya bıraktım.
Gas Snapshot Price at 8/28/2021 5:34:18 PM UTC - Low: 90 gwei | Avg: 90 gwei | High: 91 gwei
etherscan.io
Bu site nasıl kullanılır, bu fiyatlar ne anlama geliyor?
3 tane değerimiz var. Low, Average ve High. Hepsinin altında fiyat etiketi yazıyor. Normalde paranızı; Low olan gwei ücretini karşılarsanız 10 dakika içinde, Average olan değeri karşılarsanız 3-5 dakika içinde, High olan değerin ücretini karşılarsanız da 30 saniye içinde hesabınıza çekebiliyorsunuz. Şuan hepsi aynı fiyatta neden olduğu hakkında bir fikrim yok. Gwei fiyatları neye göre yükseliyor derseniz bildiğim kadarıyla ağ tıkanıklığı ile alakalı. Peki kaç gwei ödemek istediğimi nereden ayarlayacağım derseniz:
Ethermine sayfanıza girip Settingse tıklayın. Ardından Payment Methoda basarak işaretlediğim yere tıklayın.
Çıkan sayfa da Kırmızı ile işaretlediğim yere ne kadar çekim yapmak istediğiniz yazın. Sarı ile işaretlediğim yere ödemek istediğiniz Gas Price ı yazın. Bildiğim kadarıyla buraya 30 Gwei yazarsanız, Gwei fiyatı 30'a düşünce otomatik ödemeyi gönderir. Beyaz ile işaretlediğim yere de makinanızın çalıştığı internetin ip adresinizi yazmanız gerekmektedir. Onu da aşağıda bıraktığım siteden bulabilirsiniz.
https://www.iplocation.net/
Ayarları güncelle diyorsunuz ve olay bitiyor. Ben şahsen Gwei ücretini 3 dolardan fazla ödemem. Tabii paranız varsa 3 dolardan fazla da ödeyebilirsiniz. Tercih sizin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.