Neler Yeni

Fahrettin Koca itiraf etti: Koronavirüs verileri 'ulusal çıkarlar' için gizlenmiş!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerinin gizlendiği tartışmasının alevlenmesiyle itirafta bulundu. Koca, verilerin gizlenmesinin 'ulusal çıkarları koruma' amacıyla yapıldığını açıkça dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti. Ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt veren Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.


Koca, "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır," diyerek günlük vaka sayısının açıklanan hasta sayısından 20 kat fazla olduğunu doğrulamıştı.

TTB, muhalefet, sosyal medya, hatta Bilim Kurulu'nda bile bakanın sözlerine büyük tepki geldi.

ULUSAL ÇIKARLAR İÇİNMİŞ!

Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "devletin halkın sağlığı kadar ulusal çıkarları da koruduğunu" söyleyerek ilginç bir yanıta imza attı.

Fahrettin Koca, şunları söyledi; "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır."
Not: Bir Gün gazetesinden alıntıdır
Serdar Savaş 7 ay önce dedi. Biz geç anladık
 
Tüm liseler açılacak
Öyle bir açıklama göremedim.
 
Öyle bir açıklama göremedim.
Onlar insan biz degilmiyiz?
 
Onlar insan biz degilmiyiz?
meslek lıselserınde makına tesısat bılısım ogrencıler var bılısım ogrencıler neysede dıger ogrencılerın uygulamaları derslerı var bunları ebadan ısleyemeceklerı ıcın onlara acılıp fen ve anadolu lıselerı uzaktan egıtım yapılacak cok kotu karar degıl ama cogu kısıde uzaktan egıtımde bırsey anlamıyoruz yapamıyoruz dıyor ona nasıl bır cozum uretecekler bılmıyorum
 
Geri
Top