Neler Yeni

Rehber fan alırken dikkat edilmesi gerekenler.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bilgisayarınız için fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bahsedeceğim bir rehber hazırladım iyi seyirler.

Fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli 3 şey.
Cfm
Rpm
H2o

Peki bunların anlamı nedir?
Cfm: Hava akışının değeridir.
Rpm: Dakikadaki devir sayısı değeridir.
H2o: Statik basınç değeridir.

Peki bu değerler nasıl olmalıdır?
bu konu tamamen sizin beklentilerinize bağlıdır eğer performans istiyor iseniz en az 60 cfm bir FAN almalısınız, sessiz olsun diyorsanız 0-1000 RPM lik hız kontrollü bir FAN almalısınız, sıvı soğutma için alacaksanız en az 1.5-2.0 h2o değerinde kare bir FAN almalısınız, ben görsellik için alıyorum diyorsanız eğer istediğiniz görünüşteki en ucuzundan FAN ı alabilirsiniz. Yani beklentinize göre dediğim değerlerdeki fanlardan alabilirsiniz. Evet bur da rehberimi sonlandırıyorum eğer kafanıza takılan bir soru olursa veya öneri isterseniz hiç çekinmeden yazabilirsiniz gördükçe cevaplarım.

Fan öneri bölümü. (DÜZENLENME AŞAMASINDA)
Bannerlord 2 gibi olmuş hiç başlamadan yayımlanmış para(hit) toplamak için 😂 😂 :cool: :ROFLMAO::ROFLMAO::D

Eline sağlık güzel bir şeye bezeyecek gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bilgisayarınız için fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bahsedeceğim bir rehber hazırladım iyi seyirler.

Fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli 3 şey.
Cfm
Rpm
H2o

bu konu tamamen sizin beklentilerinize bağlıdır eğer performans istiyor iseniz en az 60 cfm bir FAN almalısınız, sessiz olsun diyorsanız 0-1000 RPM lik hız kontrollü bir FAN almalısınız, sıvı soğutma için alacaksanız en az 1.5-2.0 h2o değerinde kare bir FAN almalısınız, ben görsellik için alıyorum diyorsanız eğer istediğiniz görünüşteki en ucuzundan FAN ı alabilirsiniz. Yani beklentinize göre dediğim değerlerdeki fanlardan alabilirsiniz. Evet bur da rehberimi sonlandırıyorum eğer kafanıza takılan bir soru olursa veya öneri isterseniz hiç çekinmeden yazabilirsiniz gördükçe cevaplarım.
Ha birde h2o yu açıklarmısın biraz statik basınç değeri ne için önemli? nedir?

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bannerlord 2 gibi olmuş hiç başlamadan yayımlanmış para(hit) toplamak için 😂 😂 :cool: :ROFLMAO::ROFLMAO::D

Eline sağlık güzel bir şeye bezeyecek gibi
tam ne demek istediğinizi anlamadım kısa olmuş mu demek istediniz eğer öyle demek istediyseniz kasa rehberim uzundu herkes okumamıştı bu yüzden kısa kısa en önemeli şeylerden bahsettim başka şeyler de vardı ama kısa olsun istedim

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
H2o su değilmiydi ?

Msi mag forge 100r kasa Fanları ile lgli bişey soracağım şimdi kasada kontrolcü var oraya fanları bağlıyoruz ordanda 1 tane kabloyu anakarta bağlıyoruz ya işye o anakarta bağlanan kablonun adını söylersen çok memnun olurum :)

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
H2o su değilmiydi ?
genelde fanların teknik özelliklerinde h2o yazıyor h2o aynı zamanda statik basınç anlamına da geliyor

Msi mag forge 100r kasa Fanları ile lgli bişey soracağım şimdi kasada kontrolcü var oraya fanları bağlıyoruz ordanda 1 tane kabloyu anakarta bağlıyoruz ya işye o anakarta bağlanan kablonun adını söylersen çok memnun olurum :)
anakarta bağlanan kablo fanın kablosu bir adı yok 4 pimli ise pwm deniyor hız kontrollü 3 pimli ise voltaj üzerinden hız kontrolü yapılabiliyor kontrolcüye takılan kablo rgb için o takmasanız da fan çalışır ama rgb leri yanmaz rgb bir ekstra

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
genelde fanların teknik özelliklerinde h2o yazıyor h2o aynı zamanda statik basınç anlamına da geliyor

anakarta bağlanan kablo fanın kablosu bir adı yok 4 pimli ise pwm deniyor hız kontrollü 3 pimli ise voltaj üzerinden hız kontrolü yapılabiliyor kontrolcüye takılan kablo rgb için o takmasanız da fan çalışır ama rgb leri yanmaz rgb bir ekstra
Teşekkürler

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2

H2O su püskürtme özelliği mi abe (!)

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ha birde h2o yu açıklarmısın biraz statik basınç değeri ne için önemli? nedir?
sıvı soğutmaların radyötörleri nın aliminyum kanatçıkları çok sıkı olduğu için radyötörü soğutabilmek için basınçılı havaya ihtiyaç duyar zaten radyötör için en az kaç h2o değerindeki fanların alınması gerektiğini yazdım kısa tutmak için uzun uzun açıklamadım ne anlama geldiğini tek yazdım

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Malzeme kalitesi , fanın dönme mekanizması ve DB e de değinsedin keşke.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Malzeme kalitesi , fanın dönme mekanizması ve DB e de değinsedin keşke.
rehberi kısa tutabilmek için sadece en önemli kısımlara değindim çünkü kasa inceleme rehberim uzundu çoğu kişi okumamıştı.

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Elinize sağlık hocam gayet güzel bir rehber
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bilgisayarınız için fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bahsedeceğim kısa bir rehber hazırladım iyi seyirler.

Fan alırken dikkat etmeniz gereken en önemli 4 şey.
Cfm
Rpm
H2o
Db

Db : ses şiddeti değeridir.

bu konu tamamen sizin beklentilerinize bağlıdır eğer performans istiyor iseniz en az 60 cfm bir FAN almalısınız, sessiz olsun diyorsanız bulabildiğiniz en düşük db değerine sahip 0-1000 RPM lik hız kontrollü bir FAN almalısınız, sıvı soğutma için alacaksanız en az 1.5-2.0 h2o değerinde kare bir FAN almalısınız, ben görsellik için alıyorum diyorsanız eğer istediğiniz görünüşteki en ucuzundan FAN ı alabilirsiniz. Alacağınız fanı 3 pimli veya 4 pimli bir PWM bir kabloya sahip olduğuna dikkat edin. Yani beklentinize göre dediğim değerlerdeki fanlardan alabilirsiniz. Evet bur da rehberimi sonlandırıyorum eğer kafanıza takılan bir soru olursa veya öneri isterseniz hiç çekinmeden yazabilirsiniz gördükçe cevaplarım.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Top Bottom