Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Konu çığırından çıkmış. Birbirine küfür eden bile var. Büyük saygısızlık. Gelip burada biz İslamiyeti seviyoruz yani Müslümanız diyorsanız karşınızdakine saygısızlık yapmayacaksınız. Kimisi İslam'ı filan okur. Hoşuna gitmediyse çıkar işte. Bu ülkenin dini nereye gidilirse gidilsin İslamiyettir. Ezan sesini beğenmiyorsan okunmayacak diye bir şey yok. O zaman saatleri belirle kulaklarını tıka.

İyi ateist 5 milyon varsa Hitler'in yaptığı gibi sizi bir yere koyalım duvarı da çekelim. Orada yaşayın. Camii olan yere gelme. ;)

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,100
İsim
Zeki Müren
Tek haklı sensin bu şekilde devam et.
Bu arada adam.haklı müslüman ülkesi çoğunluğun dinini belirtiyor islam ülkesi ülkenin islamın kurallarına göre yönetildiğini gösteriyorb
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu çığırından çıkmış. Birbirine küfür eden bile var. Büyük saygısızlık. Gelip burada biz İslamiyeti seviyoruz yani Müslümanız diyorsanız karşınızdakine saygısızlık yapmayacaksınız. Kimisi İslam'ı filan okur. Hoşuna gitmediyse çıkar işte. Bu ülkenin dini nereye gidilirse gidilsin İslamiyettir. Ezan sesini beğenmiyorsan okunmayacak diye bir şey yok. O zaman saatleri belirle kulaklarını tıka.

İyi ateist 5 milyon varsa Hitler'in yaptığı gibi sizi bir yere koyalım duvarı da çekelim. Orada yaşayın. Camii olan yere gelme. ;)
Reis yavaş sapla ya vallahi bir tık sert olmuş sanki

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Saçmaaaaaaaaa
Sınıfın çoğunluğu kız diye voleybol oynamam.
Zaten sınıfın çoğunluğu kız diye seni futbol oynamaya zorlamıyorlar senin verdiğin örnek çoğunluğun görüşü neyse diğerlerini de ona zorlamaktır ama İslam'da veya diğer dinlerde zorlama olduğunu düşünmüyorum ezan insanların rahatlaması için yumuşak tonda okunur ayrıca camiye 25m mesafede olmama rağmen rahatsız olmuyorum çoğunluğun kararını uygulamak (Diğerlerine zorlama yapmak değil) normal bir şey o zaman seçim de yapmayalım herkesin başkanı kendine olsun herkes başkan olsun tamamen saçma bir konu

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
. Mahhalenizde bir düğün olsa gece hemen şikayet edersiniz değil mi?
Etmem.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Hahahahhahaha gece gece koptum eyw.
Kaç yaşındasın sen ? Hahahahahahaah
Anlamamak istememenin sebebi ne?

Aynen öyle bro haklısın sana çok saygı duyuyorum Buradaki çoğu Müslümanım diye insandan daha akıllı ve daha iyi birisin adam gelmiş fb'nin gs'nin tutulma oranını atmış 😂.
O örneği ilk sen vermedin mi??
Bu yanlış işte.
Herkes fenerli diye kimse bana fener maçına gel diyemez
Ordada yüksek tutulan takım diğerlerine maçıma gel diyemez

Son düzenleme:

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Namaz kılan zaten 20 milyon zar zor var
Kağıtla gezmezsin oldu İnsanlar maç izlemeyi unuttu diye sokağa çıkıp bu akşam Fener MAÇI VAR LOO diye bağıralım.
Emin ol namaz kılacak çoğu kişi onu ezberleybilir ve 1-2 dkdan kaybı olmaz.
Çok saçma bir örnek. Maçı yıllar sonrada izleyebilirsin şimdi de. Ama bugünün namazını yıllar sonra kılamazsın.

Avolay

80+ Gold
İneği devlet kesmiyor , gözümüze sokmuyorlar.
Hala anlamıyorsun yazık evet bir budistdin gözüne soka soka İnek kesersen saygısızlık olur.

