Malzeme kalitesi güzelde hem makro tuşlarından(parmaklarım sürekli onlara gidiyor) hem de Türkçe klavyeye alışmış olduğumdan kullanamadım 30 yaşında kendimi cahil gibi hissediyorum. Bu klavyeye Türkçe tuş takımı alan oldu mu?
Türkçe tuş takımım vardı, ama Türkçe klavyeye göre vardı. Bu nedenle Büyük enter, shift tuşları ve ;, yerine orijinallerini kullanmak zorunda kaldım. Ayrıca <>| tuşu boşa çıktı. O karakterleri yapmanın yolunu
şurada buldum:
küçüktür işareti için AltGr (sag taraftaki alt tusu) + ~ (1'in sol tarafında türkçe klavyedeki " işaretinin olduğu tuş) tuşlarına basıyoruz.
büyüktür işareti için AltGR ve 1 (bir rakamı) tuşlarına basıyoruz.
pipe işareti için AltGr ve + (backspace tuşunun solundaki türkçe klavyedeki -) tuşlarına basıyoruz.
Bilmeyenler varsa diye söylüyorum, Klavyenin sol yanında kalan karakterler için AltGr+karakter kombinasyonları yerine CTRL+Alt+karakter de kullanabilirsiniz o karakteri tek elle basabilmek için. Bu arada tepki süresinden midir bilmiyorum ama yazı yazarken kendimi daha hızlı hissediyorum. Sanki parmağımı tuşa koyduğum anda ekranda gözüküyor, yazılar yağ gibi akıyor.
Ses konusunda geçiş yaptığım TUF K3'ten pek farkı yok. Biraz daha tiz bir sesi var, ama TUF'taki çınlama yok. Sesin kalma/kaybolma süreleri kısa.
Evet, A yerine sürekli Caps Lock'a basıyorum ve CTRL yerine de E5'e gidiyor elim Virgüle basacağımı sanarken de Enter'a basıyorum
Ofiste farklı evde farklı klavye düzenine ne kadar sürede alışacağımbilemiyorum