Evi satip faiza koysam mi? Kiraci problemi

ewrsfdfgsdsfsf32243

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
170
Arkadaslar merhaba benim aydin yedi eylul mahallesinde asansoru olmayan toplam 130m2 ve 3+1 bir evim var ve ev kirada bize ayda 7000 tl kira oduyorlar. Bizim evin esdegerindeki evler 19k dan basliyor biz zam yapmak istedigimzde kisinin 3 tane polis oglu karsi cikiyor engelliyor bizde inanilmaz dusuk zamlar yapmak zorunda kaliyoruz kendimiz sermaye sahibin oldugumuz halde inanilmaz az kazaniyoruz ve kendimizde gecimde zorlaniyoruz. Ben bu evi satip faizemi koysam diye dusunmeye basladim internetten banka faizlerine bakinca %40-50 faizler var ve 3500000-3000000tl ye evi satsak kiradan cok daha fazla gelir elde ediyor oluruz diye gozukuyor ama bankaya gitsek gercekten o faizi alacakmiyiz bilmiyorum bu konuda bilgisizim bana yardimci olurmusunuz? Ayni sekilde evi satip baska bir evimi alsam diye dusundum sizce ne yapmaliyim? Turkiyede mal ve sermaye sahibi olmak gercekten cok kotu paramizla rezil oluyoruz. Ayni sekilde baska bir ev ve 2 adette dukkanimiz var ve cok dusuk kiralarda duruyorlar. Aydinda sanayide acicak dukkan bulunamiyorken bizim kiracimiz bize saygisizlik yapiyor ustune inanilmaz dusuk bir kirada oturuyor. Her sahibi oldugumuz malin kiracisi cikmak istemiyor zam istemiyor biz cok zor duruma dusuyoruz ve inanilmaz zor duruma dusuyoruz.
Edit: Arkadaslar ev Dukkanlar 8bin tl ev ise 7bin tl kirada dukkanlar ise guzel ve genis ayni zamanda bir dukkanimizdaki kiraci biz kiralarken yurt disina gitmis baska birine 2 yil kiralamis sonra gelmis vs derken bir karisiklar olusturmus olayda oda var...

Usta Kütahya'da durum aynı patron 50 m2 depoya sahibi kayınpederi diye aylık 3K ödüyor sadece faize yatırma vallahi helak olursun bence sat kiracıları çıkar 1 2 tane yeri bak konuşup ücreti arttır onlardan o 130m2 evi sattıktan sonra daha küçük eve geç kira verme şuan nerede kalıyorsan bilmiyorum kalan sermayeyi sarıya bas

Usta Kütahya'da durum aynı patron 50 m2 depoya sahibi kayınpederi diye aylık 3K ödüyor sadece faize yatırma vallahi helak olursun bence sat kiracıları çıkar 1 2 tane yeri bak konuşup ücreti arttır onlardan o 130m2 evi sattıktan sonra daha küçük eve geç kira verme şuan nerede kalıyorsan bilmiyorum kalan sermayeyi sarıya bas
su anki evim 150m2 evimden memnunum. 130m2 evi satip bir iki ay faizde birakip araci vs parasi cikartip onun parasiylada baska mulk alsam diye dusundum

su anki evim 150m2 evimden memnunum. 130m2 evi satip bir iki ay faizde birakip araci vs parasi cikartip onun parasiylada baska mulk alsam diye dusundum
Şuanki evi kiraya veriyon mu usta vermiyorsan o 130m2 lik olanı sat diğer yerlerin geliriyle geçin o sermayeyi ile mümkünse Kuşadası'ndan arsa al

Satılabilir ama yerine yeniden ev veya altın yap faizde eriyip gidiyor dedem faize koymuştu 5 senede para pul olup gitti

