expo nedir ne işe yarar ?

Reaksiyon skoru
31
Corsair 32GB(2x16GB) Vengeance RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (CMH32GX5M2B6000Z30K) satın aldım expo özelliğine baktım tam olarak anlayamadım ne işe yarıyor acaba bilenler var mı ?

Corsair 32GB(2x16GB) Vengeance RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (CMH32GX5M2B6000Z30K) satın aldım expo özelliğine baktım tam olarak anlayamadım ne işe yarıyor acaba bilenler var mı ?
Bellek gecikmesini düşürüp performansın artmasını sağlayan bir teknoloji hocam.

tıpkı Intel tarafında da yer alan XPM teknolojisinin uyarlamasıdır. AMD EXPO DDR5 bellek için hız aşırtma profilleridir.

Asus TUF Gaming B650M-Plus​

Delete tuşu ile BIOS'a girdikten sonra sol altta AEMP olması gerek onu EXPO 1 olarak ayarla. Eğer orada yoksa F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra Ai Tweaker sekmesini göreceksin ona bas. Gelen ekranda Ai Overclock Tuner olacak onu EXPO 1 diye aktif et.

Delete tuşu ile BIOS'a girdikten sonra sol altta AEMP olması gerek onu EXPO 1 olarak ayarla. Eğer orada yoksa F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Geçtikten sonra Ai Tweaker sekmesini göreceksin ona bas. Gelen ekranda Ai Overclock Tuner olacak onu EXPO 1 diye aktif et.
tamamdır bunu yaptıktan onra değerler nasıl değişecek peki

6000 mhz ve cl30 dan daha iyi değerler alma şansım yok herhalde demi
O kadar detaylı bilmiyorum hocam. AEMP yerine orada başka bir şey de yazıyor olabilir hocam. DDR5 anakartlara hakim değilim şuanlık ama açman gereken ayar EXPO 1.

Geri