Neler Yeni

Evin Elektrik tesisatı monitörde dalgalanma yapıyor

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Sistem Toplamaları,Konu Dışı, Sohbet
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
Video izlerken dalgalanma yasiyorum ozellikle hareketli geçiş sahnelerinde. 2 farkli monitör 2 farkli PC denedim. Akla gelebilecek Windows olsun ekran karti ayarlari olsun her şeyi denedim. Fakat gordum ki sorun prizde. Eski bilgisayarim da ve monitörümde de oluyor.

Priz degiştirdim yine cozulmedi. Monitör ve kasanin guc kablolarini ayri prize taktim yine ayni.

Apartmanda oturuyorum topraklama olmayacagini dusunmuyorum lüks bir semtteyim. Sizce sorun ne olabilir

Video izlerken dalgalanma yasiyorum ozellikle hareketli geçiş sahnelerinde. 2 farkli monitör 2 farkli PC denedim. Akla gelebilecek Windows olsun ekran karti ayarlari olsun her şeyi denedim. Fakat gordum ki sorun prizde. Eski bilgisayarim da ve monitörümde de oluyor.

Priz degiştirdim yine cozulmedi. Monitör ve kasanin guc kablolarini ayri prize taktim yine ayni.

Apartmanda oturuyorum topraklama olmayacagini dusunmuyorum lüks bir semtteyim. Sizce sorun ne olabilir
topraklama olabilir ama kabloları kontrol ettinizmi prizi söküp

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,316
İsim
Fenasi Kerim durmaz
Başka bir akrabanın evinde deneme şansın varmı

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Topraklama vardır artık yeni evlerde olmayan kaldı mı.
PC nasıl peki? Ara sıra reset vs atıyor mu?

M4greZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Ali Kayra
Dalgalanma sorunu genelde ekran kartindan olur. Ekran kartina overclock falan yaptiysan sıkça yasanabilir. Ekran kartin isiniyorsa da yasanabilir. Söz konusu durumla ilgili video paylasabilirsen daha iyi anlasilabilir.

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Topraklama vardır artık yeni evlerde olmayan kaldı mı.
PC nasıl peki? Ara sıra reset vs atıyor mu?
Yok pc sorunsuz monitorden oldugunu dusundum ama diger bilgisayarda da oluyor video bozuktur belki dedim ama 5 videodan 3 tanesinde oluyor. Ve boyle arka plan gecişlerinde kasiyor sanki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dalgalanma sorunu genelde ekran kartindan olur. Ekran kartina overclock falan yaptiysan sıkça yasanabilir. Ekran kartin isiniyorsa da yasanabilir. Söz konusu durumla ilgili video paylasabilirsen daha iyi anlasilabilir.
Hocam telefonun kamerasindan cekince belli olmuyor. 7 senedie kullandigim eski bilgisayarimda denedim ayni. Suanki monitorum asus vg249 144hz. Aoc taktim 75hZlik ayni. Sorun buyuk ihtimal elektrikte prizlerde

Başka bir akrabanın evinde deneme şansın varmı
Kocaman kasayi goturmeye usendim acikcasi. Leptopta deniyorum yine ayni. Halbuki o prize bile baglanmiyor acaba elektrik komple benim pclere zarar vermis olmasin ekranlarina

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Yok pc sorunsuz monitorden oldugunu dusundum ama diger bilgisayarda da oluyor video bozuktur belki dedim ama 5 videodan 3 tanesinde oluyor. Ve boyle arka plan gecişlerinde kasiyor sanki

Hocam telefonun kamerasindan cekince belli olmuyor. 7 senedie kullandigim eski bilgisayarimda denedim ayni. Suanki monitorum asus vg249 144hz. Aoc taktim 75hZlik ayni. Sorun buyuk ihtimal elektrikte prizlerde

Kocaman kasayi goturmeye usendim acikcasi. Leptopta deniyorum yine ayni. Halbuki o prize bile baglanmiyor acaba elektrik komple benim pclere zarar vermis olmasin ekranlarina
Evet o ihtimal de var. Dengesiz voltaj varsa zarar vermiş de olabilir.

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet o ihtimal de var. Dengesiz voltaj varsa zarar vermiş de olabilir.
mesela su sarkı hocam

00:15 saniyesinde adamın sapkaya bakın. bende dalgalanıyor o şapka

ve bir şey keşfettim hep tam ekranda oluyor büyütmeden izleyince daha az

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
mesela su sarkı hocam

00:15 saniyesinde adamın sapkaya bakın. bende dalgalanıyor o şapka

ve bir şey keşfettim hep tam ekranda oluyor büyütmeden izleyince daha az
Hmm anladım. Parlaklık ve kontrastı maks. ayarlara alınca daha kötü belli oluyor mu?

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
evet hocam hatta kontrast 0 çekince tamamen gidiyor ama ekran o kadar karanlık ki bir şey göremiyorum. monitör tuşla ayarlarından 0 a alınca düzeliyor.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Sorun elektrikten o zaman. Eğer dalgalanma sürekli olsa PSU bundan dolayı sıkça kendini kapatır diye düşünüyorum ondan dolayı kalıcı bir şey olabilir. Elektrikçi çağırmayı tavsiye ederim, ne olur ne olmaz kontrol ettirmekte fayda var.

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
kontrastla beraber parlaklıgı da düşürmem gerekiyo şimdi denedim de 0a çekmek bile işe yaramadı illa hepsini 0 yapcam o zaman da karanlıktan belli olmuyor galiba

anladım hocam ben bi baktırayım yine de çözüm bulmamız imkansız . umarım sisteme zarar falan vermemiştir yoksa çekeceğimiz var :)

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Sorun elektrikten o zaman. Eğer dalgalanma sürekli olsa PSU bundan dolayı sıkça kendini kapatır diye düşünüyorum ondan dolayı kalıcı bir şey olabilir. Elektrikçi çağırmayı tavsiye ederim, ne olur ne olmaz kontrol ettirmekte fayda var.
@ROG-RAMBO Abi bu konuda senin fikrin nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,229
Üyeler
165,784
Son üye
nona4X
Top Bottom