Neler Yeni

❌İndirim Bitti! EVGA Z20 RGB Optik Mekanik Klavye 1354 TL

apeir0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
ahmet
soldaki 5 tane olan e tuşlarını ne amaçla kullanıyoruz arkadaşlar ilk defa böyle bir klavye kullanıyorum da ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
soldaki 5 tane olan e tuşlarını ne amaçla kullanıyoruz arkadaşlar ilk defa böyle bir klavye kullanıyorum da ?
Makro atamak için kullanılıyordur. Genellikle mmorpg oynayan oyuncuların sıklıkla kullandığı özelliklerden. Makro ne dersen de bir işi otomatik yapmaya yarayan kod bloğu yada program diyebilirsin. Makro yazılır yada başkasının yazdığı makro bulunup programda ilgili tuşa atanır. Sonrasında atanan tuşa basıldığında makro çalışır ve orada hangi talimatlar verilmişse o talimatlar işletilir. Özellikle oyunlarda pvp lerde filan kombo yapmak için kullanılır. Oyuncular birden fazla tuşa hızlı seri bir şekilde basması gerektiği durumlarda bunu tek tuşa atayarak yapabilir. Çoğu oyunda da kullanımı yasaktır tabi yakalanırsan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
Malzeme kalitesi güzelde hem makro tuşlarından(parmaklarım sürekli onlara gidiyor) hem de Türkçe klavyeye alışmış olduğumdan kullanamadım 30 yaşında kendimi cahil gibi hissediyorum. Bu klavyeye Türkçe tuş takımı alan oldu mu?

ufubo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Ufuk Bircan Özkan
Malzeme kalitesi güzelde hem makro tuşlarından(parmaklarım sürekli onlara gidiyor) hem de Türkçe klavyeye alışmış olduğumdan kullanamadım 30 yaşında kendimi cahil gibi hissediyorum. Bu klavyeye Türkçe tuş takımı alan oldu mu?
Türkçe tuş takımım vardı, ama Türkçe klavyeye göre vardı. Bu nedenle Büyük enter, shift tuşları ve ;, yerine orijinallerini kullanmak zorunda kaldım. Ayrıca <>| tuşu boşa çıktı. O karakterleri yapmanın yolunu şurada buldum:

küçüktür işareti için AltGr (sag taraftaki alt tusu) + ~ (1'in sol tarafında türkçe klavyedeki " işaretinin olduğu tuş) tuşlarına basıyoruz.
büyüktür işareti için AltGR ve 1 (bir rakamı) tuşlarına basıyoruz.
pipe işareti için AltGr ve + (backspace tuşunun solundaki türkçe klavyedeki -) tuşlarına basıyoruz.

Bilmeyenler varsa diye söylüyorum, Klavyenin sol yanında kalan karakterler için AltGr+karakter kombinasyonları yerine CTRL+Alt+karakter de kullanabilirsiniz o karakteri tek elle basabilmek için. Bu arada tepki süresinden midir bilmiyorum ama yazı yazarken kendimi daha hızlı hissediyorum. Sanki parmağımı tuşa koyduğum anda ekranda gözüküyor, yazılar yağ gibi akıyor.

Ses konusunda geçiş yaptığım TUF K3'ten pek farkı yok. Biraz daha tiz bir sesi var, ama TUF'taki çınlama yok. Sesin kalma/kaybolma süreleri kısa.

Evet, A yerine sürekli Caps Lock'a basıyorum ve CTRL yerine de E5'e gidiyor elim Virgüle basacağımı sanarken de Enter'a basıyorum :) Ofiste farklı evde farklı klavye düzenine ne kadar sürede alışacağımbilemiyorum :)

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513
Eğer ürünü satmak isteyen arkadaş varsa aldığı fiyattan alabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,655
Üyeler
164,886