Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

Excator23cm

80+ Gold
Dinin ve düşünce yapısının yaş ile ilgisi yoktur. İkisi de tamamen kişinin büyüdüğü ortama göre değişiklik gösterir. 14 yaşında 20 yaşındaki insanlardan daha olgun birisinin düşüncelerini sırf "14 yaşındasın, nereden bileceksin?" şeklinde engellerseniz. At gözlüğü takmış ve 50 metre ilerisini göremeyen insanlardan farkınız kalmaz.
Yanıtladığım mesaj bana bebe demesi ile ilgiliydi bana bebe derken nerdeydiniz?

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dinin ve düşünce yapısının yaş ile ilgisi yoktur. İkisi de tamamen kişinin büyüdüğü ortama göre değişiklik gösterir. 14 yaşında 20 yaşındaki insanlardan daha olgun birisinin düşüncelerini sırf "14 yaşındasın, nereden bileceksin?" şeklinde engellerseniz. At gözlüğü ve 50 metre ilerisini göremeyen insanlardan farkınız kalmaz.
Bu arkadaşın yazdıklarından ıqsunu anlayabiliyorsunuz senin dediğin gibi biri olsa saygı duyardık zaten.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Ezan saatlerini yazan kağıtlarla kim uğraşabilir ki cidden önerdiğiniz şeyler akla ve mantığa uymuyor.

75 milyon insan cebinde birsürü kağıtla gezmesi kadar saçma bir durum mu olur? okunuyor işte ezanlar ne var bunda.

Ayrıca kiliseler güne 5 vakit çan falan çalmıyor ki bir kiliseye gittiğinizde çanlarının rahatlıkla çaldıklarını görebilirsiniz
İnandığı dinin namaza çağrısı olan ezanın saatlerinin yazılı olduğu küçücük bir kağıdı taşımak akla mantığa uymuyor ama inanmayan birinin bunlara maruz kalması akla mantığa uyuyor. Baya mantıklıymış tebrik ederim.
İnsanlar herşeyi yapmakta özgürdür fakat yapılan şeyler başkasının konforunu bozma hakkı vermez. Sizin namaz kılmanız dua etmeniz benim konfor alanımı bozmuyor ama ezan sesi benim uykumu da kaçırıyor rahatsız da ediyor kusura bakma.

Excator23cm

80+ Gold
Lan sen dinliyorsun diye herkes dinlemek zorunda mı?
Namaz kılmayın demiyoruz. Ezan belli saatlerde okunmamalı diyoruz
Yav sen dinlemiyorsun diye diğer ateistlerde ezandan nefret mi ediyor?

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Uygunsuz dil
Dinin ve düşünce yapısının yaş ile ilgisi yoktur. İkisi de tamamen kişinin büyüdüğü ortama göre değişiklik gösterir. 14 yaşında 20 yaşındaki insanlardan daha olgun birisinin düşüncelerini sırf "14 yaşındasın, nereden bileceksin?" şeklinde engellerseniz. At gözlüğü takmış ve 50 metre ilerisini göremeyen insanlardan farkınız kalmaz.
Zaten öyleler şunlara baksana dana hepsi bencil hepsi harbi yazık.
Onlara Galatasaraylı diye herkes Galatasaraylı yapmaya çalışıyorlar.
Kuyruk acısı.

Excator23cm

80+ Gold
İnandığı dinin namaza çağrısı olan ezanın saatlerinin yazılı olduğu küçücük bir kağıdı taşımak akla mantığa uymuyor ama inanmayan birinin bunlara maruz kalması akla mantığa uyuyor. Baya mantıklıymış tebrik ederim.
İnsanlar herşeyi yapmakta özgürdür fakat yapılan şeyler başkasının konforunu bozma hakkı vermez. Sizin namaz kılmanız dua etmeniz benim konfor alanımı bozmuyor ama ezan sesi benim uykumu da kaçırıyor rahatsız da ediyor kusura bakma.
75 milyon kişi yanında kağıt ile gezemez saçma bir şey bu kolayse sen kağıtla gezip namaz saatleride kulağına kulaklık takabilirsin.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Ermeni kilisesi hocam bakabilirisniz internetten düet derken şaka yapmıştım ama çalıyor sabah ezanıyla beraber çanları ve hiç de rahatsızlık duymuyorum açıkcası
Bilmiyorum bizim ezanın mı sesi fazla veya ben mi fazla hassasım ama beni uykumdna kaldıracak kadar yüksek sesli şekilde duyuyorum

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Uygunsuz dil
HELAL OLSUN BE adamsın bro danalar anlamıyor işte Birde dindar olacaklar lan ateistlerden daha ateistsiniz hahahahahahah

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Yanıtladığım mesaj bana bebe demesi ile ilgiliydi bana bebe derken nerdeydiniz?
Üzgünüm, fakat o arkadaşın mesajlarını okumayı bıraktım. İlk başta yazdığı yazı gayet düzenli ve güzeldi fakat sonra biraz adabını bozduğunun farkındayım.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Dinimi yaşamama engel oluyor ama ezanın okunmaması. Ezan kutsaldır Kur-an okumak, namaz kılmak, oruç tutmaktan hiçbir farkı yoktur.

Top Bottom