edd123
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,987
- İsim
- Mehmet Emin Kılıç
Selamün aleyküm dostlar , yaşım 24 olacak 5 gün sonra ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunuyum şuan yüksek lisans yapmaktayım.
Artık evlenme çağımız geldi bizde mahalledeki kadınlar ve yengelerimiz , teyzelerimiz vs. aracılığıyla bana denk bir eş bulmaya çalışıyoruz.
şimdi bazılarınız diyebilir görücü usulü mü kaldı diye lakin ben kendimi bildim bileli İslam ile büyüdüm ailem İslamdan zıttır yani Müslümanlar ama lafta Müslümanlar hiç bir ibadet yapılmaz benim yaptıklarımın dışında neyse dediğim gibi İslam ile büyüdüm ve her zaman hayatımda karşılaştığım şeyleri İslama göre yaptım yapacağım şeyi toplum doğru karşılasa lakin İslam bana bunun yanlış olduğunu söylese bile toplumu karşıma alırım ki zaten bu zamana kadar böyle yaptım başımdan sınırsız olay geçti bunlar yüzünden varsın herkes sırtını dönsün RABBİM bana 1 kere kulum dese kafidir.
Dolayısıyla evleneceğim adayı da İslami usule göre seçtim ama bir sorun var evlilik adayımın ahlakı iyi , karakteri iyi , çokta güzel fiziği ve yüzü ama bir sorun var açık arkadaşlar kapanırmısın dedim ailesi falan zamanla olur gibisinden geçiştirdi . İslama göre evleneceğim kişi ateist değilse ve ehli kitaba tabi ise sorun yok günahı onun boynuna olur ama ben gene de dinine dikkat eden bir eş isterim yani ben namazı unuttuğumda beni hatırlatsın gibisinden ailem ve dostlarım evlenmemi önerdi birde sizin fikrinizi almak isterim sizce ne yapayım neticede Peygamber efendimiz sallahu aleyhi vessellem şöyle buyurmuştur:" Bir kız ile 4 sebepten dolayı evlenilir . 1- Soyu sopu , 2-Güzelliği , 3- Parası , 4- Dini ve ahlakı . siz dini güzel olanı seçin buyurmuştur." sizce peygamberin bu tavsiyesine gözmü yumayım yoksa hemen ilk talipten evlenilmez diye biraz daha talipleri sorup soruşturayım mı ?
dostum senin gibi insanların bu konularda fikir danışması gereken yer burası değil. hocalarımıza sorman daha iyi.