Yardım Ev internetim laptopta yavaş çalışıyor

YankıÖzkan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
304
Merhaba iyi günler herkese. Şimdi ev internetim 50mbps vaadedilen değeri de veriyor hız testi yaptığımda ping de 12 falan çıkıyor iyi hoş ama sitelerin açılması zaman alıyor sürekli takılıyor internet. Video izlerken falan donmuyor. Mesela youtube'a tıklıyorum açılması 10 15 saniye sürüyor veya herhangi başka siteler de böyle. Oyunlarda pingim de fırlıyor anlık daha önceden olmazdı bunlar. Telefondan wifiye bağlandığımda hiçbiri olmuyor bu sorunların. Sebebi nedir acaba bilen var mı? Dns ayarlarından falan mıdır acaba çok anlamıyorum bir de modem sayfasından laptopuma öncelik vermek istiyorum nasıl vereceğimi bilmiyorum bulamadım. tplink klasik fiber modem.

Modem bilgisayarınıza ne kadar uzaklıkta ve sürücüler güncel mi? Telefonunuzda sorun yaşamıyorsanız modemde sorun yoktur diye düşünüyorum, modem ara yüzüne girin Advanced>QoS'tan yapabilirsiniz.

Modem bilgisayarınıza ne kadar uzaklıkta ve sürücüler güncel mi? Telefonunuzda sorun yaşamıyorsanız modemde sorun yoktur diye düşünüyorum, modem ara yüzüne girin Advanced>QoS'tan yapabilirsiniz.
Modem yaklaşık 3 4 metre uzaklıkta yani yakın sayılır. QoS' sekmesinden sadece maksimum indirme ve yükleme megabiti ayarlayabiliyorum öncelik sırası ayarlanmıyor. Arayüz değişmeden önce ayarlanıyordu da açtım baktım değişmiş bir anda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,163,164
Üyeler
184,742
Son üye
salih1427
Geri