Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Laiklik ne alaka ya. Öğrenin artık şu kavramları LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNİN AYRILMASI demek.
Laikliğin din ve devlet işlerinin ayrılması demek olduğunu biliyorum. Bir ülkeye müslüman ülkesi demen için o ülkenin resmi dininin müslüman olması gerek. Böyle bir tanım anayasada geçmiyor. ülkenin çoğunluğu müslüman diyebilirsin. Ülkeye müslüman ülkesi diyemezsin

Avolay

80+ Gold

eşşek herif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Furkan
Öncelikle bu bir din konusu değildir yani en azından dine saldırmak ve gereksiz seninki benimki doğru kavgası değildir.
Her dine ve inanışa saygım vardır.
Ama Kafama takılan bir şey var ;
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor? (Bakın lütfen yanlış anlamayın kavga çıkarma niyetim yok çözüm odaklıyım)
Adam mesela Ateist, spritüel, Apateist, Agnostik,Deist,budist vs.... Şimdi neden ezan sesi dinlemek zorunda olsun ki? Tamam onuda geçtim en azından Akşam ve Sabah gibi genelde insanların istirahat ettikleri zaman dilimleride ezan okunmaması gerekmez mi?
Hadi onuda geçtim Adam belki müslüman değil yahudi, Hıristiyan vs.
Zorunda mı ezan sesi dinlemek? Bu saygısızlık değil mi? Tamam dediğim gibi yine okunsun ama adam belki uyuyacak,vs. Ama ezan sesi ile adam rahatsız ediliyor.
Bu saatlerde Camiye gidende yok genel olarak.
(Çözümün her hafta kritik zamanlardaki namaz vakitlerinde camiye gelen insan sayısına göre ezan okunmalı. Mesela camiye akşam namazı için koskoca mahallede 30 kişi gidiyorsa doğru olmaz.)
(Ha zaten namaz kılacak adam takip ediyordur ama neyse.)
Belki diyeceksiniz ülkenin %90 + üstü müslüman vs. Kimlikte olan değil Camide olan değer önemlidir bence ,kaç kişi düzenli camiye gidiyor desek bu oran yarıya düşer.

Edit:evet evde kılanlarda var ama sorduğum sorunun amacı belli.

Neyse okuyan, okumayan herkese teşekkür ederim.
İyi günler.
nasıl ezan okunuyorsa İstanbulda'da öyle kiliseler var ve çan çalıyor oradaki müslüman insanlara fikrini soruyor musun?

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Ülkede 10 tane budist var inekler kesilmesin.
İneği devlet kesmiyor , gözümüze sokmuyorlar.
Hala anlamıyorsun yazık evet bir budistdin gözüne soka soka İnek kesersen saygısızlık olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan hangi inanca mensup olduğunu çıkarmalıyım?
Ezan okunması oldukça doğal. Çünkü İslami bir ülkede yaşıyoruz. Eğer rahatsız oluyorsan ülkeni değiştirebilirsin?
Ayrıca hayatımda ezan sesinden rahatsız olan şu ana kadar kimseyi görmedim. Yüce Allah (c.c.) seni ibadet etmeye çağırıyor, çağrısından mı rahatsız olacaksın? Ha kılarsın kılmazsın orası seninle Allah'ın (c.c.) arasında. Ama söylediklerin gerçekten saçma. Ban yemen de iyi olmuş, keşke perma yeseydin.
Yahu objektif olsana bu ülkede Ateistde var desitde rahatsız olmuyorsa bile saygı duyulmalı hem nerden biliyorsun rahatsız olmadıklarını işinize gelince saldırın hem benim inanışım seni ilgilendirmez ben objektif biçimde fikrimi söylüyorum müslümanda olsam deist olsam fikrim değişmez.
Ben sana Gelip Ateist ol diyor muyum? Günde 5 defa kulağının dibinde bağırıyor mu?
Bu ülkede ateistlerde Vergi veriyor sessizlik ve huzur ne doğal hakları hatta cami yapılıp yapılmamasında bile onlara sorulmalı.
Her yere cami tamam para veren çoğunluk müslüman ama ben bir tane bile ateistler için yapılmış kamu malı görmedim.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,633
İsim
Mert Can Ergün
camiye gitmiyorum evime yakin saygı duyuyorum

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
75 milyon değil. Müslümanların hepsi namaz kılsa camiler dolup taşardı.
İlla senin mantığın ile düşüneceksek 75 milyon kimlik taşıyabiliyor isteyen 1 kağıdı da taşıyabilir.
Sizin yarattığınız(benim için ses) şey yüzünden ben nie kulaklık takıyorum?
Ben senin yanına gelip benim dini inancım gereği bağırarak tanrıma dua etmem gerek diye başlayıp 5 dkaika bağırsam ve karşılık olarak kulaklık tak desem normal mi olur bu.
Bu düşüncen tamamen bencillik. Kendi inandığın dinle alakalı bir şey diyorum diye kendini haklı çıkarmak için saçma bahaneler üretiyorsun
Aynen öyle %100 haklısın aynı şekilde ramaz davullarıda öyle.
(Belediye, muhtarlık, devlet başka iş versin onlara ekmekleriyle oynamay istemem ama oruç tutacakları tek tek uyandırsın dine inanmayan biri mecbur gece gümbür gümbür davul dinlemeye)

İnanmayan birisine göre saçma gelebilir
Evet inanmakta zorunda değil saygı duyulmalı neyini anlamıyorsunuz gidin az balık yiyin jajajajajahahah

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Uygunsuz davranış
Ezanın sesi kısılabilir rahatsız olan varsa tek bir ses çıkış yeri yerine (yüksek sesli ve tek bir yerden yani cami) yerine hapörlerlerle daha kısık sesle hem herkss duyar hemde cami hanındaki kişiler rahatsız olmaz
Aynen ben çözüm odaklıyım. Teşekkürler.

Ezana saçma diyen birisi saygı bekliyor xd
Evet.
Öznel bir yargı düşünce özgürlüğü var. Saygısızlık Ezana küfür etmek vb. Şeydir hatta saygısızlık kavramını bildiğinden emin değilim dediğim gibi yazık az balık,ceviz tüket. Ve uykuna dikkat et yazık etme 🤣
Harbi değmez Taşıdığın kafatasına yazık.

erny

80+ Bronze
Evet.
Öznel bir yargı düşünce özgürlüğü var. Saygısızlık Ezana küfür etmek vb. Şeydir hatta saygısızlık kavramını bildiğinden emin değilim dediğim gibi yazık az balık,ceviz tüket. Ve uykuna dikkat et yazık etme 🤣
Harbi değmez Taşıdığın kafatasına yazık.
Sen hala saygıdan mı bahsediyorsun dün saygı ne bilmediğin için ban bile yedin.

Top Bottom