Şu konuya bir açıklık getirelim;
A- Ağırlıklar ile ilgili
B- Beslenme ile ilgili
A-
5 KG'lik dumbell ile ne kas yapılır ne de fit vücut yapılır, vücut ağırlığı bile daha etkili olur, ve vücut ağırlığı ile fite yakın bir vücut yapılır.
Bu işin kuralları belli, vücut sporu sert bir spor herkesin yapabileceği bir spor değil hayvan gibi besleneceksin hayvan gibi antreman yapacaksın.
Bu yüzden vücut geliştirme sporu yapmak bir yerden sonra evde imkanlı değil, anca kas korunur.
Peki kaç kilo almalıyız? Ağır kilo denilen şey nedir?
Öncelikle kilo ağır basılmalı ve antreman sert olmalı 5 kilo ısınma kilosudur efendiler 5 kilo ile antreman mı yapılır? ''Ben 20 kilo alıp bir 30 tekrar yaparım var ya senin 70 kg ile yaptığın 8 tekrardan daha etkili olur.'' Nah olur arkadaşlar.
Nah kelimesinin manası (al, bak, işte! imkansız anlamında kullanılmaktadır.)
Kişi için ağır kilo denilen şey kişinin kaldırabildiği en ağır kilo ile hareketi doğru yapmasıdır, 30 kilo ile düzgün yapılan dumbell curl 50 kilo ile neredeyse tamamen cheat ile yapılan dumbell curl'den misliyle etkilidir.
10 Kilo al ama 6 tekrar yap 8 tekrar yap ama hareketi doğru yap.
5 Kilo al 20 tekrar yap o 6 tekrarın yerini dolduramaz.
Asıl olay adeleye daha fazla baskı uygulamaktır arkadaşlar, bu yüzden vücut geliştirme işini prof. olarak yapmak isteyen insanlar full body yapmaz, bu belki alışmak isteyen insanlara yaptırılır, şahsen de çok saçmadır.
B-
Bu işin bir parçası da beslenmedir
Protein hesabı nasıl yapılır?
Toplam kilodan yağ oranı çıkartılır
100 kiloyum %8 oran çıkartırsam 92 kilo kalır, minimum almam gereken miktar ise kilomun 1.5 katıdır, önerim 2.2-5 civarıdır, bütçenizin kısık olduğunu varsayarak 1.5 kattan devam ediyorum 92'yi 1.5 ile çarptım 138 etti
Et/tavuk/balık'ın %25'inin protein olduğunu varsayalım .4 yapıyorum
Benim gün de en az 552 GR. et/tavuk/balık yemem lazım ideali 809 Gramdır.
Benim yerime %30 yağ oranlı bir obez olsaydı mesela 70 kilo olurdu
70.1,5 x4 420 minimum 616 ideal olacaktı.
Peki minimumdan az miktar da protein alırsak ve o gün de spor yaparsak ne olur?
Kas kayıp edersiniz
Bu iş bu kadar basittir arkadaşlar proteini alırsan antremanı da doğru yaparsan iyi bir genetik ile steroid almış bir insan gibi gelişirsin.
Proteini hafta da 3-4 gün alabiliyorsak ne yapmalıyız?
O zaman da hafta da 4 gün spor yapmalısınız, 5 gün alabiliyorsanız 5 gün yapmalısınız, zaten öğrenciler olarak her gün 25 TL aldığınızı varsayarsak 20 TL'nin minibüse gitmeden size kaldığını sayarsak 20 TL ile biraz idare edebilirsiniz.
Herkese bol şans.