Yahu objektif olsana bu ülkede Ateistde var desitde rahatsız olmuyorsa bile saygı duyulmalı hem nerden biliyorsun rahatsız olmadıklarını işinize gelince saldırın hem benim inanışım seni ilgilendirmez ben objektif biçimde fikrimi söylüyorum müslümanda olsam deist olsam fikrim değişmez.
Ben sana Gelip Ateist ol diyor muyum? Günde 5 defa kulağının dibinde bağırıyor mu?
Bu ülkede ateistlerde Vergi veriyor sessizlik ve huzur ne doğal hakları hatta cami yapılıp yapılmamasında bile onlara sorulmalı.
Her yere cami tamam para veren çoğunluk müslüman ama ben bir tane bile ateistler için yapılmış kamu malı görmedim.
Gözüne sokulmuyor? Müslümanlar kendi aralarında çağrılarını yapıyorlar.
Bir ülkede hem çan hem ezan aynı anda sesini yükseltebiliyorsa, ateistlerin susturun şunları demeye hakkı yok.

Namaz kılan zaten 20 milyon zar zor var
Kağıtla gezmezsin oldu İnsanlar maç izlemeyi unuttu diye sokağa çıkıp bu akşam Fener MAÇI VAR LOO diye bağıralım.
Emin ol namaz kılacak çoğu kişi onu ezberleybilir ve 1-2 dkdan kaybı olmaz.
Arkadaşım ülkenin diyelimki sadece %25 müslüman yine de ayak uydurmak zorunda değiller?
Bugün İstanbul'da Ortodoks Ermeniler yaşıyor, gayette çan çalıyorlar azınlık olmalarına rağmen.
Yani sen hiçbir şekilde empati ve uyumluluk göstermeden karşı tarafa şunu yapma rahatsız oluyorum diyemezsin.

Lan danamısınız tamam belki değildir yarısı ateist saygıda azlık çokluk yoktur.
Ateistlere saygı için müslümanlar birbirlerini ibadete çağırmayı bıraksın...
Sol çomar da böyle oluyor işte. Sağın da solun da uç noktaları berbat.

Son düzenleme:

Excator23cm

80+ Gold
1623837757139.png
isminin hakkını veriyor arkadaşlar ddağılalım ülkede 20 milyon dinsiz varmış yaw isimebakıp tartışmayı kapatmalıydık en başta

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Anayasada yazan şey yani laik devlet(din ve devlet işlerinin ayrılması) müslüman ülkesi ibaresini ortadan kaldırır. Müslüman ülkesi dediğiniz anda islam kuralları ile yönetilmeye başlaması gerkemektedir. Türkiye ismine de bakarsak herkesi müslüman olarak görmek yerine herkesi türk olarak görüp alevi-sünni-hristyan olarak ayrım yapılmaması için özellikle konulmuştur. Ben doğma büyüme atalarım da olmak üzere türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. Buraya müslüman ülkesi demek beni ve benim gibileri dışlamaktır.
Bu ülkeyi kurtarırken sadece müslümanlar savaşmadı siz çoğunluksunuz diye bütün ülkeyi kapsayacak şekilde bir söz söylüyorsunuz.
Daha türkçeyi düzgün anlamıyorken burda daha anayasada bile yazmayan şeyi dikte etmeye çalışıyorsunuz. Burası müslüman ülkesi demek isteyenler şeriat ile yönetilen ülkelere gidebilir. Bu ülkenin bir dini yoktur en fazla "çoğunluğu müslüman" denebilir.
Çoğunluk erkek diye ülkede "Bu ülke erkek ülkesidir" de diyelim o zaman.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Zaten sınıfın çoğunluğu kız diye seni futbol oynamaya zorlamıyorlar senin verdiğin örnek çoğunluğun görüşü neyse diğerlerini de ona zorlamaktır ama İslam'da veya diğer dinlerde zorlama olduğunu düşünmüyorum ezan insanların rahatlaması için yumuşak tonda okunur ayrıca camiye 25m mesafede olmama rağmen rahatsız olmuyorum çoğunluğun kararını uygulamak (Diğerlerine zorlama yapmak değil) normal bir şey o zaman seçim de yapmayalım herkesin başkanı kendine olsun herkes başkan olsun tamamen saçma bir konu
Bir İnsanın Dini ile ilgili şey Tüm heryere duyurulmamalı.
Ben Bilgisayarımdan Fener marşını son ses açsam hoş olur mu?
Belki apartmanda Bjklı var.
Hem neden duymak zorundayız ki Vergi vermiyor mu ateistler? Gürültü kirliği ONLAR için.
Ezan=Namaza çağrıdır bu arada.
Zurna sesi iyi bir şey diye akşam saatlerinde zurna çalıp ben seviyorum diye zurna sevmeyenleri rahatsız etmek doğru değil kimse islama karşı değil ama anlaşılan İslamcılar saygıdan baya yoksun.
Çoğunluk azlık yok saygı konusunda insan aldığı saygı kadardır eğer sen ateistlere saygı duymuyorsan onlar insan değil demek gibi bir şey diyorsun.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Bir İnsanın Dini ile ilgili şey Tüm heryere duyurulmamalı.
Ben Bilgisayarımdan Fener marşını son ses açsam hoş olur mu?
Belki apartmanda Bjklı var.
Hem neden duymak zorundayız ki Vergi vermiyor mu ateistler? Gürültü kirliği ONLAR için.
Ezan=Namaza çağrıdır bu arada.
Zurna sesi iyi bir şey diye akşam saatlerinde zurna çalıp ben seviyorum diye zurna sevmeyenleri rahatsız etmek doğru değil kimse islama karşı değil ama anlaşılan İslamcılar saygıdan baya yoksun.
Çoğunluk azlık yok saygı konusunda insan aldığı saygı kadardır eğer sen ateistlere saygı duymuyorsan onlar insan değil demek gibi bir şey diyorsun.
Çoğunluğun kararını uygulamak ne zamandan beridir saygısızlık oldu? Ayrıca din ile takım tutmak aynı şey değildir birbirleriyle alakası bile olmayan iki konu günde 5 kere 2şer dakika okunan bir şeye çoğunluğun kararı diye saygı duymayıp itiraz ediyorsanız bu sizin saygısızlığınız ayrıca size saygı göstermeyip ateistliği yok saysaydık şuan bu konuşmayı yapmıyor olurduk İslamcılar iyi ateistler kötü diye bir tabir yoktur ayrıca bir insan iyi diye ateist veya müslüman olmaz iyi bir insan olur saygı, nezaket iyilik de kişiden kişiye değişen kavramlar Allah akıldan yoksun etmesin

