Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Şu konuya son noktayı koyun. Bu adam işte laftan anlamıyor. Anlamıyor işte. Adama bak konu Ezan, Camii vs. Adam ben Galatasaraylıysam Fenerliler beni çağırmasın ne ya? Bu nasıl saçma, anlamsız düşünce.

Bırakın işte bağırdıkça bağırsın. Gülün geçin. Laf anlamak istemiyor.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Piskevit yiyorum hocam şimdi olmaz
Afied hocam bitince artık 👉🙃👈
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu konuya son noktayı koyun. Bu adam işte laftan anlamıyor. Anlamıyor işte. Adama bak konu Ezan, Camii vs. Adam ben Galatasaraylıysam Fenerliler beni çağırmasın ne ya? Bu nasıl saçma, anlamsız düşünce.

Bırakın işte bağırdıkça bağırsın. Gülün geçin. Laf anlamak istemiyor.
Ya hocam düzgünce tartışmak istiyorum küfürsüz argosuz yok arkadaş hakaret etmeden duramıyor klasik ergen işte

majorw0w

80+ Silver
Öncelikle bu bir din konusu değildir yani en azından dine saldırmak ve gereksiz seninki benimki doğru kavgası değildir.
Her dine ve inanışa saygım vardır.
Ama Kafama takılan bir şey var ;
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor? (Bakın lütfen yanlış anlamayın kavga çıkarma niyetim yok çözüm odaklıyım)
Adam mesela Ateist, spritüel, Apateist, Agnostik,Deist,budist vs.... Şimdi neden ezan sesi dinlemek zorunda olsun ki? Tamam onuda geçtim en azından Akşam ve Sabah gibi genelde insanların istirahat ettikleri zaman dilimleride ezan okunmaması gerekmez mi?
Hadi onuda geçtim Adam belki müslüman değil yahudi, Hıristiyan vs.
Zorunda mı ezan sesi dinlemek? Bu saygısızlık değil mi? Tamam dediğim gibi yine okunsun ama adam belki uyuyacak,vs. Ama ezan sesi ile adam rahatsız ediliyor.
Bu saatlerde Camiye gidende yok genel olarak.
(Çözümün her hafta kritik zamanlardaki namaz vakitlerinde camiye gelen insan sayısına göre ezan okunmalı. Mesela camiye akşam namazı için koskoca mahallede 30 kişi gidiyorsa doğru olmaz.)
(Ha zaten namaz kılacak adam takip ediyordur ama neyse.)
Belki diyeceksiniz ülkenin %90 + üstü müslüman vs. Kimlikte olan değil Camide olan değer önemlidir bence ,kaç kişi düzenli camiye gidiyor desek bu oran yarıya düşer.

Edit:evet evde kılanlarda var ama sorduğum sorunun amacı belli.

Neyse okuyan, okumayan herkese teşekkür ederim.
İyi günler.
senin kimseye saygın yok ve yaşının da 15 den fazla olduğunu düşünmüyorum.

Avolay

80+ Gold
Ergen ve aşırı boş biri arkadaş.
Toplumun çoğunun kutsal kabul ettiği şeyi değiştirelim diyor, WhatsApp üzerinden anlaşın diyor...
Dini futbola benzetiyor :D
Atatürk'ü dini bir köşeye bırakmış kişi olarak tanımlıyor.
Her cümlesi hakaretle başlıyor.
Troll müslümanlar dediği 1-2 kişi saçma yorum yapmış müslümanlardan ama o laf hepimize vuruluyor :D
Noldu senin bencil kafa yapını kabul etmedik diye troll mü olduk?
Kürtlerin Nevruz'a "Navruz"demesi gibi, ateistlerde belli bir kesim de Atatürk'ü ateist yapıyor.
İç dünyasını kimse bilemez tabi ama dışarıya gösterdiği imaj kesinlikle müslüman.

