Neler Yeni

Evde spor yapmak mümkün mü

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Kayra Orhan
Selamlar. Evde kendim yaklaşık 5 aydır spor yapiyorum. Spor salonuna gitme imkanım suanlik yok ancak gidene kadar düzenli bi antrenmanla dambillarin kilosunu düzenli olarak arttirarak her bölgede ( çünkü göğüs biraz sıkıntılı galiba evde) kas yapılabilir mi ya da spor salonunun yararliligina yaklasilabilir mi?

Kadir_1987

80+ Silver
Selamlar. Evde kendim yaklaşık 5 aydır spor yapiyorum. Spor salonuna gitme imkanım suanlik yok ancak gidene kadar düzenli bi antrenmanla dambillarin kilosunu düzenli olarak arttirarak her bölgede ( çünkü göğüs biraz sıkıntılı galiba evde) kas yapılabilir mi ya da spor salonunun yararliligina yaklasilabilir mi?
Spor salonları videolarının işe yarayacağı kanaatindeyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Kayra Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka görüşü olan arkadaşlar varsa söyleyebilir mi merak ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Servet
Yapabilirsiniz ama spor salonu kadar tadı olmaz imkan varsa salon derim makinalarn farklı açıları sayesinde hissetmedin kas liflerini hissedersiniz

Logithx

80+ Bronze
Beslenmeye dikkat edersen yaparsın ama bir yere kadar sonrasında spor salonu şart..

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Kayra Orhan
Yapabilirsiniz ama spor salonu kadar tadı olmaz imkan varsa salon derim makinalarn farklı açıları sayesinde hissetmedin kas liflerini hissedersiniz
Suanlik imkanim yok 2 3 ay kadar evde yapacağım galiba her 3 4 haftada bir dambillarin kilosunu arttirmayi düşünüyorum
Beslenmeye dikkat edersen yaparsın ama bir yere kadar sonrasında spor salonu şart..
Beslenme konusunda sorunum yok yağlı unlu şekerli gibi zararlı şeyleri tüketmiyorum

Logithx

80+ Bronze
Protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmen gerekli yağlı şekerli hamur işi yememekle olsa keşke senin kilona göre günlük protein ve karbonhidratı alman gerekiyorki kas oluşumu gerçekleşsin ve uykuda önemli..

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mehmet
evde yaptığın spor asla salondaki gibi olmuyor.
Zamanında kendi evime dambıl seti, bar ve çok fonksiyonlu set aldım.
Bir süre sonra spor yapmak istemedim, ilk başlarda çok iyi gidiyor.
Bir süre sonra ağırlıklar yetersiz geliyor, sehpa işlevini yitiriyor.
Şimdi eve bar, ağırlık, sehpa ve dambıl seti alsan en kötü 2 bin tl.
Ağırlıkları metal plaka alman şart, içi kum dolu olanlar çok kötü.
Ağırlıklar çok pahalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Kayra Orhan
Protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmen gerekli yağlı şekerli hamur işi yememekle olsa keşke senin kilona göre günlük protein ve karbonhidratı alman gerekiyorki kas oluşumu gerçekleşsin ve uykuda önemli..
Onlari yapıyorum ztn ancak internette hep ağırlık arttirarak kas kütlesi oluşur yazdığı için evde de böyle bi şey yapsam 2 3 ay işe yarar mi diye merak ettim

Logithx

80+ Bronze
Ben bu işin içindeyim 8 - 9 senedir tekrar yapıyorsun fazla ağırlık az tekrar değil hareketi nizami yapabildiğin ağırlık çok tekrar yapmalısın nizami yapabildikçe ağırlıkları yükselt 2 - 3 ayda belli bir yol katedersin ama spor salonu gibi olmaz..

Son düzenleme:

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
Bende evde çalışıyorum beslenme-düzenlilik dengesi cok önemli spor salonunda ciddi bir artış olur lakin evde de yeterli düzeyde bi vücut yapabilirsin.
Evde en fazla:
images (1).jpeg

Bu şekilde olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Kayra Orhan
Ben bu işin içindeyim 8 - 9 senedir tekrar yapıyorsun fazla ağırlık az tekrar değildi hareketi nizami yapabildiğin ağırlık çok tekrar yapmalısın nizami yapabildikçe ağırlıkları yükselt 2 - 3 ayda belli bir yol katedersin ama spor salonu gibi olmaz..
örneğin 6kg 12 tekrar 3 set yaptıgım bi hareketi kolay gelmeye basladıgı zaman 7kg 12 tekrar 3 set yapmam mı gerekiyor ( böyle böyle mi ilerlemeliyim yani)

Logithx

80+ Bronze
Aynen öyle sen 10 kg ile başladın bir zaman sonra hafif gelecek sonra yükseltmek zorunda kalacaksın 3x12 set yapıyorsun set ve tekrar bitti aynı hareketi ardından bir set daha yap ama yapabildiğin yere kadar daha hızlı gelişim sağlarsın..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,267
Üyeler
163,457
Son üye
dark pharaoh
Top Bottom