Satılabilir ama yerine yeniden ev veya altın yap faizde eriyip gidiyor dedem faize koymuştu 5 senede para pul olup gitti
Haci cidden bizim dururumuzun icler acisi bizim bir dukkan var degeri 8-9milyon adamin verdigi kira 8bin tl inanabiliyormusun? Aydin da zeybek mahallesinde sanayi bolgesi bulunuyor orayi atatirsaniz sari sitede bir tane bile kiralik dukkan yok. Bizimkisi 8bin TL'ye oturuyor 10 yili askindir kiraci her yil sozlesme yenilenmedigi icin 10 yil sonrasi cikartma hakkimizi kullanamiyoruz. Cidden ne yapacagimi bilmiyorum mal sahibi oldugum halde rezil oluyorum zaten zam oranlari gercek enflasyon vs ye yaklasmiyor bile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuanki evi kiraya veriyon mu usta vermiyorsan o 130m2 lik olanı sat diğer yerlerin geliriyle geçin o sermayeyi ile mümkünse Kuşadası'ndan arsa al
Haci kus adasi yatirim iyi mi? Bizim yerlerin hepsi kirada ama kiralar inanilmaz kotu ben satip baska yer almayi dusunuyorum. Kus adasindan yer alsak tokat yermiyiz? Bize zamaninda aydinda yine arsa satilmis arsa inanilmaz kotu bir yerde ev insa etsek desek max imar 3 kat satsak yine cok degersiz kendimiz insaat vs ugrassak yine o kadar yatiracak nakit yok yatirsak kazanabilirmiyiz bilmiyorum

Kisa vadede çok iyi fakat o evi nasıl geri alacaksiniz bir daha?

Kisa vadede çok iyi fakat o evi nasıl geri alacaksiniz bir daha?
Haci satip baska bir yere yatirim yapmayi dusundum kiralar inanilmaz az cidden kiracilar cok zorluk cikartiyor kiraya zam istemiyorlar neredeyse ucretesiz desem yeri yani bu adamlar satsaniz aliriz diyor kira odemek istemiyor

Haci cidden bizim dururumuzun icler acisi bizim bir dukkan var degeri 8-9milyon adamin verdigi kira 8bin tl inanabiliyormusun? Aydin da zeybek mahallesinde sanayi bolgesi bulunuyor orayi atatirsaniz sari sitede bir tane bile kiralik dukkan yok. Bizimkisi 8bin TL'ye oturuyor 10 yili askindir kiraci her yil sozlesme yenilenmedigi icin 10 yil sonrasi cikartma hakkimizi kullanamiyoruz. Cidden ne yapacagimi bilmiyorum mal sahibi oldugum halde rezil oluyorum zaten zam oranlari gercek enflasyon vs ye yaklasmiyor bile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haci kus adasi yatirim iyi mi? Bizim yerlerin hepsi kirada ama kiralar inanilmaz kotu ben satip baska yer almayi dusunuyorum. Kus adasindan yer alsak tokat yermiyiz? Bize zamaninda aydinda yine arsa satilmis arsa inanilmaz kotu bir yerde ev insa etsek desek max imar 3 kat satsak yine cok degersiz kendimiz insaat vs ugrassak yine o kadar yatiracak nakit yok yatirsak kazanabilirmiyiz bilmiyorum
Satıp başka şeye yatırım yapabilirsin ama faizde bekletme çünkü inanılmaz şekilde eriyor para satarsan altın alman ardından yeni bir yer bulunca orayı alman doğru olur

7K çok ucuzmuş, 3 polis olması birşeyi değiştirmiyor. Sonuçta 3 oğluda ucuza oturduklarının farkındalardır.

Faiz kısa sürede kazandırır gibi gözükür ama uzun sürede zarar ettirir. Evi satarsan arsaya yatırmak daha karlı olabilir yada biraz üstüne ekleyip ev almak.

Faiz kısa sürede kazandırır gibi gözükür ama uzun sürede zarar ettirir. Evi satarsan arsaya yatırmak daha karlı olabilir yada biraz üstüne ekleyip ev almak.
Haci bizim bir arsa var inanilmaz kotu bes para etmez bir yerde kat ciksam desen 3 kat veriyorlar satsam desen dogru duzgun kazanmiyorsun yatti balik yan gider misali gidiyoruz. Arsa almaktan cekiniyorum yine tokat yeriz diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,234
Üyeler
183,809
Son üye
random987
Geri