Neler Yeni

Fan Sesinden Kafayı Yemek Üzereyim Yardım Edin

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul
Arkaşlar yeni sistem aldım detayları aşagıda belirttim. Sistem boşta bile 2389 rpmde çalışıyor.Fan sesleri çok yüksek.Biosdan fan ayarları çekmeme ragmen hiçbir fak olmuyor.Al suit 3 de sadece cpu fanını görüyor program.Onada ayar yapsam bile bu devirlerden aşagıya inmiyor.Bilen biri yardım etsin allah aşkına.Teamwier falande verebilirim işi bilen biri varsa .
Mesaj otomatik birleştirildi:

ASUS PRIME B560M-K 5000MHz(OC)

KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD

Intel Core i5 11400F 2.6GHz 12MB Önbellek 6

CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16

ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 OC V2

ASUS TUF GAMING GT301 RGB

Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB 120mm

ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze
Hahahahahha sistemime bak imzadan sistemlerimiz çok benzer ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum sıvı soğutucu fanı en düşük ayarda bile sesli sanırım çare daha sessiz bir sıvı soğutucu veya iyi bir hava soğutucu

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Peki işlemci neden boşta bile 2bin küsür rpmde hocam. Kasaya baktım ve işlemci ve arka egzoz fanlarından geliyor bütün ses

Al suit 3 görüyor işlemciyi tarattigim zaman 0-100 e kadar hep 2bin küsür rom olarak ölçüyor. 0 da bile öyle.
Bu tarz bir endeks bulunur tüm fanlarda. Stok olarak kötü ayarlandığı çok karşılaşılan bir durum, 40 dereceye kadar %0 41 derecede %80'de çalışacak şekilde ayarlanmış saçma stok sıcaklık, rpm grafikleriyle karşılaşan çok fazla kullanıcı var. Bunu düzenlemek AI Suite 3'ün işidir fakat siz görmediğini söylediğiniz için yapamıyorsunuz şu anda. Fiziksel olarak yanlış toplanmış olabilir kasa, uzun süredir fan hız kontrolüne izin veriliyor anakartlarda.

image.png.cb7585cacac46598ff5cd4ba3f6888d6.png

Hahahahahha sistemime bak imzadan sistemlerimiz çok benzer ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum sıvı soğutucu fanı en düşük ayarda bile sesli sanırım çare daha sessiz bir sıvı soğutucu veya iyi bir hava soğutucu
11600K ile aynı sıvı soğutucuyu kullanıyorum ve bir ara gerçekten yüksek sesli çalışıyordu; fakat MSI Center üzerinden "Akılı fan" özelliğine tıkladım ve 1.5 dakika boyunca ayarlanıyor ekranında kaldıktan sonra çok güzel bir ayar yaptı ve neredeyse hiç duymuyorum. Zaten en kötü ihtimalle MSI Center üzerinden kendim de bu yukarıdaki attığım grafikten kaç derecede kaç RPM'de çalışacağını seçebiliyorum. Anakartın desteği önemli bu konuda.

Al suit 3 görüyor işlemciyi tarattigim zaman 0-100 e kadar hep 2bin küsür rom olarak ölçüyor. 0 da bile öyle.
Çok büyük ihitmalle ARGB fan olduğu için ve molex çoklayıcı olduğu için sürekli yüksek RPM'de çalışıyor ve hız kontrolüne izin vermiyor. Anakartınızda 3 pin ARGB girişi olmadığı için bu yolu izlemiş olabilir toplayan kişi.

