Neler Yeni

Evrimciler öldükten sonra neye inanıyor

The Batman

80+ Silver
Evrim agacındaki elemanı biraz dinledim "yaradışçılar" diye tabiriki duyunca öldükten sonra bir ahiret inancı yok gibi evrime inanan insanlar insan öldükten sonra ne olacağını düşünüyor merak ettim(sadece evrimcilere sordum kavgaya gerek yok ona göre tez hazırlamayı planlıyorum)

Lorensk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Demir Ören
Doğmadan önce ne oluyorsa o olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evrim agacındaki elemanı biraz dinledim "yaradışçılar" diye tabiriki duyunca öldükten sonra bir ahiret inancı yok gibi evrime inanan insanlar insan öldükten sonra ne olacağını düşünüyor merak ettim(sadece evrimcilere sordum kavgaya gerek yok ona göre tez hazırlamayı planlıyorum)
Ayrıca evrim bir gerçektir, evrime inananların hepsi ateist değildir.

The Batman

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana sanki bir boşluk varmış gibi geliyor

Ayrıca evrim bir gerçektir, evrime inananların hepsi ateist değildir.
Ben ateistler demedim ki soru sordum dinden bağımsız düşün insan öldükten sonra sizce ne oluyor

Lorensk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Demir Ören
O boşluğu zaten hissedemeyeceksin, hiçlikte olacaksın. Aslında bir bakım biraz derin düşününce insanı gerçekten günlerce boşluğa düşürecek bir problem ve hala kimse cevabını kesin olarak veremez.

Ben ateistler demedim ki soru sordum dinden bağımsız düşün insan öldükten sonra sizce ne oluyor

"yaradışçılar" diye tabiriki duyunca öldükten sonra bir ahiret inancı yok gibi evrime inanan insanlar insan öldükten sonra ne olacağını düşünüyor

Lorensk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Demir Ören
Doğmadan önce ruhlar alemindeydin , öldükten sonra oraya dönmeyeceksin
Doğmadan önce bir hiçlikteydin, hiçbir şey hissetmiyordun çünkü ortada bir hiçlik vardı. Senin kafanda düşünüp kendini geceleri tuvalete gitmeye korkutan ruhların falan yok :D

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Evrimciler derken? Bir Teistte evrimci olabilir. Veyahut bir ateistte. Önemli olan inandığı din ya da inanç. Ona göre ahiret inancının olup olmadığını anlarsın.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,564
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
O boşluğu zaten hissedemeyeceksin, hiçlikte olacaksın. Aslında bir bakım biraz derin düşününce insanı gerçekten günlerce boşluğa düşürecek bir problem ve hala kimse cevabını kesin olarak veremez.
Düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor..

The Batman

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evrimciler derken? Bir Teistte evrimci olabilir. Veyahut bir ateistte. Önemli olan inandığı din ya da inanç. Ona göre ahiret inancının olup olmadığını anlarsın.
Evrimi bir felsefe olarak gören tüm insanlar din belirtmedim müslümanda olabilir ateist yada herhangi başka bir şey

Beren

80+ Gold
biz evrimci dinine inanan insanlar olarak öldükten sonra tekrar maymun olacağımıza inanıyoruz hocam...

mfimmel

80+ Silver
Evrimin ölümden sonrasıyla bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Yani "evrim yasasına" bağlı olarak tek vücut halinde sabit bir fikire sahip değiller.

Lorensk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Demir Ören
Düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor..
Hayat bazen çok saçma geliyor öyle değil mi? Bir hiçlikte bir anda oluşan atomlar, milyarlarca belki de trilyonlarca yıl içerisinde evrimleşerek bu hale geldi ve milyarlarca yıl sonra evren yine kendi kendini yok edecek. Belki tek evren bizim evrenimiz değildir? Belki bizden daha önce yaşamış, varolmuş bir medeniyet vardı fakat onların evrenleri yok oldu. Böyle bir döngü olabilir mi? Yoksa tek seferlik mi? Kafamda deli sorular. En üzüldüğüm nokta ise asla bu sorularıma yanıt alamayacağımı bilmek. En azından Sokrates'in sözüne layık olduk...

Evrimin ölümden sonrasıyla bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Yani "evrim yasasına" bağlı olarak tek vücut halinde sabit bir fikire sahip değiller.
Evrim şuanda yeryüzünde olan bütün canlılarda olağan bir şeydir. Hiçbir canlı milyonlarca yıl aynı şekilde kalamaz. Elbet Atmosfer değişiklikleri, doğal afetler kısacası dünya etkenleri canlıyı mutasyona, evrime uğratabilir, farklı ırklara ayırabilir veya yok edebilir. Yani ölümün sonrası ile bir alakası yok.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,564
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Hayat bazen çok saçma geliyor öyle değil mi? Bir hiçlikte bir anda oluşan atomlar, milyarlarca belki de trilyonlarca yıl içerisinde evrimleşerek bu hale geldi ve milyarlarca yıl sonra evren yine kendi kendini yok edecek. Belki tek evren bizim evrenimiz değildir? Belki bizden daha önce yaşamış, varolmuş bir medeniyet vardı fakat onların evrenleri yok oldu. Böyle bir döngü olabilir mi? Yoksa tek seferlik mi? Kafamda deli sorular. En üzüldüğüm nokta ise asla bu sorularıma yanıt alamayacağımı bilmek. En azından Sokrates'in sözüne layık olduk...

Evrim şuanda yeryüzünde olan bütün canlılarda olağan bir şeydir. Hiçbir canlı milyonlarca yıl aynı şekilde kalamaz. Elbet Atmosfer değişiklikleri, doğal afetler kısacası dünya etkenleri canlıyı mutasyona, evrime uğratabilir, farklı ırklara ayırabilir veya yok edebilir. Yani ölümün sonrası ile bir alakası yok.
İç sesim be..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,797
Üyeler
165,072
Son üye
qanqi
Top Bottom