Neler Yeni

Evleniceğim adayı buldum lakin bir sorun var ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

edd123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,987
İsim
Mehmet Emin Kılıç
Selamün aleyküm dostlar , yaşım 24 olacak 5 gün sonra ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunuyum şuan yüksek lisans yapmaktayım.
Artık evlenme çağımız geldi bizde mahalledeki kadınlar ve yengelerimiz , teyzelerimiz vs. aracılığıyla bana denk bir eş bulmaya çalışıyoruz.
şimdi bazılarınız diyebilir görücü usulü mü kaldı diye lakin ben kendimi bildim bileli İslam ile büyüdüm ailem İslamdan zıttır yani Müslümanlar ama lafta Müslümanlar hiç bir ibadet yapılmaz benim yaptıklarımın dışında neyse dediğim gibi İslam ile büyüdüm ve her zaman hayatımda karşılaştığım şeyleri İslama göre yaptım yapacağım şeyi toplum doğru karşılasa lakin İslam bana bunun yanlış olduğunu söylese bile toplumu karşıma alırım ki zaten bu zamana kadar böyle yaptım başımdan sınırsız olay geçti bunlar yüzünden varsın herkes sırtını dönsün RABBİM bana 1 kere kulum dese kafidir.
Dolayısıyla evleneceğim adayı da İslami usule göre seçtim ama bir sorun var evlilik adayımın ahlakı iyi , karakteri iyi , çokta güzel fiziği ve yüzü ama bir sorun var açık arkadaşlar kapanırmısın dedim ailesi falan zamanla olur gibisinden geçiştirdi . İslama göre evleneceğim kişi ateist değilse ve ehli kitaba tabi ise sorun yok günahı onun boynuna olur ama ben gene de dinine dikkat eden bir eş isterim yani ben namazı unuttuğumda beni hatırlatsın gibisinden ailem ve dostlarım evlenmemi önerdi birde sizin fikrinizi almak isterim sizce ne yapayım neticede Peygamber efendimiz sallahu aleyhi vessellem şöyle buyurmuştur:" Bir kız ile 4 sebepten dolayı evlenilir . 1- Soyu sopu , 2-Güzelliği , 3- Parası , 4- Dini ve ahlakı . siz dini güzel olanı seçin buyurmuştur." sizce peygamberin bu tavsiyesine gözmü yumayım yoksa hemen ilk talipten evlenilmez diye biraz daha talipleri sorup soruşturayım mı ?

dostum senin gibi insanların bu konularda fikir danışması gereken yer burası değil. hocalarımıza sorman daha iyi.

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
" sence ne yapayım başka taliplerede bakayım mı ilk talipten evleneyim mi bilemedim çok kararsızım "

Allah affetsin çok güldüm.

CppDozer

80+
" sence ne yapayım başka taliplerede bakayım mı ilk talipten evleneyim mi bilemedim çok kararsızım "

Allah affetsin çok güldüm.
güzel kardeşim her insanın fikri benim için önemlidir elbette bir kişi öyle dedi diye öyle yapacak değilim belli ki yaşın küçük bu denli lakayık davranmanı toyluğuna veriyorum mümkünse benim konularıma cevap vermemeni talep ediyorum.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
24 yaş evlenmek için çok erken hocam. Hele ki ilk ilişkinizde evlenmek büyük risk. Daha önce hiç ilişki yaşamadım diyorsunuz. Nasıl altından kalkmayı düşünüyorsunuz? Günümüzde bir insanı tanımak çok zor. Bu işler görücü usulü ile olacak işler değil ama siz bilirsiniz tabii ki.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
sence ne yapayım başka taliplerede bakayım mı ilk talipten evleneyim mi bilemedim çok kararsızım ailem evlen diyor kanki ama evlenirsem pişman olursam bu sefer ilk seferden evlendim diye üzülürüm malum kadın milleti çok sıkıntılı insanı hayattan bezdirir kötüsü iyisi ise hayata dahada kuvvetlendirir seni
Başkalarının laflarına bakma kendi bildiğini yap bir ömür mutsuz olmaktansa azcık daha bekle doğru kişiyi hem 24 yaş geç değil bence . Hemen ilk gördüğün kişiyle evlenmek çok saçma geliyor bana .

