EXCEL PRİM HESAPLAMA

AoNN

80+
Reaksiyon skoru
13
Excel tablosunda hesap yaptırırken eğer formülünde yapamadığım bir kısım var.

1705829595124.png

Aylık hedef %85 altında kalırsa olası primin %30'nu almasını, aylık hedef %100 %114,99 arasında olursa olası primin %60'nı ve aylık hedef %115 ve üzeri olursa olası primin %72'ni almasını istiyorum.
Ancak uzun bir süre araştırmama rağmen çözümünü bulamadım.

Merhaba, öncelikle yüzde hesabınız hatalı olduğu için düzelterek yeniden yaptım. Boş bir hücrede "=EĞER(E8<8,5%;30%;EĞER(E8<14,99%;60%;EĞER(E8>15%;72%)))" bu kodu çalıştırın. E8 hücresi hedef yüzdeniz. Daha sonra "Alınacak Prim" kısmına personellerin karşısına "olası prim" hücreniz çarpı kodu yapıştırdığımız hücre olarak yazarsanız sorununuz çözülüyor. Deneme maksatlı kendim listeyi oluşturup denedim sorunsuz çalışıyor.
exc.jpg

• Beğen
Reaksiyonlar: AoNN
Merhaba, öncelikle yüzde hesabınız hatalı olduğu için düzelterek yeniden yaptım. Boş bir hücrede "=EĞER(E8<8,5%;30%;EĞER(E8<14,99%;60%;EĞER(E8>15%;72%)))" bu kodu çalıştırın. E8 hücresi hedef yüzdeniz. Daha sonra "Alınacak Prim" kısmına personellerin karşısına "olası prim" hücreniz çarpı kodu yapıştırdığımız hücre olarak yazarsanız sorununuz çözülüyor. Deneme maksatlı kendim listeyi oluşturup denedim sorunsuz çalışıyor. Alıntıyı görüntüle
Çok teşekkür ediyorum sorunumu çözdü.

Bu koda biraz daha detay eklememiz gerekiyor ama hemen senaryoyu paylaşıyorum.

Hakedilen Prim tutarının;
% 100 ‘ü Mağaza Müdürü ve Stajyer Mağaza Müdürü prim tutarını,
% 60 ‘ı Müdür Yardımcısı ve Stajyer Müdür Yardımcısı prim tutarını,
% 25 ‘i Kasiyer ve Depo Görevlisi prim tutarını vermeli.

Ciro Hedefi Kriteri
Ciro hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %60’nı vermeli.
Ciro hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %30’nu vermeli.
Ciro hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Ciro hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %72’ni vermeli.

Denim-Adet Hedefi Kriteri
Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli.
Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.

Non-Denim-Adet Hedefi Kriteri
Non-Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Non-Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli..
Non-Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’ını vermeli..
Bonus: Non-Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.

Bunların sonucunda ciro hedef kriteri + denim adet hedef kriteri + non-denim adet hedef kriteri = alınacak prim olmalı.

Çok teşekkür ediyorum sorunumu çözdü.

Bu koda biraz daha detay eklememiz gerekiyor ama hemen senaryoyu paylaşıyorum.

Hakedilen Prim tutarının;
% 100 ‘ü Mağaza Müdürü ve Stajyer Mağaza Müdürü prim tutarını,
% 60 ‘ı Müdür Yardımcısı ve Stajyer Müdür Yardımcısı prim tutarını,
% 25 ‘i Kasiyer ve Depo Görevlisi prim tutarını vermeli.

Ciro Hedefi Kriteri
Ciro hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %60’nı vermeli.
Ciro hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %30’nu vermeli.
Ciro hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Ciro hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %72’ni vermeli.

Denim-Adet Hedefi Kriteri
Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli.
Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’nı vermeli.
Bonus: Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.

Non-Denim-Adet Hedefi Kriteri
Non-Denim-adet hedefinin %100 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %20’ni vermeli.
Non-Denim-adet hedefinin %85 - %100 arası gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %10’u vermeli..
Non-Denim-adet hedefinin %85’inin altında kalınması durumunda; Olası primin %0’ını vermeli..
Bonus: Non-Denim-adet hedefinin %115 ve üzerinin gerçekleştirilmesi durumunda; Olası primin %24’nü vermeli.

Bunların sonucunda ciro hedef kriteri + denim adet hedef kriteri + non-denim adet hedef kriteri = alınacak prim olmalı.
Yine aynı tarz formül ile tek tek boş bir hücrede hesaplatıp verinin asıl girileceği kısma sonucu yazdırıp sonuç hücresinden aldığın veriyi tekrar başka bir formülle diğer istenenleri elde edebilirsin. Bu formüllerde dikkat etmen gereken küçük değeri öne yazman. İlk başta yaptığımız gibi değer yüzde 8,5'tan küçükse sonra değer yüzde 14.99'dan küçükse yaptığımız gibi az olan değeri başa yazarak ilerlersin çok fazla if kullanacaksan da 6 veya 8 den fazla ki burda o olay görünmüyor genelde 4 seçeneğin var, o durumda da hücreleri $ ile sabitleyerek devam edersin.

Çok teşekkür ederim ama kafama takılan bir şey var.

Benim paylaştığım ekte yüzde kısmında yazan %111,83 ile %11,83 verisi, girdiğimiz kodda veya çarpımlarda aynı sonucu mu veriyor?

Çok teşekkür ederim ama kafama takılan bir şey var.

Benim paylaştığım ekte yüzde kısmında yazan %111,83 ile %11,83 verisi, girdiğimiz kodda veya çarpımlarda aynı sonucu mu veriyor?
evet sizin hesabınızdaki yüzdelik değişim kısmı hatalıydı. Satış ile hedef arasında yüzde 11,83 lük bir fark mevcut bunu da 2 değer arasındaki yüzdelik değişim formülü olan "=(C8-A8)/A8" ile buluyoruz. (2. değer eksi ilk değer) bölü ilk değer. Eğer bir maaşa yüzdelik zam veya prim (maaş sabit sadece yüzdelik değişim mevcut ise) formülü isterseniz o da "=A1*(1+A2)" A1(maaş) A2(yüzdelik zam oranı) bu da maaşınıza yapılan yüzdelik zam ile zamlı maaşınızı gösterir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,628
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur
Geri