Evden ayrilma karari aldım

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
558
Babasız bir evde 1 anne 3 çocuk yaşıyoruz tek erkek benim. Annemle aram çok iyidir ama son aylarda biraz aramıza buzdağlari girdi gibi yük oluyorum gibi hissetmeye başladım artık bu konuyu tartıştık bile. Kavga olarak değilde sakince tamam ben evden ayrılacam eve katkı olarak elimden geleni yapacam uzaktan yollayacam dedim. Annem onu kastetmiyorum yanlış anlıyorsun diyor ama bütün kapılar benim 3. Mezuna kalmamdan dolayı göz önünde evde boş yatan biri olarak gözükmeme çıkıyor. Kırsalda çok uygun kirasını verdiğimiz bir ev var biraz eşyalarımiz var oraya taşınmayı düşünüyorum orada 1 sene kaldım kışın çok zor ama idare ederim diye düşünüyorum. Orada yevmiyeli işlerde oluyor hem ders çalışırım hem eve para gönderirim yani gitmeye karar verdim artık ben Evde kimseyle sorun yaşamam zaten ama beni rahatsız eden tek şey yük olduğumu hissetmeme bunu hissettiğim an rahatsız oluyorum

Suan bulunduğun yerde neden çalışmıyorsunuz hocam

Yapma yiğidim, annen derslere önem vermen hayatını bir an önce düzene koymak için ağrına gidecek şeyler söylemiştir. Zaten kadıncağızın tek dayanağı sensin. Sen de böyle bir sebepten gidersen üzülür. Evlenerek gitmen gerek. Ya da hayatını düzene sokacak bir iş ile. Arkadaşının da dediği gibi orada bir iş bulmaya bak.

Ayrılmak demek daha fazla gider olması demek. Hata edersin. Çalışıp para kazanacam falan diyorsan aynı evde kal. Zaten çalışırken evde değilsin, akşam yemeğinden uyuyana kadar görüyorsun aileni o kadar. İleride pişman olursun. Ha ama çalışacağın iş hazırdır, çok para kazanacaksındır, her şey planlıdır, ayrılmanda sıkıntı yok. Ama şöyle yaparım böyle yaparım diyip ayrılırsan yapamadığın takdirde zarara girersin.

Suan bulunduğun yerde neden çalışmıyorsunuz hocam
Yazın çalışıyorum zaten kışın vakti derslerime ayırıyorum. 3 sene mezuna kalmamın deprem-hastalik-vefat gibi önemli sebepleri var annemde biliyor zaten kimse o konuda suclamiyor ama işte yinede yetersiz buna rağmen geçmem lazımmış. 12 yaşımdan beri her yaz bahçe işinde kayısı işinde çalışıyorum kendi isimi yapıyorum bahçeye ortak oluyorum yani isim baya ağır bu sene çalışamadım çünkü kayısılar dondan dolayı yandı. Başka işte çalışabilirdim ama fırsat bu fırsat diye ehliyete yazıldım. Yine boş durmadım inşaatta ise girdim ama çok ağır geldi belimi incittim 1 hafta duzelemedim. O yüzden sonrada iş aramadım. Birde 2 sene önce calismamistim yazın oda ortak ile anlamama durumu oldu. Yani bu zamana kadar hep çalıştım bunlar haricinde. Kışında okuluma dersime baktım

Dostum birden cok kez mezuna kaldiysan illa ben 5k yapicam kafasindan cikip iki yillik tyt ile alan bolumlere de gidebilirdin mesela tibbi goruntuleme tibbi labaratuar ilk yardim anestezi gibi bunlar 300bin siralamalarda var diye biliyorum(atanmasi kotude degil) bende senin gectigin yollardan gectim ve seni anliyorum bazen hayatta her istedigin olmayabiliyor

Yapma yiğidim, annen derslere önem vermen hayatını bir an önce düzene koymak için ağrına gidecek şeyler söylemiştir. Zaten kadıncağızın tek dayanağı sensin. Sen de böyle bir sebepten gidersen üzülür. Evlenerek gitmen gerek. Ya da hayatını düzene sokacak bir iş ile. Arkadaşının da dediği gibi orada bir iş bulmaya bak.
Derslere önem veriyorum farkında zaten başka sebepler yüzünden 3. Mezuna kaldım. Ya zaten annemi hayatta kırmam üzmem tek sevdiğim kişi o ama yani bu tartışmalar uzarsa birbirimizi kırarız ne bileyim biraz ara verelim biraz şamar oğlanı oldum bende canı sıkılan çatıyor. Çalışıp eve kendi giderimden (zaten aylık giderim 1500 ü geçmiyor çok tutumlu ve biraz cimriyim) hariç kazandığımı gönderirim

Derslere önem veriyorum farkında zaten başka sebepler yüzünden 3. Mezuna kaldım. Ya zaten annemi hayatta kırmam üzmem tek sevdiğim kişi o ama yani bu tartışmalar uzarsa birbirimizi kırarız ne bileyim biraz ara verelim biraz şamar oğlanı oldum bende canı sıkılan çatıyor. Çalışıp eve kendi giderimden (zaten aylık giderim 1500 ü geçmiyor çok tutumlu ve biraz cimriyim) hariç kazandığımı gönderirim
en buyuk evlatmisin?

