Serdar Savaş 7 ay önce dedi. Biz geç anladıkSağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerinin gizlendiği tartışmasının alevlenmesiyle itirafta bulundu. Koca, verilerin gizlenmesinin 'ulusal çıkarları koruma' amacıyla yapıldığını açıkça dile getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar büyük tepki çekmişti. Ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt veren Koca, vaka artışını, 'hasta' ve 'vaka' ayrımıyla açıklamıştı.
Koca, "Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır," diyerek günlük vaka sayısının açıklanan hasta sayısından 20 kat fazla olduğunu doğrulamıştı.
TTB, muhalefet, sosyal medya, hatta Bilim Kurulu'nda bile bakanın sözlerine büyük tepki geldi.
ULUSAL ÇIKARLAR İÇİNMİŞ!
Tepkiler üzerine bugün bir açıklama daha yapan Koca, "devletin halkın sağlığı kadar ulusal çıkarları da koruduğunu" söyleyerek ilginç bir yanıta imza attı.
Fahrettin Koca, şunları söyledi; "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır."
Not: Bir Gün gazetesinden alıntıdır
Meslek liseleri için açılacak ama diğerleri için açıklama yapıldı mı? Bilmiyorum.Birde pazartesi okullar açılıcak.
evet paşamArkadaş benim aklım almıyor. Her şey ortada ama hala kör,bağnaz insanlarla dolu bu ülke. Yazık.
Serdar savaşa 105K para cezası kesildiSerdar Savaş 7 ay önce dedi. Biz geç anladık
Tüm liseler açılacak hadi açılmayacak diyelim neden sadece meslek lisesi? Onlar insan biz degilmiyiz? Tüm meslek liselerindekiler kötü degil.Meslek liseleri için açılacak ama diğerleri için açıklama yapıldı mı? Bilmiyorum.
Öyle bir açıklama göremedim.Tüm liseler açılacak
Onlar insan biz degilmiyiz?Öyle bir açıklama göremedim.
Çok programlı Anadolu liseleri, teknik ve meslek liseleri, imam hatip liseleri ne zaman açılacak? Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu?
Milyonlarca öğrenci ve veli, okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt arıyor. Lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler, uzun süredir liselerin açılış tarihi ile ilgili gelecek açıklamayı bekliyor. Bilindiği üzere 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitimin ilk aşaması olarak 1. Sınıf öğrencileri kademeli...www.sabah.com.tr
Bunu bana değil eğitim bakanına sorun.Onlar insan biz degilmiyiz?
meslek lıselserınde makına tesısat bılısım ogrencıler var bılısım ogrencıler neysede dıger ogrencılerın uygulamaları derslerı var bunları ebadan ısleyemeceklerı ıcın onlara acılıp fen ve anadolu lıselerı uzaktan egıtım yapılacak cok kotu karar degıl ama cogu kısıde uzaktan egıtımde bırsey anlamıyoruz yapamıyoruz dıyor ona nasıl bır cozum uretecekler bılmıyorumOnlar insan biz degilmiyiz?