EU West yüksek ping sorunu

FrexVoid

80+
Reaksiyon skoru
36
Arkadaşlar tr de 30 ping alıyorum ama euw da 60-70 (1 hafta önce böyleydi) arası ping almam gerekirken sabit olarak 80 ya da 120 pingle oynuyorum (sabahları daha düşük oluyor) internet hızımda sorun yok 16mb download 3.5mb upload var ayrıca ethernet kablosu takılı ve kabloda sıkıntı yok.

İnternet sağlayıcınız sizin internet aldığınız data center'ı değiştirmiş olabilir, İstanbul'dan ne kadar uzağa bağlarlarsa Avrupa'ya bağlantınız o kadar yüksek ping ile gerçekleşiyor. Üstelik misal siz İstanbul'da otururken Ankara'ya taşırlarsa bilgi önce Ankara'ya gidip sonra tekrar İstanbul'dan Avrupa'ya geçiş yapıyor ve gereksiz ping artışı gerçekleşiyor. Altyapıdaki yoğunlukta etken olabilir tabii, 16mbps kullanımınız sebebi adsl ise bakır kablolarda çok yüksek bant genişliği sunulmuyor, etraftaki kişiler akşamları kullanırken sizin pinginiz artıyor olabilir. Nitekim sabahları pingin az olduğunu söylemişsiniz.

İnternet sağlayıcınız sizin internet aldığınız data center'ı değiştirmiş olabilir, İstanbul'dan ne kadar uzağa bağlarlarsa Avrupa'ya bağlantınız o kadar yüksek ping ile gerçekleşiyor. Üstelik misal siz İstanbul'da otururken Ankara'ya taşırlarsa bilgi önce Ankara'ya gidip sonra tekrar İstanbul'dan Avrupa'ya geçiş yapıyor ve gereksiz ping artışı gerçekleşiyor. Altyapıdaki yoğunlukta etken olabilir tabii, 16mbps kullanımınız sebebi adsl ise bakır kablolarda çok yüksek bant genişliği sunulmuyor, etraftaki kişiler akşamları kullanırken sizin pinginiz artıyor olabilir. Nitekim sabahları pingin az olduğunu söylemişsiniz.
Etraftaki kişilerle pingin alakası yok, pingin sabit olduğunu söyledim ama ilk söylediğiniz olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Etraftaki kişilerle pingin alakası yok, pingin sabit olduğunu söyledim ama ilk söylediğiniz olabilir.
Antrenman moduna girdiğimde gerçekte almam gereken pingi alıyorum ama çoklu girdiğim zaman (şu an test etmek için aram a girdim) pingim sabit 115

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    3 MB · Hit: 100
Son düzenleme:
DNS 1.1.1.1 / 1.0.0.1 kullanmayı dene bir de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,272
Üyeler
189,820
Son üye
berat_xzz
Geri