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Uygunsuz dil
Gözüne sokulmuyor? Müslümanlar kendi aralarında çağrılarını yapıyorlar.
Bir ülkede hem çan hem ezan aynı anda sesini yükseltebiliyorsa, ateistlerin susturun şunları demeye hakkı yok.

Arkadaşım ülkenin diyelimki sadece %25 müslüman yine de ayak uydurmak zorunda değiller?
Bugün İstanbul'da Ortodoks Ermeniler yaşıyor, gayette çan çalıyorlar azınlık olmalarına rağmen.
Yani sen hiçbir şekilde empati ve uyumluluk göstermeden karşı tarafa şunu yapma rahatsız oluyorum diyemezsin.

Ateistlere saygı için müslümanlar birbirlerini ibadete çağırmayı bıraksın...
Sol çomar da böyle oluyor işte. Sağın da solun da uç noktaları berbat.
Lan nasıl bir aptalsın ya .
Müslümanlar keşke dediğin gibi kendi arasında yapsa ama ama Alıyorlar ellerine mikrofonu tüm Mahhale duyuyor bu çağrıyı.
WhatsApp Grubu vs. Kursunlar halletsinler.
Biz islama karşı değiliz ki kılın sorun yok ama lütfen anlayın bu ülkede azınlıkta olsa dine inanmayanlar var ve saygı duyulmalı.
Ezan susturmamalı belki ama orta yol bulunması gerek günde 5 defa yerine 3 defa okunmalı

Çoğunluğun kararını uygulamak ne zamandan beridir saygısızlık oldu? Ayrıca din ile takım tutmak aynı şey değildir birbirleriyle alakası bile olmayan iki konu günde 5 kere 2şer dakika okunan bir şeye çoğunluğun kararı diye saygı duymayıp itiraz ediyorsanız bu sizin saygısızlığınız ayrıca size saygı göstermeyip ateistliği yok saysaydık şuan bu konuşmayı yapmıyor olurduk İslamcılar iyi ateistler kötü diye bir tabir yoktur ayrıca bir insan iyi diye ateist veya müslüman olmaz iyi bir insan olur saygı, nezaket iyilik de kişiden kişiye değişen kavramlar Allah akıldan yoksun etmesin
Siz öyle düşünüyorsunuz.
Çoğunluğun kararı saygısızlıktır eğer azınlık bundan memnun değilse. Ve orta yol bulunmalı.

Top Bottom