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Hocam kapanma olayını fazla dert etme yani evlenince kapanır rahat ol ibadet konusunda herkes dinine aman aman bağlı olmayabilir zamanla senden göre göre oda başlar namaza.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Ben mesela büyük konuşmayayım ama en az 28 yaşını beklerim evlenmek için.

CppDozer

80+
24 yaş evlenmek için çok erken hocam. Hele ki ilk ilişkinizde evlenmek büyük risk. Daha önce hiç ilişki yaşamadım diyorsunuz. Nasıl altından kalkmayı düşünüyorsunuz? Günümüzde bir insanı tanımak çok zor. Bu işler görücü usulü ile olacak işler değil ama siz bilirsiniz tabii ki.
24 yaş geç dostum aslında lakin günümüzde evlilik için çok büyük paralar harcandığı için gençler bu parayı biriktirdiği için bu süre gecikiyor ne yapayım 2-3 sene flört olayım tanışma ayağına sonra ya yalan olursa her şey baştan mı başlayayım gerçekçi olmak lazım bu işler böyle yürümez İSLAM'ın peygamberi Zeydi daha 15 yaşında evlendirdi islamda evliliğin erken yaşı alınması zinayı önlemektir.Haliyle 24 yaş çok geç bana kalırsa dostum ama fikrine saygım sonsuz saol

bruuak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
güzel kardeşim her insanın fikri benim için önemlidir elbette bir kişi öyle dedi diye öyle yapacak değilim belli ki yaşın küçük bu denli lakayık davranmanı toyluğuna veriyorum mümkünse benim konularıma cevap vermemeni talep ediyorum.
Evet 17 yaşındayım ama keşke her şey yaş ile doğru orantılı olsaydı. Araba alır gibi konu açmışsınız. Diyorsunuz ki "sizce başka taliplere bakayım mı?" eşya mı bu? Neye bakıyorsunuz? Yani evlenmek bu kadar kolay mı? Hayatınızın kalanını geçireceğiniz kişiyi seçiyorsunuz. Neyse umarım mutlu olursunuz. Hadi Allah'a emanet iyi geceler.

CppDozer

80+
Başkalarının laflarına bakma kendi bildiğini yap bir ömür mutsuz olmaktansa azcık daha bekle doğru kişiyi hem 24 yaş geç değil bence . Hemen ilk gördüğün kişiyle evlenmek çok saçma geliyor bana .
Aynen banada biraz saçma geliyor ama benim kriterlerimin %85 i uyuyor kanka şunu anlamıyorsun bi söz vardır 1000 kişiye danış tek başına karar al diye bende öyle yapıyrum şuan danışıyorum ama olayı bitirecek kararı ben verecem gine rahat ol

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
24 yaş geç dostum aslında lakin günümüzde evlilik için çok büyük paralar harcandığı için gençler bu parayı biriktirdiği için bu süre gecikiyor ne yapayım 2-3 sene flört olayım tanışma ayağına sonra ya yalan olursa her şey baştan mı başlayayım gerçekçi olmak lazım bu işler böyle yürümez İSLAM'ın peygamberi Zeydi daha 15 yaşında evlendirdi islamda evliliğin erken yaşı alınması zinayı önlemektir.Haliyle 24 yaş çok geç bana kalırsa dostum ama fikrine saygım sonsuz saol

Çocuk yaşta evlendirilmek istismardır.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ben şu an 29 yaşındayım, hala geç değil. 35'e kadar da evlenmeyi düşünmüyorum. Size şöyle söyleyeyim, ilk ilişkim 5 yıllıktı. Aynı şekilde sizin gibi evliliği düşünüyordum ama daha sonra 6 ay boyunca aldatıldığımı öğrendim. 10 yılımı sadece iki kız için harcadım. Dedikleriniz güzel şeyler, ancak karşı tarafın da bunlara riayet etmesi lazım. Yoksa bir anlamı yok. Bazı tecrübelerim var ki size bunu söylüyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom