Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Forumda din ile ilgili tartışmanın herhangi bir kuralı var mı bilmiyorum, ben basit bir düşünceyle yaşıyorum. Benim görüşüme göre tanrı varsa bile bunu ölene kadar bilmeyeceğim ve müslüman arkadaşlara cevap olması açısından tanrı varsa bile bu "Allah" adı altında Kuran-ı Kerim'de yazdığı şekilde olmak zorunda değil.
Aynen öyle bro haklısın sana çok saygı duyuyorum Buradaki çoğu Müslümanım diye insandan daha akıllı ve daha iyi birisin adam gelmiş fb'nin gs'nin tutulma oranını atmış 😂.
Ben dinlerine karşı değilim ama dine inanmayanlara bu ülkede saygı duyulmuyor bu konudada olduğu gibi hala gelip ben rahatsız olmuyorum vs. Diyor bu kadarıda pes ya dinleri onlara saygılı olun dedikçe gelmiş birşeyde haklı çıkmak için herkesden önce çiğniyor bu kuralı yazık çok yazık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen hala saygıdan mı bahsediyorsun dün saygı ne bilmediğin için ban bile yedin.
Boş yapma iq seviyesi yerlerde olunca sizinle siz gibi tartışmak gerek oldu gördük savunmalarınızı.
Fb,gs tutulma oranı atan mı dersin,ben rahatsız olmuyorum diyen mi dersin yazık size acıyorum dinizi savunmak adı altında dininizin kurallarında çıkıyorsunuz.

En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,630
İsim
Eren
Konuyu okudumda bir insan bu kadar mı bencil olabilir sunduğu çözümler e bak ezan sussun takvim lere bakılsın diyor ezanın müslümanlar için önemi var ken sen ezanlar okunmasın diyorsun sırf 5m bile olmayan kesim memnun olsun diye 75m kişinin dini değerlerini yoksaymaya çalışıyorsun

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Tamamda ben senin inandıkların ya da inanmadıklarım doğrultusunda bana kutsal olan ve yüzyıllardır sürdürülen gelenekten vazgeçemem
Ayrıca bilgi eksiğinizde var Ezanın tek amacı namaza davet etmek değildir. Türkçe anlamı sadece namaza davet olarak çevrilmiştir ama arapçada farklı anlamlarıda vardır o yüzden arapça okunur
Ben bana göre doğru olan birşeyi birisi istemedi diye yapmayı bırakamam dediğim gibi herkesin hakları eşit ama bu konuda haklara falan bakılacak yer yok azınlık insan kendisinden 7 kat daha fazla olan bir kitleyi değiştiremez kendini değiştirmesi lazım bu sadece din konusunda da değil.
Sen bir şarkıyı seviyorsun diye son ses açıp komşuyu rahatsız edemezsin.
Ezana karşı değiliz , Müslümanlığada karşı değiliz.
Ve bu ülkenin çoğu kimlikte müslüman olabilir ama gerçekten en az %30 u dinsiz.
Saygıda azlık çokluk yoktur.
Ezanı yine dinle ama dinlemek istemeyene zor dinletme ben bunu diyorum.
Hala neden anlamıyorsunuz.
Müslüman olmaya devam et ama İnsanlara saygı duyarak kimse sana dinsiz ol demiyor.

erny

80+ Bronze
Boş yapma iq seviyesi yerlerde olunca sizinle siz gibi tartışmak gerek oldu gördük savunmalarınızı.
Bunun gibi saygısız ve hakaret içeren mesajlar yazıp saygıdan bahsediyorsun.
Fb,gs tutulma oranı atan mı dersin
Fb gs li onlarca saçma örnek verdin buna mı şaşırıyorsun.
ben rahatsız olmuyorum diyen mi dersin
İnsanlar görüşlerini belirtmiş.
dinizi savunmak adı altında dininizin kurallarında çıkıyorsunuz.
Dinin kurallarını senden daha iyi biliyoruz merak etme.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Yanıtladığım mesaj bana bebe demesi ile ilgiliydi bana bebe derken nerdeydiniz?
Sürekli okumadan millete saldırırsanız insanda sabır kalmaz.(nokta)

Yav anlamıyorsun heralde ulan ülkedeki ateist sayısı kaç 5 milyon müslüman sayısı kaç 75 milyon bu kadar sen saygı duyup kulak yumacaksın 75 milyon insan 1 kişi için ezan mı bırakalım?
Çok duymak istemiyorsan okunacağı saatleri ezberle o zman kulağına kulaklık tak
Evet 5 milyonda olsa saygı duyacaksın ki 5 milyonda az değil.
5 milyon falan değildir ülkeden en az 20 milyon dinsiz var toplum baskası yüzünden kimlikte kalanla takılıp gidiyorlar.
Saydın mı 5 milyon var diye net bir şey diyorsun.
+ Bilmende fayda var Ateistlik dışında birçok felsefî görüş, inanış, düşünce var.

Nerde yazıyor aga göster bana müslüman ülkesi olduğunu. Çoğunluk müslüman diye müslüman ülkesi mi oluyor. Müslüman ülkesi olsa şeriatla yönetilmesi gerekirdi buranın. Zamanında sizin gibi insnalar böyle konuşup istediğini yapamasın diye anayasaya bile yazıldı bu LAİK ülke diye. İstesen de istemesen de bu böyle.
Ülkeyi kuran insanlar müslüman oldukları halde kendileri dediler ülkenin dini yok diye. Sen ne saçmalıyorsun
Aynen öyle haklısın. Bunlar sanıyor ki burası Osmanlı burası Arabistan vs. Türk CUMHURİYETİni sevmeyen gidebilir o ülkelere.
Türk CUMHURİYETİ İslam ülkesi değildir. Eğer öyleyse sorun onu düşünenlerde.

Ki bu bir Allah'ın emri müslümanlar için, gelenek değil bence. Ezan ztn insanları namaza, Allah'ın huzuruna çağırmak için okunur. Sırf rahatsız olanlar var diye bu çağrı neden yapılmasın ki ? Rahatsız olan da illaki bir çağresini bulur. Bı mahallede atıyorum 300 kişi varsa ve 270'den fazla kişi bunun okunmasını istiyorsa konu kilit bence.
Öyle bir şey yok çıkar onun aklından hahahahahah.

Laiklik ne alaka ya. Öğrenin artık şu kavramları LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNİN AYRILMASI demek.
AYNEN ABİ HAKLISIN, TEŞEKKÜRLER.
gelde bu Arabistan meraklılarına anlat.

Son düzenleme:

majorw0w

80+ Silver
Aynen ben çözüm odaklıyım. Teşekkürler.

Evet.
Öznel bir yargı düşünce özgürlüğü var. Saygısızlık Ezana küfür etmek vb. Şeydir hatta saygısızlık kavramını bildiğinden emin değilim dediğim gibi yazık az balık,ceviz tüket. Ve uykuna dikkat et yazık etme 🤣
Harbi değmez Taşıdığın kafatasına yazık.
İnsanların inancına saçma de sonra saygı bekle. Böyle düşündükçe sosyal hayatında kimseden saygı görmezsin.

majorw0w

80+ Silver
Böyleleri için ban yemeye değmez. Milletin yaşını sorup ufaksiniz diyip yazdıklarına bak. Kendisi öyle bence ileride belki olgunlaşır.

Son düzenleme:

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,736
İsim
Gtx 1090Tİ
Belki adama okunması rahatsızlık veriyor.
Psikolojik olarak.
Ve sınıfta çoğunluk erkek diye futbol oynanacak diye bir şey yok.
Ülke kurallarında varmı ezan okunmalı diye bir şey çoğunluğun isteği çok saçma şey bence.
Tiktokçu ve Celal Hocanın Oyu bir mi?
Banada okunmaması rahatsızlık veriyor böyle saçma bir görüş yok

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Sen bir şarkıyı seviyorsun diye son ses açıp komşuyu rahatsız edemezsin.
Ezana karşı değiliz , Müslümanlığada karşı değiliz.
Ve bu ülkenin çoğu kimlikte müslüman olabilir ama gerçekten en az %30 u dinsiz.
Saygıda azlık çokluk yoktur.
Ezanı yine dinle ama dinlemek istemeyene zor dinletme ben bunu diyorum.
Hala neden anlamıyorsunuz.
Müslüman olmaya devam et ama İnsanlara saygı duyarak kimse sana dinsiz ol demiyor.
O şarkıyı ülkenin %89.5i seviyorsa günde 5 kere son ses açabilir

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Sürekli okumadan millete saldırırsanız insanda sabır kalmaz.(nokta)

Evet 5 milyonda olsa saygı duyacaksın ki 5 milyonda az değil.
5 milyon falan değildir ülkeden en az 20 milyon dinsiz var toplum baskası yüzünden kimlikte kalanla takılıp gidiyorlar.
Saydın mı 5 milyon var diye net bir şey diyorsun.
+ Bilmende fayda var Ateistlik dışında birçok felsefî görüş, inanış, düşünce var.

Aynen öyle haklısın. Bunlar sanıyor ki burası Osmanlı burası Arabistan vs. Türk CUMHURİYETİni sevmeyen gidebilir o ülkelere.
Türk CUMHURİYETİ İslam ülkesi değildir. Eğer öyleyse sorun onu düşünenlerde.

Öyle bir şey yok çıkar onun aklından hahahahahah.

AYNEN ABİ HAKLISIN, TEŞEKKÜRLER.
gelde bu Arabistan meraklılarına anlat.
Şu an ülkede böyle okunuyor asıl sen sevmiyorsan sej git sen ebni nasıl kovuyorsun ülke düzenine laf atıp bizi kovmaya çalışıyorsun

İneği devlet kesmiyor , gözümüze sokmuyorlar.
Hala anlamıyorsun yazık evet bir budistdin gözüne soka soka İnek kesersen saygısızlık olur.

Yahu objektif olsana bu ülkede Ateistde var desitde rahatsız olmuyorsa bile saygı duyulmalı hem nerden biliyorsun rahatsız olmadıklarını işinize gelince saldırın hem benim inanışım seni ilgilendirmez ben objektif biçimde fikrimi söylüyorum müslümanda olsam deist olsam fikrim değişmez.
Ben sana Gelip Ateist ol diyor muyum? Günde 5 defa kulağının dibinde bağırıyor mu?
Bu ülkede ateistlerde Vergi veriyor sessizlik ve huzur ne doğal hakları hatta cami yapılıp yapılmamasında bile onlara sorulmalı.
Her yere cami tamam para veren çoğunluk müslüman ama ben bir tane bile ateistler için yapılmış kamu malı görmedim.
Ezan müslüman ol demiyor namaza çağırıyor

Ramaz davulu ve ezan saçmadır ve insanlara saygı duyulmadan yapılan eylemdir.
NET.
İnsanların dini gerekliliklerine saçma diyip saygı beklemek
ALFAAAAAA

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,382
Üyeler
161,847
Son üye
neronidas