Şimdi şu boş arkadaş bizi yobaz yapacak, kendini asla sorgulamamayı ve eziklik psikolojisiyle sosyal medyada hakaretler savurmayı bırakırsan.
Belki ciddiye alıp kendimize döner ve deriz ki: Acaba yanlış mıyım?
Ancak bu kadar boş biri istediğini desin ciddiye alamayacağım.

Excator23cm

80+ Gold
Karaktersiz biri ve birazda cahil müslümanlar üfükrçü hocaya gidiyor saygı yok irşey yok konuda en az 10 meajım çoğuna cevap verecek bilgisi olmamasına rağmen en son dalga geçtiğim mesajı yanıtlıyor diğerlerine verecek cevabı biile yok.

Atatürkü dinsiz diyor tarihi tiktoktan öğreniyor sanırsam.
Bize müslümanlara saygısız diyor bu konuda hiçbir uyarı almamış olmama rağmen kendisi her mesajda hakeret edip ban yiyor.

Beyni ile hareket etmeyip tiktoktaki görükleriyle hareket ettiğini düşünüyorum.
Verddiği bomboş ve saçma sapan örnekler ikide bir fenerbahçe ile dini örnewklemeye çalışıyor

Çoğu ateist ezana laf etmezken bütün ateistlerin ezandan rahatsız olduğunu söylüyor ve dahi z kuşağının yarısının lgbt bireyi olacağını söylüyor

Aşırı bilgisiz ve boş biri dikkati alıp konuşmayın bu kişi ile

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
salla dostum ateistler anlamaz. ben memnunum ezan okunmasından.
Yaptığın genelleme hoş değil.
Biz burda herkes gibi kendi fikrimizi söylüyoruz görüş farklılıkları illaki olur ama sanki bize beyinsizmişiz gibi muamele yapman komik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Sadece camide namaz kılmıyor insanlar ezan namaz çağrısı namazı evde de kılabilir. Başkalarına saygımız sonsuz ama 5 vakitte okunuyor ezan bayağı değil yani abartmışsın .Ülkenin çoğunluğuda müslüman ezanokunması normal. Eski bir gelenek de değil bu dinin bir kuralı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Karaktersiz biri ve birazda cahil müslümanlar üfükrçü hocaya gidiyor saygı yok irşey yok konuda en az 10 meajım çoğuna cevap verecek bilgisi olmamasına rağmen en son dalga geçtiğim mesajı yanıtlıyor diğerlerine verecek cevabı biile yok.

Atatürkü dinsiz diyor tarihi tiktoktan öğreniyor sanırsam.
Bize müslümanlara saygısız diyor bu konuda hiçbir uyarı almamış olmama rağmen kendisi her mesajda hakeret edip ban yiyor.

Beyni ile hareket etmeyip tiktoktaki görükleriyle hareket ettiğini düşünüyorum.
Verddiği bomboş ve saçma sapan örnekler ikide bir fenerbahçe ile dini örnewklemeye çalışıyor

Çoğu ateist ezana laf etmezken bütün ateistlerin ezandan rahatsız olduğunu söylüyor ve dahi z kuşağının yarısının lgbt bireyi olacağını söylüyor

Aşırı bilgisiz ve boş biri dikkati alıp konuşmayın bu kişi ile
Konu sahibi mi?

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Kimse faşist gibi aman inancınızı yaşamayın dememeli. Ama kimse de bana kendi inancını dayattırmamalı. Bırak herkes inancını yaşasın sana koyan ne ki? Sabah ezanları dışında tabii. Sabah ezanları gerçekten rahatsız edici. Ne var az sesini kıssanız sesi zaten evimin etrafında 2 yakın bir de normal uzaklıkta 1 camii var sabahları gerçekten aşırı sinirlendendirebiliyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Kimseye zorla ezan vs. dinlettiğimiz yok. %89 Müslüman olan bir topluma gelirken kendi düşünüp evini ona göre tutsaydı. Caminin dibinde de ev tutmasın. Ayrıca adamın rahatını düşünüp dinin gereği olan ezanın okunmamasını nasıl yazabildin anlam veremedim doğrusu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,346
Üyeler
161,839
Son üye
bilgisayar müptezeli
Top Bottom