Rambo87
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
Hocam HZ ayarlar anahat belki 50 hz deyil. Yani 45 hz indi anda problem llur. Stabil durum gidiyor anahatin.Video izlerken dalgalanma yasiyorum ozellikle hareketli geçiş sahnelerinde. 2 farkli monitör 2 farkli PC denedim. Akla gelebilecek Windows olsun ekran karti ayarlari olsun her şeyi denedim. Fakat gordum ki sorun prizde. Eski bilgisayarim da ve monitörümde de oluyor.
Priz degiştirdim yine cozulmedi. Monitör ve kasanin guc kablolarini ayri prize taktim yine ayni.
Apartmanda oturuyorum topraklama olmayacagini dusunmuyorum lüks bir semtteyim. Sizce sorun ne olabilir
Volt sayisi yüksekse misal 230 volt max10% eklenir. Yani 253 volt gecemesiniz. Aynisi 207 volt low area gecemesiniz.
bu sadece volt durumu.
Lakin bi cable ne kadar uzun oldunda, o kadarda bi volt kaybi oluyor.
Buda mm2 cable durumuna bakar ve hangi sigorta eklenmis diye. Genelde b16 sigorta ekleniyor.
16 amper *20 metre cable uzunliku *2 ve bu olay 1.5 mm2 * 56 bölücen= 7.61 volt ediyor. Yani bu cable uzunlamasi baya yüksek. Bu cable max 15.3 metre olmali.
Böyle olaylara dikkat ettinde sorun olmaz.
senin system prizde bu stabil durumu tutamiyor ve iki ihtimalen fazla current ceyran cekmek istiyor. Yada voltaj sabit tutmsk istiyor. Ikisi bi ara geldinde böyle durumlar olur.
en kötü ihtimal ve en kolay durum. Priz kontrol et icinden ve belki vidasi problemlidir veya cable