Çözüldü✓ Evdeki düşük voltaj bilgisayara zarar verir mi

MerTaha

80+
Reaksiyon skoru
37
Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım ama kullanmadan önce size danışmak istedim özellikle bazen akşamları voltaj çok düşüyor tüm binaya tek faz ile elektirik geliyor Bazen okadar düşük oluyor ki mikrodalga fırın zor çalışıyor kasa için arttırıcı almam gereklimi ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen. Almam gerekliyse maliyeti ne kadar olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım ama kullanmadan önce size danışmak istedim özellikle bazen akşamları voltaj çok düşüyor tüm binaya tek faz ile elektirik geliyor Bazen okadar düşük oluyor ki mikrodalga fırın zor çalışıyor kasa için arttırıcı almam gereklimi ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen. Almam gerekliyse maliyeti ne kadar olur?
Lütfen arkadaşlar yardımcı olun ilk günde bozulsun istemiyorum bilgisayar

Şöyle mesaj atayım hep üste çıksın, hemde fikrimi belirteyim. Zarar verir bence çünkü; düşük voltajda pc kendini güç alamadığı için kapatabilir, ve bu ani kapanmalar zarar verir pc'ye. %100 kapatır demiyorum, ama kapatırsa kesinlikle zarar görecektir.

Şöyle mesaj atayım hep üste çıksın, hemde fikrimi belirteyim. Zarar verir bence çünkü; düşük voltajda PC kendini güç alamadığı için kapatabilir, ve bu ani kapanmalar zarar verir PC'ye. %100 kapatır demiyorum, ama kapatırsa kesinlikle zarar görecektir.
Teşekkürler

Hem için rahat eder hem bir şey olmaz,güçlendirici al.
Maliyeti ne kadar olur

Voltaj düşüklüğü ve voltaj dengesizliği yüzünden 1 adet anakart, 1 adet psu ve 1 adet ekran kartı yakmış bir mağdur olarak söylüyorum. Bozar.
Kesintisiz bir güç kaynağı UPS almaya ne dersin ?
Örnek:

TUNCMATIK Lite II 850 VA 480 W Line-Interactive UPS Kesintisiz Güç Kaynağı​

Lütfen arkadaşlar yardımcı olun ilk günde bozulsun istemiyorum bilgisayar
Düşük voltaj zarar vermez, yüksek voltaj zarar verir. Sistemde HDD varsa düşük voltajda bilgisayar kapancağı için nadir bir durumda olsa çok az veri kaybı yaşayabilirsin.

Önerebileceğiniz en ucuz arttırıcı nedir acaba sistemi 3.5k ya aldım drumu siz düşünün

Önerebileceğiniz en ucuz arttırıcı nedir acaba sistemi 3.5k ya aldım drumu siz düşünün
Senin kullanacağın ürünler ne kadar güç istiyor onu söylemelisin kafana göre alma. Boşu boşuna fazla alırsın paran boşa gider ya da boşu boşuna düşük alırsın yetmez yine boşa gider.

Senin kullanacağın ürünler ne kadar güç istiyor onu söylemelisin kafana göre alma. Boşu boşuna fazla alırsın paran boşa gider ya da boşu boşuna düşük alırsın yetmez yine boşa gider.
Bu bilgiyi tam olarak nerden edinebilirim acaba psu mu söylesem yeterli olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,796
Üyeler
183,468
Son üye
Enginar06
Geri