AsH00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mert
Hahahahahha sistemime bak imzadan sistemlerimiz çok benzer ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum sıvı soğutucu fanı en düşük ayarda bile sesli sanırım çare daha sessiz bir sıvı soğutucu veya iyi bir hava
Bir kasanın egzoz fanı bu kadar sesli çalışmaz
Bu tarz bir endeks bulunur tüm fanlarda. Stok olarak kötü ayarlandığı çok karşılaşılan bir durum, 40 dereceye kadar %0 41 derecede %80'de çalışacak şekilde ayarlanmış saçma stok sıcaklık, rpm grafikleriyle karşılaşan çok fazla kullanıcı var. Bunu düzenlemek AI Suite 3'ün işidir fakat siz görmediğini söylediğiniz için yapamıyorsunuz şu anda. Fiziksel olarak yanlış toplanmış olabilir kasa, uzun süredir fan hız kontrolüne izin veriliyor anakartlarda.

Alıntıyı görüntüle

11600K ile aynı sıvı soğutucuyu kullanıyorum ve bir ara gerçekten yüksek sesli çalışıyordu; fakat MSI Center üzerinden "Akılı fan" özelliğine tıkladım ve 1.5 dakika boyunca ayarlanıyor ekranında kaldıktan sonra çok güzel bir ayar yaptı ve neredeyse hiç duymuyorum. Zaten en kötü ihtimalle MSI Center üzerinden kendim de bu yukarıdaki attığım grafikten kaç derecede kaç RPM'de çalışacağını seçebiliyorum. Anakartın desteği önemli bu konuda.

Çok büyük ihitmalle ARGB fan olduğu için ve molex çoklayıcı olduğu için sürekli yüksek RPM'de çalışıyor ve hız kontrolüne izin vermiyor. Anakartınızda 3 pin ARGB girişi olmadığı için bu yolu izlemiş olabilir toplayan kişi.
Ayarları burdan sıfır yapsam bile 2 bin rpm bu soğutucunun base seviyesi bu mu acaba ? Kasayada anlam veremedim arka egzoz fan işlemciden fazla ses çıkartıyor.

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul

Alıntıyı görüntüle

Deneyeceğim teşekkürler

AsH00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mert

Alıntıyı görüntüle

Al suit 3 CPU yu görüyor.Kendini ayar yapıyor MSI akıllı fan gibi. Bir süre bekliyorum kendi otomatik ayarlıyor. 0-100 seviyesine kadar 2 bin rpm olarak ayarlıyor. Anlamadığım nokta bu. Kasa fanları bağlantıdan dolayı gözükmüyor diyelim. İşlemci gördüğü halde mudahele etmiyor program. Belki de anakart modelinden dolayı bende bilemedim

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bir kasanın egzoz fanı bu kadar sesli çalışmaz

Ayarları burdan sıfır yapsam bile 2 bin rpm bu soğutucunun base seviyesi bu mu acaba ? Kasayada anlam veremedim arka egzoz fan işlemciden fazla ses çıkartıyor.
İtopya'ya sipariş numaranız ile bir destek maili atarsanız yardımcı olacaklardır. Stok soğutucunun base hızı 2.000RPM değil, anakart ve yazılımı onların hangi sıcaklıkta ne hızda çalışacağını belirleyen ana faktör. MSI Center'da sadece %50 %75 ve %100 seçeneği var ve dediğiniz gibi %50 yapsam bile çok hızlı ve sesli çalışıyor.
Al suit 3 CPU yu görüyor.Kendini ayar yapıyor MSI akıllı fan gibi. Bir süre bekliyorum kendi otomatik ayarlıyor. 0-100 seviyesine kadar 2 bin rpm olarak ayarlıyor. Anlamadığım nokta bu. Kasa fanları bağlantıdan dolayı gözükmüyor diyelim. İşlemci gördüğü halde mudahele etmiyor program. Belki de anakart modelinden dolayı bende bilemedim
0-100 seviyesine kadar 2.000RPM ayarlıyor dediğiniz pencerede aşağıda küçük noktalar vardır onları alıp kaç derecede yüzde kaç hızda çalışacağınıza göre ayarlayamıyor musunuz?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Ekra9n Alıntısı.PNG
Soğutucunun hız ayarı bende bu şekilde. Şu anda 2400RPM olmasının sebebi kardeşimin şu anda manuel fan olarak kendi ayarlamasıdır diye düşünüyorum. Bir süredir bilgisayar yalnızca mining yaptığı için pek oynamadım ve şu anda ne ayarlarda kullanıyor bilmiyorum ancak MSI'ın ayarladığı hız, sıcaklık grafiği bu şekilde.

