Neler Yeni

Ethernet görmüyor yardım

pitablo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali
Merhabalar yeni sistem satın almıştım bugün geldi bilgisayarı açtım modemden ethernet kablosu bağlantısı yaptığımda internete bağlanmıyor modem üzerinde lan 1 ışığı yanıyor ethernet kablo girişinde yeşil ve turuncu ışık yanıyor fakat hiçbir türlü bağlanmıyor bunun için bir driver tarzı bir şey mi indirmem gerekiyor şuan telefon kablosu ile internet paylaşıyorum kabloda sorun olucağını sanmıyorum 2 farklı kablo ile denedim.

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yusuf Enes
Modemde LAN ışığı yanıyorsa, bu iyi bir işaret. Ancak, Ethernet kablosu üzerinde yeşil ve turuncu ışıklar yanıyorsa, kabloyu kontrol et ve kırık veya bozuk olup olmadığına bak

Bilgisayarınızın Ethernet bağlantısı etkin olduğundan emin olun. Ayrıca, ağ ayarlarını kontrol edin ve ağ bağlantısını otomatik olarak yeniden yapılandır

Bilgisayarınızın ağ donanımı ve sürücüleri güncel olduğundan emin olun. Donanım sürücüsünü güncellemek, bazen sorunları çözebilir

Windows işletim sistemi üzerinde, services.msc ile ağ hizmetlerini kontrol edin ve gerekli hizmetlerin çalıştığından emin olun

cmd kullanarak bazı ağ komutlarını çalıştırarak sorunu çözebilirsiniz. Örneğin, ipconfig /release ve ipconfig /renew komutlarını kullanarak ağ bağlantısını yeniden yapılandırabilirsiniz.

Top Bottom