Aile içinde olur böyle şeyler bence ayrılmak gideri artırır hemde anneni daha çok üzer yorar gibi. Evde bir erkek lazımdır hep, yarı zamanla bir iş yapabilirsin bizim spor salonu mesela üni hazırlanan öğrencilerden antrönör alıyordu akşam 5ile-11 arası 10k maaş veriyolar ama 6 saat çalışıyosun sadece

Dostum birden cok kez mezuna kaldiysan illa ben 5k yapicam kafasindan cikip iki yillik tyt ile alan bolumlere de gidebilirdin mesela tibbi goruntuleme tibbi labaratuar ilk yardim anestezi gibi bunlar 300bin siralamalarda var diye biliyorum(atanmasi kotude degil) bende senin gectigin yollardan gectim ve seni anliyorum bazen hayatta her istedigin olmayabiliyor
Ya istediğimden ziyade benim zaten sınava çalışmaya başlamadan önce temelim yoktu sıfır. Şubatta deprem oldu evi terk ettik 1 ay başka evde misafir kaldık 1 ay sonra eşyalarımizi alabildik zaten ondan sonra farklı şehirde deprem psikolojisiyle ben sınavı komple bıraktım yeni evin işleriyle ilgilendim dayılarin yanına gelmiştik yani hepimiz kafayı toplama yeni düzeni kurma peşindeydik sonraki sene aralığa kadar çok iyi ders çalıştım Aralık ayında babamın hastalığı nüksetti böbrek yetmezliği var 2 ay hastanede yanında refakatçi kaldım sonra tekrar taburcu oldu falan tekrar geldik en sonunda zaten böbrekleri iflas etti 2. Defa daha önce nakil olmuştu annem babam zaten çok önceden ayrıydı ben sınav yerine evimden değil hastanede uyanıp çıkıp gittim bu sene biraz daha rahat geçti yine 1 ay hastanede kaldım ama calisabildim maalesef sınava istediğim emeği vermeye pek fırsatım olmadı. Zaten bu yola çıktığımda hedefim ya çok iyi olacak ya da okumayacam şeklinde yani şuan burada üniversiteye gitmektense komple bırakmayı tercih ederim. Bu sene zaten son denememi yapacam basaramazsam üniversiteye gitmicem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

en buyuk evlatmisin?
Ortanca

Aile içinde olur böyle şeyler bence ayrılmak gideri artırır hemde anneni daha çok üzer yorar gibi. Evde bir erkek lazımdır hep, yarı zamanla bir iş yapabilirsin bizim spor salonu mesela üni hazırlanan öğrencilerden antrönör alıyordu akşam 5ile-11 arası 10k maaş veriyolar ama 6 saat çalışıyosun sadece
Zaten bu yaz calisamadigimdan planım kışın part time çalışmaktı. Ama yani evden ayrılıp kirsala gidersem orada yapabileceğim yevmiyeli işlerde var

Ya istediğimden ziyade benim zaten sınava çalışmaya başlamadan önce temelim yoktu sıfır. Şubatta deprem oldu evi terk ettik 1 ay başka evde misafir kaldık 1 ay sonra eşyalarımizi alabildik zaten ondan sonra farklı şehirde deprem psikolojisiyle ben sınavı komple bıraktım yeni evin işleriyle ilgilendim dayılarin yanına gelmiştik yani hepimiz kafayı toplama yeni düzeni kurma peşindeydik sonraki sene aralığa kadar çok iyi ders çalıştım Aralık ayında babamın hastalığı nüksetti böbrek yetmezliği var 2 ay hastanede yanında refakatçi kaldım sonra tekrar taburcu oldu falan tekrar geldik en sonunda zaten böbrekleri iflas etti 2. Defa daha önce nakil olmuştu annem babam zaten çok önceden ayrıydı ben sınav yerine evimden değil hastanede uyanıp çıkıp gittim bu sene biraz daha rahat geçti yine 1 ay hastanede kaldım ama calisabildim maalesef sınava istediğim emeği vermeye pek fırsatım olmadı. Zaten bu yola çıktığımda hedefim ya çok iyi olacak ya da okumayacam şeklinde yani şuan burada üniversiteye gitmektense komple bırakmayı tercih ederim. Bu sene zaten son denememi yapacam basaramazsam üniversiteye gitmicem

Ortanca

Zaten bu yaz calisamadigimdan planım kışın part time çalışmaktı. Ama yani evden ayrılıp kirsala gidersem orada yapabileceğim yevmiyeli işlerde var
Bende 2. Mezuna kaldım hala derse başlayamadım işten güçten. Babamla aram çok kötü, ortanca çocuğum,tek erkek benim. Bu yıl ea dan sayısala geçtim dershaneye kayıt oldum. İnşaat işi çok zor özellikle de tanıdık yanında çalışmayınca. Bende hayla inşaatta çalışıyorum artık bırakacam sınava 280 gün kaldı.

Son düzenleme:
Geri