AsH00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mert
Alıntıyı görüntüleSoğutucunun hız ayarı bende bu şekilde. Şu anda 2400RPM olmasının sebebi kardeşimin şu anda manuel fan olarak kendi ayarlamasıdır diye düşünüyorum. Bir süredir bilgisayar yalnızca mining yaptığı için pek oynamadım ve şu anda ne ayarlarda kullanıyor bilmiyorum ancak MSI'ın ayarladığı hız, sıcaklık grafiği bu şekilde.
Sıvı soğutma radyatörü biraz daha ileriye alarak titreşimi azalttım. Ses şuan daha az geliyor. Anlamadığım hala rpm olarak al suitte ayni gözüküyor fakat dönme hızını kontrol ettiğimde gözlemlediğim o kadar hızda dönmediği yönünde. En büyük ses sıkıntısını egzoz fanı çıkartıyormuş kasadan söktüm elimde tuttugumda bile çok hızlı ve sesli çalışıyor. Bunuda şu şekilde çözdüm. Kasanın arkasından direk PSU ya ara kablo ile bağlanmış. O yüzden en yüksek devirde çalıştığını fark ettim. Pwm modunda gözükmesine rağmen hiç bir kontrol sağlayamadım.Egzoz kablosunu arkadan sökerek Anakartdaki CHA Fan yeri ne taktım. Soket 4 pinli, kablo 3 pinli olmasına rağmen takıldı. Daha sonra biosda egzoz fanıda gözükmeye başladı. DC Mode da alarak çalışma planını ayarladım. Egzoz fanında yaptığım ayarlar düzgün şekilde çalışıyor. 0-100 aralığına göre 0 RPM den baslayarak seviyeli artıyor derecesine göre. CPU ise CPU fan soketine bagli olmasına rağmen bios ve al suitte gozukuyor fakat kontrol saglayamıyorum ne otomatikte ne manuel. Ama garip şekilde oda programda gözüken değerler dışında kademeli olarak çalışıyor artık. Destan yazdım resmen farkındayım ama aynı sorunu yaşayanlar deneyebilirler adım adım. Yardımın için sanada ayrıca teşekkür ederim dostum 🙏

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Egzoz kablosunu arkadan sökerek Anakartdaki CHA Fan yeri ne taktım. Soket 4 pinli, kablo 3 pinli olmasına rağmen takıldı.
Çözebilmenize sevindim. 3 pin ARGB girişine takılabilmek için yapılmıştır. Normalde ARGB bir fan olsaydı 4 pine taktığınızda ışıklarına müdahale edemezdiniz fakat yanlış hatırlamıyorsam sizin kasa modelinizde arka fanda herhangi bir aydınlatma bulunmuyor yani bir sorun teşkil etmeyecektir. İyi günlerde kullanın.

AsH00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Mert
Çözebilmenize sevindim. 3 pin ARGB girişine takılabilmek için yapılmıştır. Normalde ARGB bir fan olsaydı 4 pine taktığınızda ışıklarına müdahale edemezdiniz fakat yanlış hatırlamıyorsam sizin kasa modelinizde arka fanda herhangi bir aydınlatma bulunmuyor yani bir sorun teşkil etmeyecektir. İyi günlerde kullanın.
Aynen kasanın arka fanda RGB mevcut değil. Niye böyle bir montaj yapmışlar bende anlamadım. Şuanlık bir sıkıntı yok gayet sessiz ve serin çalışıyor cihaz. Tekrar teşekkür ederim 🙏

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,176
Üyeler
159,586
Son üye
Kadir bingöl
Top Bottom