Öncelikle bu bir din konusu değildir yani en azından dine saldırmak ve gereksiz seninki benimki doğru kavgası değildir.
Her dine ve inanışa saygım vardır.
Ama Kafama takılan bir şey var ;
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor? (Bakın lütfen yanlış anlamayın kavga çıkarma niyetim yok çözüm odaklıyım)
Adam mesela Ateist, spritüel, Apateist, Agnostik,Deist,budist vs.... Şimdi neden ezan sesi dinlemek zorunda olsun ki? Tamam onuda geçtim en azından Akşam ve Sabah gibi genelde insanların istirahat ettikleri zaman dilimleride ezan okunmaması gerekmez mi?
Hadi onuda geçtim Adam belki müslüman değil yahudi, Hıristiyan vs.
Zorunda mı ezan sesi dinlemek? Bu saygısızlık değil mi? Tamam dediğim gibi yine okunsun ama adam belki uyuyacak,vs. Ama ezan sesi ile adam rahatsız ediliyor.
Bu saatlerde Camiye gidende yok genel olarak.
(Çözümün her hafta kritik zamanlardaki namaz vakitlerinde camiye gelen insan sayısına göre ezan okunmalı. Mesela camiye akşam namazı için koskoca mahallede 30 kişi gidiyorsa doğru olmaz.)
(Ha zaten namaz kılacak adam takip ediyordur ama neyse.)
Belki diyeceksiniz ülkenin %90 + üstü müslüman vs. Kimlikte olan değil Camide olan değer önemlidir bence ,kaç kişi düzenli camiye gidiyor desek bu oran yarıya düşer.
Edit:evet evde kılanlarda var ama sorduğum sorunun amacı belli.
Neyse okuyan, okumayan herkese teşekkür ederim.
İyi günler.