Everest Atx-600 Peak 650W PSU / Güç kaynağı

Dary39564

80+
Reaksiyon skoru
9
Fotoğrafta görünen psu'yu ne yaptıysam internetten araştıramadım. Bu linkteki kasa ve psu var elimde hadi kasayı salla gitsin demir parçası abi insan bir tane bile şema koymaz mı sattığı ürüne yaw 3 gündür şu hangi railde şu hangi railde diye sadece düşünüp duruyorum yardım edin lütfen.

Sistem:
Gigabyte GA-990 XA-UD3 Rev 1.1 Anakart
Amd FX-6100 6 core işlemci (Ben TDP yi 135 watt olarak hesaplıyorum 3.9Ghz Over Clock yaparsam diye)
3 adet 4gb G.Skill RipjawsX 1600Mhz ddr3 ram
PowerColor PCS+ HD 7950 Boost State V3 ekran kartı (TDP 200 watt yazıyor ancak 225 falan oluyormuş onun için TDP si 225 olarak ele alıyorum)
Psu Everest Atx-600 peak 650w (Segment markasına "Everest TR distribütörü" mail attım ellerinde şema falan yokmuş eski bir üretimmiş rezillik diz boyu)

Sistemin tükettiği ortalama watt miktarı: 400-450 watt

Şimdi dostlar güç kaynağından yalnızca 1 tane 6+2 güç çıkışı var ekran kartı için halbuki ekran kartında 2 tane soket var ben de bu problemi molexlerden 2 tanesini dönüştürücü ile 6pine çekip ekran kartına takmakta çözdüm ama bu sefer başka bir problem ortaya çıktı. Bu kahrolası PSU nun nereden ne kadar güç çekebildiğini anlayamadım ve yanlış bir hareketimin eski ddr3 sistem için sakıncalı olduğunu bildiğimden sistemi hiç çalıştırmadım.
Üstelik 3 tane molex hattı var yani 2 tane olsa anlarım ancak 12v1 ve 12v2 olarak iki rail'e ayrılsalarda ayrılmasalar da bu molex hatları 24 pin işlemci kablosu veya ekran kartı 6+2 güç kablosuyla aynı raile koyup bir de oradan 75 watt çekmek istemiyorum her hat için 24 Amper verilmiş 12Volt*24 Amper = 288WATT olması lazım ama görselde gözüküyorki her iki rail için 550 WATT sınır koyulmuş yani mantıksal olarak bir railden (12V1 veya 12V2) en fazla 275 WATT güç çekme sınırım var. Sistemi AX 6350 eski bir ekran kartıyla 6+2 kablosunu kullanmadan çalıştırdım half life da oynadım ancak iş HD7950 gibi 2 tane 6+2 güç isteyen ekran kartına gelince duraksadım 3 gündür bununla uğraşıyorum ve sistem öylecene kenarda duruyor... Bu sistemi çalıştırmak zorundayım çünkü 2. el satmak için ekran kartımın da çalışıp çalışmadığını bilmek zorundayım 2. el alan kişi mağdur olsun istemiyorum.

Molex hatlarını sıralayayım 1. 2. 3. olarak adlandıracağım: (bu sıra hiçbir anlam ifade etmiyor sadece örnek olarak)
1. molex hattı: molex kablosu, molex kablosu, sata güç kablosu
2. molex hattı: molex kablosu, sata güç kablosu, FDD kablosu
3. molex hattı: molex kablosu, sata güç kablosu, sata güç kablosu

bu 3 hattın kombinasyonu budur 3 hattı da kullanmak zorundayım malum depolama birimi için sata güç kablosunu kullanmak gerek.

Bir daha EVEREST marka psu almayacağım arkadaşım, başta alırken bilseydim almazdım. 3 gündür şu 3 molex hattının(şu dediğime bakmayın kabloların fotoğrafını bile çekmek istemiyrum o kadardır kafauyı yedirtti zaten) hangi railde olduğunu çözemedim.
Psu 2 railde 12v1 ve 12v2 ikiside 24 Amper ikisinin altında 550 watt yazıyor ama ORTADA ADAM AKILLI ŞEMA YOK ANLAYAMIYOR İNSAN Şimdi ben nereden anlayacağım 24pin + psu güç kablosu + işlemci 8 pin in hangi raillerde olduğunu Allah belasını versin Segment bilgisayarında EVEREST markasını da.

Ekler

• 20250531_114823.webp
    20250531_114823.webp
    406.4 KB · Hit: 27
Hayır, işin kötü yani bu psunun modeli ne birader ekmek mi bu yap sat!!?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,384
Üyeler
184,621
Son üye
luciferina
Geri