Merhaba, öncelikle yüzde hesabınız hatalı olduğu için düzelterek yeniden yaptım. Boş bir hücrede "=EĞER(E8<8,5%;30%;EĞER(E8<14,99%;60%;EĞER(E8>15%;72%)))" bu kodu çalıştırın. E8 hücresi hedef yüzdeniz. Daha sonra "Alınacak Prim" kısmına personellerin karşısına "olası prim" hücreniz çarpı kodu yapıştırdığımız hücre olarak yazarsanız sorununuz çözülüyor. Deneme maksatlı kendim listeyi oluşturup denedim sorunsuz çalışıyor.
Alıntıyı görüntüle
Çok teşekkür ediyorum sorunumu çözdü.
Bu koda biraz daha detay eklememiz gerekiyor ama hemen senaryoyu paylaşıyorum.
Hakedilen Prim tutarının;
% 100 ‘ü Mağaza Müdürü ve Stajyer Mağaza Müdürü prim tutarını,
% 60 ‘ı Müdür Yardımcısı ve Stajyer Müdür Yardımcısı prim tutarını,
% 25 ‘i Kasiyer ve Depo Görevlisi prim tutarını vermeli.
Ciro Hedefi Kriteri
Ciro hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %60’nı vermeli.
Ciro hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %30’nu vermeli.
Ciro hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Ciro hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %72’ni vermeli.
Denim-Adet Hedefi Kriteri
Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli.
Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.
Non-Denim-Adet Hedefi Kriteri
Non-Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Non-Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli..
Non-Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’ını vermeli..
Bonus: Non-Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.
Bunların sonucunda ciro hedef kriteri + denim adet hedef kriteri + non-denim adet hedef kriteri = alınacak prim olmalı.